Coole spots in Rotterdam

Rotjeknor gaat verdomd goed. Als een lavastroom aan hotspots verspreiden coole must go spots zich over deze stad van Architectuur. In twee en een halve dag croste ik van spot naar spot en testte ik award winning burgers, hotdogs met killer toppings en tosti’s met smeltende kaas. Hoppa daar zijn ze dan, mijn favo plekjes in Rotterdam. For now, want ik ga heeeeel snel weer terug om de lijst aan te vullen. Want Rotterdam, ik ben nog lang niet klaar met je.

Noo.me voor noodles fans

Laksa, wonton noodlessoep, phò en binnenkort ook ramen noodles. Bij noodlesbar Noo.me is het een mekka voor noodles lovers. Vooral de laksa kicks ass. Naast noodles heeft dit nieuwe funky restaurant ook huisgemaakte dumplings, dim sum en nog meer lekkere Asian streetfood.

Noo.me
Botersloot 18A
Rotterdam

Bekijk de website

Noo.me Rotterdam noodles restaurantNoo me Rotterdam noodles restaurant

Hinoki, ramen noodles paradijs

Hinoki heeft jawdropping noodles. Het interieur van deze noodlebar scoort qua inrichting een not so pretty, maar dat hoort blijkbaar bij Asian spots waar je goed kunt eten. Er zitten alleen maar Aziaten, so you know it’s good.

Á la David Chang (wie heeft The Mind of a Chef gezien) slurpte ik hier Tsukemen, oftewel the dipping noodle. Je dipt de koude deegslierten in een bouillon. Naast deze smaakbom valt mijn ‘gewone’ ramen een beetje in het niet.

Hinoki
Keizerstraat 52
Rotterdam

Bekijk de website

tsukemen noodles HinokiRamen noodles Hinoki Rotterdam

Memory Lane Highstreet Hotdogs

Alleen al omdat Memory Lane zo uit the Bronx overgelopen lijkt te zijn, vind ik het een te gekke plek. Het is een klein zaakje, dat volledig is volgebouwd met een vitrine met taarten, tafeltjes, bestekbakken en meer. Je kunt beneden in de cosy kelder plaatsnemen of boven aan één van de marmerentafeltjes. De mensen bij Memory Lane zijn té lief en brengen vol gezelligheid de hotdogs van Highstreet naar je tafeltje.

Memory Lane
Hoogstraat 45
Rotterdam

Bekijk de website

hotdog-memory-lane-rotterdam hotdog-highstreet-memorylane-rotterdam

Soi 3 Thai Food

Bij dit urban funky tentje kun je neerploffen op de gekleurde banken. De kok whips up kick ass Thai food. Wat dacht je van een larb (Thaise salade) of Massaman curry? Soi 3 is gewoon cool.

SOI3 Thai Food
West-Kruiskade 63A
Rotterdam

Bekijk de website.

soi3-thais-restaurant-rotterdam

DistrictA Vietnamees streetfood

Bij cool spot DistrictA weten ze hoe ze Vietnamees streetfood moeten maken. Dit is serieus één van de lekkerste fresh springrolls die ik in tijden heb gegeten. De garnalen zijn goed gemarineerd (vaak zijn ze gewoon plain) en ze hebben een secret ingredient in de verse loempia gedaan: Een gefrituurd opgerolde loempiavelletje. Dit zorgt voor een wel hele fijne crunch. Je moet het maar bedenken 🙂

DistrictA Vietnamees streetfood
Aert van Nes 22
Rotterdam

Bekijk de website

vietnamees-districa-rotterdam district-a-vietnamees-restaurant-bun district-a-rotterdam-restaurant-vietnamees

Ter March & Co beste burger van Nederland

Een burger die de titel Beste Hamburger van Nederland heeft gekregen? Tja die moet ik natuurlijk wel even proeven. Burgerzaak Ter Marsch & Co op de Witte de Withstraat is klein maar fijn. Een super gezellige zaak met wederom echt te lieve mensen in de bediening. Ons kleine tafeltje staat in no time vol met burgers en frietjes. En ik snap wel waarom hun juicy tasty burgers de eerste prijs hebben gewonnen, man oh man dit is genieten.

Ter Marsch & Co
Witte de Withstraat 70
Rotterdam

Bekijk de website

ter-marsch-co-rotterdam ter-marsch-co-rotterdam-burger

Café Ter Marsch

Het jongere zusje van Ter Marsch. Je kunt je hier storten op sappige kippetjes en to die for ribs. Mjam!!

Café Ter Marsch
Witte de Withstraat 81
Rotterdam

Cafe Ter Marsch uit eten lekker

Kaapse Maria

Een coole bar van de Rotterdamse bierbrouwerij Kaapse Brouwers waar alles draait om beer and food pairing. Ook boven in het waanzinnig mooie pand zit je te gek.

Kaapse Maria
Mauritsweg 52
Rotterdam

Kaapse Maria Rotterdam

Aloha Bar in oud zwemparadijs

Wat doe je met een zwembad dat vergane glorie is? Je maakt er gewoon een bar met groot terras van. Briljant! Aloha Bar vind je in de oude Tropicana en je kunt hier chillen met wat te eten en te drinken, je laptop openklappen of chillen in de zon.

Aloha Bar
Maasboulevard 100
Rotterdam

Bekijk de website

aloha-bar-rotterdam aloha-bar-tropicana-zwembad

Café Rotterdam

Wow dat uitzicht! Alleen daarvoor is het al te gek om even neer te strijken bij Café Rotterdam. Helaas nog geen tijd gehad om van hun eten te proeven, maar deze coole spot staat op mijn to do voor de volgende keer dat ik Rotterdam aan doe.

Cafe Rotterdam
Wilhelminakade 699
Rotterdam

Bekijk de website

cafe-rotterdam-restaurant cafe-rotterdam-restaurant-bar

Kopi Soesoe

Voor anti-kater tosti’s is Kopi Soesoe waar je moet zijn. Een ideale plek om rustig wakker te worden met een bakkie leut en bijvoorbeeld een tosti met banaan, sambal, taugé, ananas. Mjam.

Kopi Soesoe
Sumatraweg 15
Rotterdam

Bekijk website

kopi-soesoe-rotterdam

tosti-kopi-soesoe

Fenix Food Factory

Pak een dienblad en struin langs de verschillende eetkraampjes van Fenix Food Factory om je eigen borrelplank samen te stellen. Daarbij hoort natuurlijk ook een cider van de Cider Bar.

Fenix Food Factory
Veerlaan 19D
Rotterdam

Bekijk de website

fenix-foodfactory-cider-bar

Poké Bowl

Ook het poké virus heeft Rotterdam bereikt, sterker nog, Rotterdam had eerder dan Amsterdam een poké bowl spot. Bij Poké Bowl kun je je eigen Hawaiiaanse raw fish salad samen laten stellen en ter plekke op peuzelen of meenemen. Het is niet echt een plek waar je super lang blijft hangen, want het is een hele cleane zaak, maar wel ideaal als je eens wilt proeven van deze trendy dish.

Poké Bowl
Hoogstraat 117B
Rotterdam

Bekijk de website

poke-bowl-rotterdam

OP HET DAK

Zoek een tafeltje uit in de moestuin en tuur over de stad op het dakterras OP HET DAK. Bij minder weer kun je binnen zitten en heb je alsnog een fijn uitzicht.

OP HET DAK
Schieblock, Schiekade 189
Rotterdam

Bekijk website

rooftop-bistro-rotterdam rooftop-bar-restaurant-rotterdam

Altijd in de Buurt

Lekker veel groen, verschillende hoekjes waar je in kunt verdwijnen, Altijd in de Buurt geeft een beetje shine aan de anders niet zo gezellige Weena. Hun famous dish? Chicken and waffles.

Altijd in de Buurt
Weena 709
Rotterdam

Bekijk Facebookpagina

altijd-in-de-buurt-rotterdam-nieuw altijd-in-de-buurt-rotterdam-hotspot rotterdam-hotspot-altijdindebuurt

Lilith Coffee

Alleen al vanwege het schattige bordje wil ik bij dit te cute koffietentje naar binnen. Op zaterdag is het hier stampus vol. Wij vluchten naar buiten met onze espresso om op het bankje buiten rustig te nippen van ons zwarte goud.

Lilith Coffee
Mauritsstraat 217
Rotterdam

Bekijk Facebookpagina

lilith-rotterdam-koffie lilith-koffie-rotterdam

Hopper Coffee

Eigenlijk zou deze plek Hopper Coffee & Wine moeten heten, want naast een goede kop koffie tovert de hipster barman ook zo een fijn glas wijn voor tevoorschijn. Bij mooi weer is het goed vertoeven op hun terras.

Hopper Coffee
Schiedamse Vest 146
Rotterdam

Bekijk de website

hopper-rotterdam

De Zeeuwse Meisjes

Nip aan een bakkie leut en snuffel even tussen hun (vintage) designspullen. Hun koffie rolde trouwens als 13e uit de koffietest van het AD. Leuk om te weten: De koffie wordt gebranden door Hopper Coffee.

De Zeeuwse Meisjes
Sumatraweg 13
Rotterdam

Bekijk website

De Zeeuwse Meisjes Rotterdam

De Luchtsingel

De Luchtsingel doet me denken aan de Highline in Manhattan. Deze luchtbrug verbindt Rotterdam Noord met Rotterdam Centrum en is een toffe manier om de stad te ontdekken (met mooi weer).

Bekijk de website

rotterdam

Barrelproof Company

Als je the world smallest cocktail binnen stapt ga je even terug in de tijd. De schappen van Barrelproof staan vol met alles wat je nodig hebt om kick ass cocktails te maken. Gin, wodka, bitters, vermouth…you name it, they’ve got it!

Barrelproof
Hoogstraat 49A
Rotterdam

Bekijk website

Barrel Proof Rotterdam

Twee en een halve dag is eigenlijk veeel te kort om al het goede van deze stad te kunnen coveren. Zo waren er ook nog behoorlijk wat plekken die we wel hebben gespot, maar niet hebben getest. Des te meer reden om vooral nog eens terug te gaan.

Baker&Moore

Bij het stijlvol ingerichte Baker&Moore kun je het zelf zo gek maken als je wilt. Healthy brekkies, zelf je sandwiches samen stellen of nippen aan verse sapjes en koffie.

Baker&Moore
Westblaak 147
Rotterdam

Bekijk website

baker-and-moore-rotterdam

Urban Bakery

Got a sweet tooth? Bij Urban Bakery op de Hoogstraat toveren ze de hele dag door de heerlijkste sweet stuff uit de oven dat je in het kleine tentje kunt oppeuzelen.

Urban Bakery
Hoogstraat
Rotterdam

Bekijk website

Urban Bakery Rotterdam

Lola Bar & Kitchen

Bij Lola Bar & Kitchen nip je aan wijntjes, cocktails en biertjes en hap je fancy tapas.

Lola Bar & Kitchen
Schiedamsebest 56
Rotterdam

Bekijk website

Lola Rotterdam

Sajoer

Slow juices, soepjes en salades, bij Sajoer zit je goed als je in de mood bent voor healthy food.

Sajoer
Botersloot 46A
Rotterdam

Bekijk de website

Sajoer Rotterdam

Urban 9 Espressobar

Super cute koffiebarretje waar je kunt neerstrijken om je cafeïnepeil weer op orde te krijgen.

Urban 9 Espressobar
Botersloot 44A
Rotterdam

Bekijk website

Urban Espressobar

Translate»
Lees vorig bericht:
The Butcher Social Club Amsterdam burgerbar Noord
The Butcher Social Club Amsterdam

The Butcher, ja die van die juicy burgers, heeft iets nieuws: The Butcher Social Club. Deze burgerwalhalla Lees verder

Sluiten