Shanghai Bistro komt met een pop-up diner in Amsterdam Oost waar het Asian streetfood regent!

Wie weleens bij Shanghai Bistro heeft gegeten weet dat je je hier in Asian streetfood lovers paradijs bevindt. Bao buns zo zacht als wolkjes gevuld met de heerlijkste dingen, stoommandjes gevuld met huisgemaakte dumplings, maar ook warme Aziatische gerechten met een explosie aan smaken. Ik kom dan ook heel erg graag bij deze fijne tent van Tim van Hattem, Corria Houthuizen en Francis Tavares. Het is hier zo fijn laid back, de tuin is er eentje om van te houden en de gerechten zijn van het soort waar je middenin de nacht van wakker wordt en er gewoon wat van wilt hebben. Zeg maar gewoon NU! En nu komen ze met een eenmalig pop-up diner op zaterdag 19 mei op een wel heel toffe locatie: De Tropen café & restaurant. Chef Hans Ribbens van De Tropen is namelijk regelmatig bij Shanghai Bistro op de Van Woustraat te vinden. Hans doet regelmatig colabs met chefs (laatst nog met chef Agus van Ron Gastrobar Indonesia) en was op zoek naar een nieuwe coole samenwerking en daar had Francis wel oren naar en zo was een nieuw pop-up event geboren. Eentje waar deze Asian streetfood fan wel heel erg blij van kan worden.

Een tsunami aan Asian streetfood

Dat is wat je kunt verwachten als je zaterdag 19 mei aanschuift bij My Kitchen is Your Kitchen: The Asian Streetfood Edition. Om je een idee te geven, zie hieronder het menu:

  1. Een cappuccino Thaise stilo met Noordzee krab, Tom yum kokosschuim, koolrabi, een dumpling met gamba en bieslook. Als je daarmee je smaakpapillen niet wakkerschudt weet ik het ook niet meer!
  2. Francis zijn beroemde bao buns mogen natuurlijk niet ontbreken op deze avond. De bao bun die je 19 mei voor je neus krijgt is er eentje gevuld met gamba, X.O. saus, limoenmayonaise, komkommer en zoals we van Francis gewend zijn een bizar goede crunch. En ik denk ook wel een beetje limoenzest, want ook dat is de signatuur van Tavares. Yum!!!
  3. De volgende gang is een tartaar van coquille met appel, parfum van groene olijven, citrus en een crème van vergeten groenten. Hiervan begin je toch spontaan te kwijlen? Yes!
  4. Daarna kun je je tanden zetten in de gestoomde kabeljauw, met kokoslimoen, ziltig plantje, radijs, Thaise basilicum en nori.
  5. De vijfde gang is char siu. Ik ben zo gek op dit Kantonese gerecht en Francis maakt een te gekke versie van dit gerecht. Het is gemarineerd varkensvlees (beetje zout en zoet) dat vervolgens is geroosterd. Een gerecht om verliefd op te worden.
  6. De Shanghai Cocktail (kokos, yoghurt, passievrucht en lavasolie) maakt het feest compleet.

Koop nu je kaartjes voor dit streetfood event bij De Tropen.

Over chef Francis

Voor mij is Francis een ware held. Jemig wat kan deze man koken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie nogal sceptisch was. Ok ok, Tim en Corria hebben altijd al geroepen dat ze ‘not made in China’ zijn en dat ze niet willen pretenderen dat ze authentiek Chinees of Aziatisch koken, maar dat ze gewoon Aziatisch getinte gerechten serveren. En toen ik een chef uit de Dominicaanse Republiek in de keuken zag staan die enthousiast vertelde dat hij char siu ging maken en zelf dim sum ging maken was ik er niet zo zeker van wat ik hiervan moest denken. Maar alle twijfels smolten weg toen ik voor het eerst met mijn stokjes Francis zijn culinaire creaties naar binnen wipte. Om je een idee te geven wat Francis kan, hij heeft zo’n zes jaar bij sterrenzaak Bord’Eau onder Richard van Oostenbrugge gekookt en is een ster in het creëren van gerechten waar je alleen maar meer van wilt. Wat ik ook zo fijn vind aan de gerechten van Tavares is dat hij er zuurtjes in verstopt en ook goed kijkt naar de combinatie van verschillende texturen. En het is zo fantastisch te zien met hoeveel passie en gedrevenheid hij over zijn gerechten praat.

Francis Tavares Shanghai Bistro

Francis en ik in de open keuken. Foto credits: Miquel Gonzales

De Tropen heeft Francis geïnterviewd, lees het volledige interview.

En ook Foodtube ging even langs bij Shanghai Bistro om met Francis te babbelen over zijn crispy pork belly.

Wie, wat, waar, wanneer?

Wie? Chef Francis Tavares (founder en mede-eigenaar van Shanghai Bistro) en chef Hans Ribbens van de Tropen toveren de meest mouthwatering Asian food uit de keuken waar jij vervolgens je tanden in kunt zetten.

Wat? Bao buns, cappuccino op z’n Thais, coquilles om verliefd op te worden, char siu en een killer dessert om je avond mee af te toppen. En dat allemaal voor € 36,58 per persoon.

Waar? De Tropen, je weet wel dat prachtige gebouw aan het Oosterpark aan de Linnaeusstraat 2 in Amsterdam Oost. Je vindt de ingang of aan de Mauritskade of aan de kant van het Oosterpark.

Wanneer: Zaterdag 19 mei a.s. vanaf 19.00 uur

Bekijk het Facebook event of bestel gelijk je tickets voor dit Asian Streetfood festijn voordat het te laat is!

My Kitchen is Your Kitchen ‘The Asian Streetfood Edition’ @De Tropen
Linnaeusstraat 2
Amsterdam Oost
Pop-up diner | event | streetfood

[mapsmarker marker=”20″]

Tags: Streetfood Amsterdam | Shanghai Bistro pop-up avond bij De Tropen in Oost | Asian streetfood pop-up restaurant | Francis Tavares

Translate»
Lees vorig bericht:
Superette Amsterdam Cafe Oost
De Drie Wijzen uit Oost openen Superette op het Javaplein in Oost

Superette is het nieuwste concept van de Drie Wijzen uit Oost Lees verder

Sluiten