Açai bowls zijn heerlijk en je maakt ze gemakkelijk zelf

Açai bowls, je kunt er bijna niet omheen. Op de meeste ontbijtkaarten prijkt er wel een açai bowl en persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg. Ik ben namelijk best wel fan van dit super smaakvolle en gezonde powerrr brekkie. Waarom een kommetje met açai zo gezond is? Het pulp van de vrucht zit tjokvol antioxidanten en deze zijn weer heel erg goed in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Enfin een ontbijtje dat goed voor je is dus. En aangezien ik meestal thuis ontbijt (ik kan het vaak niet aan om de deur uit te gaan zonder een kop koffie of twee en een ontbijtje), vind ik het te gek om gewoon zelf een açai bowl in elkaar te draaien. Appeltje eitje, je moet alleen wel de juiste ingrediënten in huis halen.

Açaipulp of açaipoeder?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vind dat je niet over iets kunt oordelen zonder het geprobeerd te hebben. Ik heb tot nu toe alleen nog maar açai bowls gemaakt met ingevroren açai pulp. Op de een of andere manier voelt dat gewoon verser en meer eer doen aan het echte besje. Maar açai is niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Ik haal het altijd bij een Braziliaans supermarktje, daar liggen de pakjes met paarse pulp opgestapeld. Açaipoeder is daarentegen wel makkelijker te koop bij gezondheidswinkels en biologische supermarkten, dus ik wil zeker nog eens testen hoe een acai bowl gemaakt van poeder smaakt. Maar dit recept is dus een recept voor een acai bowl met ingevroren pulp.

Dit heb je nodig voor een açai bowl

  • 1 rijpe banaan per persoon
  • 100 gram bevroren acai pulp per persoon
  • Je favoriete toppings (denk aan frambozen, zwarte bessen, aardbeitjes, mango, cacao nibs, hennepzaad, (huisgemaakte) granola en meer van dat soort lekkers.
  • Een hele sterke keukenmachine, bijvoorbeeld een Magimix.

Zo maak je een açai bowl

Eigenlijk heb je dus niet zo heel veel ingrediënten nodig om een açai bowl te maken.

Snij de banaan in plakjes en leg het de avond voordat je je açai bowl maakt in de vriezer. Ik vind het zelf handiger om de pulp iets te laten ontdooien voordat je ermee aan de slag gaat zodat het niet zo’n hard blok ijs is. Want een hard blok ijs maakt vreselijk veel lawaai als je die in de keukenmachine gooit. Pureer de açai pulp samen met de bevroren banaan tot een smeuïge puree. Giet je açai puree in een kom of kommetjes en maak het af met je favoriete toppings. En eten maar!

Translate»
Lees vorig bericht:
Bluespoon Amsterdam restaurant centrum
Kunst om op te vreten bij Bluespoon

Kunstwerkjes op een bord is nog nooit zo toepasselijk geweest als nu bij restaurant Bluespoon. Lees verder

Sluiten