De Drie Wijzen Uit Oost openen Ramona, een café met rauw randje op de Clercqstraat

Vorige week las je al op bySam dat De Drie Wijzen Uit Oost een te gek nieuw project in Amsterdam Zuid hebben gevonden: De meer dan 100 jaar oude Café Bos verbouwen tot Bar Bonnie, een bruine kroeg in een modern jasje. Maar terwijl ik Riad Farhat sprak, vertelde hij ook over een ander tof project waar ze op dit moment mee bezig zijn: The Fat Pie op De Clercqstraat omtoveren tot Ramona, een nieuw café.

The Fat Pie wordt?

Ooit was The Fat Pie het Belgisch biercafé FIER. Je ging erheen als je dorstig was naar Belgische goudgele of donkerbruine rakkers, Bourgondische barsnacks en een flinke dosis gezelligheid zoals ze kennen in het zuiden van ons land en onze zuiderburen. The Fat Pie had pizza’s op de kaart staan waar mensen voor omfietsten, maar de sfeer was toch anders en minder gezellig. 3WO wil de buurt weer hun oude vertrouwde huiselijke honk teruggeven. Die ene plek waar de avonden altijd geslaagd zijn en de bier op de een of andere manier lekkerder smaakt.

Ramona stoere bar op De Clercqstraat

Maar De Drie Wijzen Uit Oost zouden niet De Drie Wijzen zijn als ze van deze kroeg niet iets bijzonders maken. ‘Een eigentijds café met een rauw randje,’ vertelt Riad. ‘Funky en kinky’. ‘Een beetje zoals een stoere vrouw. Met een prachtige verschijning, maar ze laat niet met zich sollen.’ Ik denk dan gelijk aan Charlize Theron, Angelina Jolie of Famke Janssen in haar rol als Bond girl Xenia Onatopp waar ze mannen doodt met haar dijen. Maar goed. Het nieuwe café op De Clercqstraat zal vernoemd worden naar deze gevaarlijk mooie vrouw, maar ze hebben die femme fatale naar wie ze de bar willen vernoemen nog niet gevonden. Wordt dus vervolgd.

Update 28 november: Riad appt me de naam van de nieuwe bar. Het gaat Ramona heten. Ja, denk ik meteen ja Ramona klopt gewoon. Ramona is niet lief, maar stoer en cool.

Ramona gaat al vroeg open en wordt een dag- en nachtzaak. Voor de inrichting wordt wederom weer samengewerkt met Studio Modijefsky gewoon omdat zij te gek werk leveren. The Fat Pie is momenteel al gesloten en wordt getransformeerd tot deze nieuwe bar. Oh en fans van de kippetjes en de spareribs van buurman de Rotisserie, jullie kunnen blijven ademen, de Rotisserie blijft gewoon. Medio maart 2019 gaat dit nieuwe café van 3WO open op De Clercqstraat. Ik kan niet wachten totdat het zover is.

Over 3WO

Alles wat De Drie Wijzen Jason, Riad en Piet aanraken verandert in goud: SuperetteSmokin’ Barrels, de twee Biertuinen, Waterkant, Louie Louie, Kuijper, Eddy Spaghetti, Bar Bukowski, Bar Botanique, Bar Basquiat en Elsa’s Café. Iedere zaak heeft haar eigen identiteit, maar met de sfeer zit het altijd snor.

Ramona
De Clercqstraat 79h
Amsterdam West | Oud-West
Ontbijt | lunch | borrel | diner | terras

Openingstijden:
Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat

[mapsmarker marker=”105″]

Tags: De Drie Wijzen Uit Oost openen Ramona | Ramona bar op De Clercqstraat in Amsterdam Oud-West | nieuwe bar De Clercqstraat in Amsterdam West | nieuw café van De Drie Wijzen Uit Oost | 3WO opent bar in Amsterdam West | nieuwe spot op De Clercqstraat

Translate»
Lees vorig bericht:
Chinese eend met vijfkruidenpoeder recept
Chinese eend met five spice poeder uit de oven

Als je weleens Peking eend hebt gegeten dan heb je wellicht gemerkt dat dit Chinese eendengerecht Lees verder

Sluiten