Gossip time! Deze tenten gaan (waarschijnlijk) in 2018 open

Ik hou wel van een stevig potje roddelen, maar dan niet over wie gaat er met wie (ok ok soms wel). Ik kan uuuuren spenderen aan gossippen over wat voor nieuw restaurant er nu weer open gaat. Speculeren over wat er in plaats van dat ene tentje gaat komen? Ik hou ervan. En het voordeel van mijn werk is dat ondernemers weleens hun plannen delen en alvast een tipje van de sluier lichten. En tja, je kunt je dan voorstellen dat ik dan aan hun lippen hang. Dus nu het einde van het jaar wel heel erg nadert en iedereen terugblikt, spiek ik even over de jaarwisseling heen. En deel ik met je de geruchten in horecaland. En dan is het afvragen ‘komt het er?’ ‘wanneer dan?’ ‘hoe gaat het heten’ enzovoorts enzovoorts.

Na Taqueria Lima West en Shanghai Bistro komt…

…dat is nog even afwachten. Ik sprak Tim van Hattem, de man achter de tacospot in de Foodhallen en de not made in China foodspot op de Van Woustraat waar je wel een heel fijn stokje Asian food kunt prikken, met iets nieuws bezig is.

Asian food Shanghai Bistro Amsterdam

‘Nee geen Aziatisch, het wordt iets anders. Dat is wel zo leuk,’ vertelt Tim. ‘Vlees, vis en vuur.’ Voegt hij eraan toe. Ook fluistert hij mij in waar de twee chefs die hij heeft gevonden in de keuken hebben gestaan en ik kan je vertellen, dat zijn twee hele mooie sterrenzaken. Ze zitten nu nog in de fase van ontwerpen en het voortraject om alles op papier in orde te krijgen. En als alles meezit gaan ze rond september van volgend jaar open. En als je een beetje bekend bent met de zaken van Tim dan weet je dat hij er weer wat onalledaags en cools van gaat maken.

Een derde Libertine in 2018

Casper Reinders is niet het type om stil te zitten. Uit zijn creatieve koker kwamen al onder andere Jimmy Woo, Bo Nam, Lion Noir, en wijlen Suzy Wong en Bo Cinq. Afgelopen jaar kwamen daar ook nog Joya, Mylk, Libertine Cafe Cafe en Ox & Bucks bij. Een van deze dagen gaat een tweede Libertine open op de Negen Straatjes. Libertine Comptoir de Cuisine wordt een all day French toast concept waar je overigens veel meer kunt krijgen dan alleen wentelteefjes.

Libertine Cafe Cafe Amsterdam

En nu hoorde ik van een insider binnen de Tao Group dat er voor aankomend jaar een paar kicken projecten op de planken liggen waaronder een derde Libertine. Nice nice. Hoe, wat en waar? Meer info volgt.

Wordt 2018 het jaar van BAR ALT?

De mannen van restaurant Jacobsz hebben om de tekentafel gezeten met Two Chefs Brewing. Ze kennen elkaar nog van vroeger en uit hun koker zijn al wat toffe pop-up colabs gerold, maar nu lijkt het erop dat ze hun krachten gaan bundelen voor een langdurig project: Een nieuw restaurant zag ik en ook de naar BAR ALT zag ik voorbij komen. Is dat een tipje van de sluier of een dwaalspoor? Who knows. Maar als het waar is dat Jacobsz x Two Chefs Brewing samen een nieuw restaurant gaan openen in 2018, dan zullen de avonden in aanloop naar de opening van BAR ALT (of hoe het ook gaat heten) slapeloze nachten worden voor deze ware Jacobsz fan.

Één van de vele mooie gerechten die het afgelopen 1,5 jaar voorbij kwamen bij restaurant Jacobsz

Gegarandeerd open in 2018

Yerba

‘Opening feb 2018!!! A restaurant that makes vegetables the star sustainable produces and directly working with the farmers, butchers and fishermen.’ Zegt de Insta bio van de nog te openen Yerba. Een restaurant waar chef Walter Marskamp (bekend van Lotti’s in The Hoxton) veggies laat shinen. Restaurant Yerba komt op de Ruysdaelstraat 48 in de Pijp.

Foto credits: Yerba

De Japanner West

Ik fietst er vandaag nog langs en De Japanner West begint eindelijk vorm te krijgen. De letters hangen al en het ziet er naar uit dat ze het gaan redden om op tijd alles af te krijgen voor hun opening op vrijdag 5 januari. Woohoo dat wordt fijn fijn fijn!

Maris Piper komt in de Pijp

Guts & Glory, Pita en restaurant Breda en straks kunnen Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk Maris Piper aan hun portfolio toevoegen. Deze nieuw brasserie met achterin een chef’s table opent in februari op de Frans Halsstraat in de Pijp.

Restaurant 212

Vanaf 1 januari 2018 verlaat chef Richard van Oostbrugge de keuken van restaurant Bord’Eau om zijn eigen restaurant te beginnen. Na lang gissen is de naam en de locatie van dit no-table restaurant bekend: Restaurant 212 gaat op 8 januari 2018 open op Amstel 212.

Vegan Junk Food Bar Oost

Amsterdam kan blijkbaar maar geen genoeg krijgen van de vegan snacks en bites van de Vegan Junk Food Bar. Na een vegan snackbar in de Helmersbuurt (Staringplein) en op het Marie Heinekenplein opent er nu een Vegan Junk Food Bar Oost.

Vegan Junk Food Bar Oost Amsterdam

Het Westerpark krijgt een restaurant en bar bij

Dat er een nieuw hotel zou verrijzen in het Westerpark was al een tijdje bekend. Maar nu is ook bekend hoe het restaurant van het nieuwe hotel gaat heten: Bar Kantoor gaat dit nieuwe restaurant met bar heten en het chille is dat het zowel aan de voorkant als de achterkant van het pand een terras krijgt.

Café Comodo binnenkort op de JP Heije

Als je fan bent van Hendrix op de Clercqstraat dan zal zijn jongere zusje Café Comodo dat volgend jaar open gaat op de Jan Pieter Heijestraat zomaar je nieuwe hang out spot kunnen worden.

Heb je zelf ook nog een paar roddels over nieuw te openen foodspots in Amsterdam en wil je ze liever niet voor jezelf houden? Je mag ze bij mij kwijt via susam@bysam.nl

Translate»
Lees vorig bericht:
4850 wijnbar Amsterdam Oost
Overdag een fijne koffiespot en ’s avonds een wijnbar. 4850 is nu open in Amsterdam Oost.

Overdag drink je er een goede kop koffie en 's avond nip je er een lekker wijntje.  Lees verder

Sluiten