Restaurant Jacobsz blijft verrassen

Een jaar geleden was er opeens restaurant Jacobsz. Na een tijdje als pop-up restaurant Staets in het bizar mooie Felix Meritis de sterren van de hemel te hebben gekookt, werd het tijd voor een permanent plekje. En dat werd het statige pand op de hoek van de Ringdijk en de Middenweg. Nadat Haedanghwa, het allereerste Noord-Koreaans restaurant van Europa, haar biezen had gepakt stond het pand een tijdje leeg totdat de mannen van Jacobsz kwamen bezichtigen.

Direct reserveren bij restaurant Jacobsz

De mannen wisten door het ehm nogal bijzondere interieur dat het Noord-Koreaanse restaurant aan ze cadeau deed heen te prikken en toverden het om tot een fraai restaurant. In één van de eerste weken dat restaurant Jacobsz open was spendeerde ik een avondje aan één van hun tafeltjes aan het raam. Ik kan me hun zalmgerecht nog erg goed heugen, maar vooral het gerecht van groene kool van de bbq staat in mijn geheugen gegrift: Wat een grandioos gerecht! En geloof me, het is niet makkelijk om deze carnivoor in hart en nieren verliefd te laten worden op een veggie hoofdgerecht. Maar Jacobsz zorgde ervoor dat ik stapel werd op hun groene kool van de grill.

Restaurant Jacobsz GaultMillau

Al snel ontdekte heel Amsterdam Jacobsz en het restaurant won zelfs de GaultMillau award voor Prijs/Plezier. Je kunt dus wel stellen, dat het afgelopen jaar een goed jaar was voor ze. Maarrrr hoe is het nu, een jaar later gesteld met Jacobsz? Is een vorkje prikken nog steeds yay of inmiddels een nay? Tijd voor een nieuwe bezoekje aan het restaurant in Amsterdam Oost.

Culinaire optocht

As usual kom je zodra je een voet over de drempel zet in een warm bad. Met de gastvrijheid is het dus nog steeds dik in orde. Ongewild met een leeg glas voor je neus, is ook geen optie hier. Binnen een paar minuten nadat ik me heb geparkeerd in de comfy stoel heb ik een fijn cidertje op rechts. En aangezien ik heb gekozen voor de optie ik-geef-me-aan-jullie-creativeit-over is het iedere gang weer een verrassing wat er op tafel komt. De enige ‘eis’ dat we hadden is dat we de lardo zouden krijgen en dat mijn vriend en ik niet hetzelfde geserveerd zouden krijgen zodat we halverwege konden wisselen van bord.

En toen begon de culinaire optocht:

Restaurant Jacobsz Amsterdam uit eten

Het eerste bordje is summer on a plate: Fris, een klein zuurtje en lekker veel groen. De witte asperges zijn verantwoordelijk voor het zuurtje en het zachte van de lardo zorgt ervoor dat het zurige niet doorslaat. Een fijn gerecht om de avond mee te beginnen.

Uit eten Amsterdam Oost Jacobsz

Minstens zo fris en fruitig is het voorgerecht met watermeloen, tomaat, kafir limoen, cashewnoten en koriander. Wauw wat een feest voor de mond. Een gerecht om verliefd op te worden.

Restaurant Amsterdam Oost Jacobsz

Het tussengerecht van zoete wortelsaus waarin de zeewolf voorzichtig pootje baadt is mijn favoriet. De stevige vis combineert zo mooi met de structuur en zoetheid van de vis. Dit is alles wat ik wil!

vegetarisch uit eten Jacobsz

Ik weet niet of het komt doordat ik de helft van het tweede tussengerecht van aubergine, borsjtsj, biest, ponzu en beukenzwam eet na ‘mijn’ helft van de zeewolf, maar op de een of andere manier kan ik dit gerecht niet waarderen. De smaken komen te heftig binnen bij mij. Het kan zijn dat dit niet mijn gerecht is. Mijn vriend echter, is juist wel erg te spreken over dit gerecht en vind de zeewolf weer minder. Dus misschien dat het toch aan de volgorde van eten ligt.

Lekker en goed uit eten Amsterdam Jacobsz

Aan het tafeltje naast ons zit een man tevreden te smikkelen van zijn entrecote en aangezien wij inmiddels wel zin hebben gekregen in vlees hopen we dat wij dit stukje rund ook aan onze tafel welkom mogen heten. Er zijn drie hoofdgerechten (waaronder ook de heilbot en de ravioli, dus de kans is groot). En onze gebeden worden verhoord. We krijgen de entrecote met bimi, meiknol, paris de bont, merg en hazelnoot. Gewoon een goed gerecht waarbij alles klopt.

Restaurant Jacobsz bijzonder uit eten

De verrassing van de avond is toch wel de Amsterdamse kefir kaas ravioli met peulvruchten, zuring, en knolselderij. Wat een waanzinnig gerecht met de bijna feta achtige kefir kaas en de erwten die in je mond open spatten. Wat een fijn gerecht is dit!

Restaurant Jacobsz Amsterdam kaasplank

Even een kaasplankje tussendoor om ons voor te bereiden op het dessert.

Restaurant Jacobsz kaasplank

Het perzik arlette dessert met zoethout, amandel, munt en karnemelk is fruityness on a plate en geeft je een tik met zijn frisheid zodat je weer wakker genoeg bent om op huis aan te gaan. Van de twee desserts is de basmati rijst met kokos, pruim, sake en grapefruit de winnaar. Wat een geweldige combinatie van smaken.

En met deze fanfare aan culinaire kunstwerkjes en smaaksensaties verlaten we wederom voldaan dit mooie pand. Yes Jacobsz you did it again. You’re still my favourite.

Reserveren bij Restaurant Jacobsz

Ook al is er behoorlijk wat plek bij Jacobsz voor heel veel hongerige gasten, een tafeltje reserveren is toch best wel handig. Reserveren kan hieronder.


Restaurant Jacobsz
Ringdijk 1
Amsterdam Oost
Diner

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 18.00 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”187″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Sri Lanka curry
Sri Lanka: Must do food spots

Een vakantie in Sri Lanka betekent lekker veel eten. Lees verder

Sluiten