4 euro aftikken voor super gezonde ambachtelijk bereide crackers is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. In de verpakking zitten dan zes stevige crackers die na één snack attack helaas al op zijn. Tja, als het superfood, spelt, glutenvrij of vegan is mag het ook wat kosten. Vooral als er pompoenzaden op zitten (seriously een hele zak pompoenzaden kost volgens mij een paar euries en dan heb je een life time supply). Nou, ik ben er klaar mee en besloot om zelf te kijken of ik heerlijke en gezonde crackers kon maken. Mét pompoenzaden.
Deze cracker is zo waanzinnig knapperig en lekker dat als je er een stapel van maakt en ze bewaart in een luchtdichte trommel je ze goed kunt bewaren. Zo kun je altijd naar deze knapperige crackers grijpen als je trek hebt. En wederom is het recept easy peasy. Niet gevreesd, ik deel het recept graag met jullie. Knabbel ze!
Benodigdheden
Voor zes crackers
- 50 gram quinoavlokken
- 50 gram (gebroken) lijnzaad
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels pompoenzaden
- 1 theelepel sesamstrooisel of snufje zout
Zo maak je de knapperige quinoa crackers
Maak het ‘deeg’
Maal de quinoavlokken, lijnzaad en kokosolie fijn in de blender. Voeg het water, het sesamstrooisel of het zout en de pompoenzaden toe en laat dit twee minuten staan.
Tover goudgele knapperige crackers uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het mengsel van quinoa en lijnzaad erop. Leg er een tweede vel bakpapier overheen en rol het ‘deeg’ met een deegroller tot een dun plak van ongeveer 3 mm dikte. Snijd rechthoeken uit en bak dit 10 minuten in de oven. Keer de crackers na 10 minuten om en bak nogmaals 10 minuten.
Varieer
Uiteraard kun je eindeloos variëren met deze quinoa crackers. Bestrooi ze met rozemarijn (voordat je ze bakt in de oven), maak er een zoet feestje van door er honing en kaneel doorheen te roeren of varieer met de toppings. Alles kan! Of eet de knapperige cracker met een plakje kaas.
Of eet deze knapperige crackers met gegrilde aubergine uit de oven met yoghurtmuntsaus.
Beste Barbara,
ik zou inderdaad wat meer water aan het ‘deeg’ toevoegen.Als je steeds een beetje meer water erbij doet, kan het niet mis gaan. Het mengsel moet namelijk al behoorlijk aan elkaar plakken voordat je het de oven in schuift. Hopelijk lukt het nu wel. Ze zijn inderdaad heerlijk. Veel succes!
hi, ik heb ze geprobeerd te maken maar het “deeg” valt meteen uit elkaar. Ik heb je recept precies gevolgd. moet er iets meer water of iets anders bindends bij? heb je een tip voor me? ze lijken me nl heerlijk.
groet Barbara