Getest: takeaway van 3-gangen diner restaurant Floreyn

Uit eten gaan zit er tijdens deze coronacrisis even niet in, maar dat betekent niet dat restauranthouders niet hun best doen om hun gasten toch die restaurantervaring te geven.

Vanaf de dag dat de horeca in Nederland dicht is, zijn tig zaken getransformeerd tot takeaway en/of deliveryshop. De één pakt de kans om heel wat anders te presenteren aan haar gasten en hebben hun usual fine dining concept geparkeerd om een uitstap te maken naar bijvoorbeeld de Koreaanse keuken (Beulings), terwijl anderen juist hun stinkende best te doen de gasten het gevoel te geven weer even een vorkje buiten de deur te prikken. Neem nou restaurant Floreyn. Deze fijne zaak zit op de Albert Cuypstraat en is meester in het koken met Hollandse producten en laat dat nou exact passen bij de situatie waarin we nu met z’n allen zitten. Koken met spullen van eigen bodem zodat we de Nederlandse producenten een steuntje in de rug kunnen bieden in deze bizarre tijd.

Floreyn DIT-kit delivery

Afgelopen maandag liet ik me verwennen met het DIT (do it together)-kit van restaurant Floreyn. Je kunt drie gangen voor €42,50 per persoon afhalen. Het diner wordt allemaal netjes verpakt in bakjes. Overal is een sticker op geplakt zodat je heel duidelijk weet wat wat is. Superhandig en superduidelijk. Ik krijg gelijk zin om te beginnen met koken!

Maar eerst even de tafel mooi dekken en de amuse (in het weckpotje) is ready to eat, dus die peuzelen we als eerste op.

De amuse is een crème van witte asperge met een gel van paddenstoelen en hazelnoten die ik overigens beter tot haar recht vindt komen als tussengerecht dan als amuse. Dus terwijl hij bedoeld was als eerste opwarmer hebben wij hem stiekem tussen de kreeft en de sukkade opgepeuzeld en dat was een goede keuze.

Yes we mogen de keuken in! Bij het DIT-pakket zitten ook een brief met kookinstructies. Hierin staat hoe heet de oven moet en hoe lang je de spullen in de oven moet zetten. Ook staan er QR-codes in de brief die je kunt scannen waardoor je plop terecht komt bij de filmpjes die je laten zien hoe je je bord moet opmaken.

De kreeft gaat de oven in en de salade maak je af door de vinaigrette erbij te gieten en het geheel te mengen. Echt compleet monkey proof dus. De kreeft ruikt goddelijk wanneer ik hem uit de oven vis. Kwijlend en al maak ik het bord op en daarna snel aan tafel want ik wil dit echt zo graag nu proeven. En het stelt zeker niet teleur. De kreeft is perfect gegaard en is dankzij de dragonboter één grote sappige en smeuïg geheel geworden. Op zichzelf al geweldig, maar dan komt er nog die gruwelijk fijne salade van little gem, peterselie en aspergeslierten in een vanille-vinaigrette bij. Fris en warm tegelijk en dat snijdt zo heerlijk door dat vettige van die citroen-dragonboter heen. Echt ik ben er stil van. Zo heerlijk!

De oven heb ik aan laten staan want daar kan het bakje met de sukkade, de wortelen, spekjes, krieltjes en champignons in. Echt een kwestie van hop dekseltje eraf, de oven in, timer aan en wachten tot die afgaat. Wanneer de timer piept even checken of het vlees en de piepertjes warm genoeg zijn, de mijne kon nog wel even vijf minuutjes langer bivakkeren in de oven en daarna leg je het kalfsvlees apart en meng je de rest met wat jus (oh ja die warm je nog even op in een pannetje) en wat zilveruitjes en doperwten. Alles zo sierlijk mogelijk draperen op het bord en klaar is kees.

Mijn opmaak was redelijk ehm bourgondisch, maar wauw wat een mooie smaken. Het vlees is mals en smaakvol en de bonne femme, zoals het mengsel van krieltjes en veggies heet, is een feest om van te happen. Jus erbij voor de smeuïgheid en niets meer aan doen.

Het dessert opmaken is ook een peuleschil. Bordje pakken, hartje (een carrotcake maar dan van venkel) erop, aardbeiencoulis er overheen gieten, aardbeitje trancheren en ernaast leggen, vervolgens de prachtige blaadjes en koekjes erop leggen en je hebt een Instagramwaardig kiekje te pakken.

We hebben nog één traktatie voordat het diner voorbij is: de friandises bestaande uit boterkoek en de zelfgemaakte pepermuntjes met logo. Dit vind ik zo leuk! Hieruit blijkt hoeveel energie en moeite het keukenteam van Floreyn heeft gestoken in dit menu. Sowieso straalt het menu één en al kwaliteit en aandacht uit en dat vind ik een hele dikke like waard.

Prijs: €27,50 pp voor drie gangen, amuse en friandises

Waar voor je geld?: Jazeker! Er is duidelijk nagedacht over het menu. Er zit een kwalitatief goed servetjes bij, een extra amuse, huisgemaakte friandises en homemade pepermuntjes. Daarnaast worden er mooie producten gebruikt en is het menu echt heel erg lekker.

Moeilijkheidsgraad van koken: Als je een oven aan kunt zetten en dingen kunt mengen is het genoeg. Koken voor dummies dus.

Restaurant Floreyn
Albert Cuypstraat 31
Amsterdam Zuid | De Pijp
Takeaway

Ook leuk om te lezen:

Tags: takeaway restaurants Amsterdam | restaurant Floreyn heeft een DIT do it together kit om samen te koken maar dan thuis

Translate»
Lees vorig bericht:
Empanada recept zelf maken
Empanadas zelf maken doe je zo

Zelf empanadas maken stond al tijden op mijn to do-list, maar het kwam er maar niet van. Lees verder

Sluiten