Sri Lanka: Must do food spots

Een vakantie in Sri Lanka betekent lekker veel eten. Net zoals de meeste Aziaten, houdt de Sri Lankese bevolking ook van heerlijk eten. De meeste gerechten bestaan uit (pittige) curry’s, zoals dahl (rode linzen curry) of curry van mango of curry met vlees of vis erin. Wat zijn de must try foodspots in Sri Lanka? Hieronder een lijstje.

Crab eten in Colombo

De kans is groot dat je één of twee nachten verblijft in de hoofdstad Colombo. Ben je wel te porren voor een maal met crab of garnalen? Schuif dan eens aan bij Ministry of Crab. Chilli crab, curry crab, garlic crab…ze hebben voor ieder wat wils.

Ministry of Crab

Ministry of Crab
No 04. Old Dutch Hospital
Colombo 01

Streetfood Colombo

De boulevard van Colombo verandert ’s avonds in een streetfoodmarket. Kleine foodstalletjes op wielen verkopen kikkererwtentoast met garnalen en de wat grotere straatstalletjes gooien allerlei lekkers op de barbecue. Denk smokey kip of garnalen van de grill. Neem er een vers naanbrood bij en je hebt een heerlijk maaltje balancerend op een plastic krukje aan het water.

Sri Lanka streetfoodBooking.com

Kandy

Het bergstadje Kandy vond ik persoonlijk behoorlijk tegenvallen. Het is een drukke en grote stad dat erg gericht is op toeristen, maar meestal is het wel een fijne stop onderweg naar het zeker-een-bezoek-waard-bergdorpje Ella. In Kandy is het lastiger om een restaurant te vinden. De meeste reizigers eten in hun hotel of homestay. En aangezien de meeste homestays een verdraaid goede currymaaltijd op tafel toveren is het niet verkeerd om gewoon aan te schuiven bij een homestay. Wel even een paar uur van tevoren aangeven dat je mee eet, zodat ze genoeg inkopen kunnen doen.

Sri Lanka curry

Wij sliepen en dineerden bij St. Bridget’s Country Bungalow en kregen een tafel vol met lekkers. De curry met mango en de boontjes waren to die for. Dikke bonus: De verse papadums om lekker te dippen in alle verschillende curry’s.

St. Bridget’s Country Bungalow
125, Wariyapola Sri Sumangala Mawatha
KandyBooking.com

Ella

Ella is een te schattig bergdorpje middenin de bergen. Het wordt omringd door theeplantages en watervallen. Je kunt je dus prima vermaken met hiken, theeplantages bezoeken en zwemmen bij de watervallen.

Ik at in Ella een te yummie roti. Roti betekent brood in het hindi en is eigenlijk meer een dikke pannenkoek dat ze vullen met bijvoorbeeld banaan. Bij Rotti Hut op de hoofdweg maken ze je roti vers voor je neus klaar. Een lekker stevig ontbijtje waarmee je wel even door kunt.

Sri Lanka roti

Als je even geen zin hebt in een curry, zit je bij Cafe Guru goed. Ze hebben heerlijke salades en roergebakken noodles voor een goede prijs. Als je een plekje aan het balkon weet te scoren heb je een mooi uitzicht over de hoofdstraat.

Cafe Guru
Madusha Warnasooriya,11, Wellawaya Road
Ella

Chill Restaurant & Bar is dan wel geen authentiek Sri Lankees restaurant, maar ze hebben wel een typisch Sri Lankees gerecht: Lamprais, een bananenbladpakketje gevuld met vlees en groenten dat langzaam gekookt is. En zoals de meeste gerechten in Sri Lanka lekker pittig van smaak.

Chill Restaurant & Bar
Wellawaya-Ella-Kumbalwela Highway
EllaBooking.com

Arugam Bay

Surfers’ spot Arugam Bay is te chill voor woorden. Alles gaat hier nog een tandje rustiger aan en overal vind je relaxte plekjes om in je meest ontspannen houding te schieten. Voor een killer ontbijt zit je het beste bij Hideaway Cafe. Dit cafe is onderdeel van het backpackers resort ernaast en heeft een te chille tuin waar je een big ass sandwich naar binnen kunt werken met heerlijke chutneys en gesmolten kaas. Mjam!

Maar ook ’s avonds kun je bij Hideaway erg goed eten. Wat dacht je van deze big ass shrimp met een aardappelsalade waar ik nu nog steeds van droom.

Sri Lanka Arugam Bay Surf N Sun

Vis eten in Arugam Bay is eigenlijk wel een must. De vissers brengen iedere dag ladingen verse vis het land op en die gaan ’s avonds op de grill. Er zijn meerdere restaurants aan de hoofdweg die hun grill op straat hebben staan. Je kunt zelf kiezen wat je op de hete kolen wilt laten gooien.

Sri Lanka curd

Probeer eens een curd, dat is yoghurt gemaakt van buffalo melk. Lekker met vers fruit en ideaal als ontbijt.

Een van de beste eetsessies die wij in Arugam Bay hebben gehad is bij Surf N Sun, een restaurant met verschillende hoekjes om in weg te kruipen en een heerlijke curry of verse tonijnsteak te happen. Je vindt Surf N Sun aan de hoofdstraat. De meeste restaurants hebben in Arugam Bay geen exact adres.Booking.com

Translate»
Lees vorig bericht:
Sri Lanka vakantietips
10 redenen om naar Sri Lanka op vakantie te gaan

Sri Lanka is vaak niet de eerste bestemming waar je aan denkt Lees verder

Sluiten