The Good Companion nieuwe fish and chips bar

Fish and chips, waar kun je nou echt goede Britse stijl gefrituurde vis met patat eten? Dat vroegen Niek en Enno, de mannen achter The Good Companion, zich ook af. En laten de mannen dit klassieke Engelse gerecht het nou helemaal vinden en dáárom lanceren zij nu een fishbar waar je kunt komen aanwaaien voor a good old fish and chips.

The Good Companion

Churchill noemde dit comforting gerecht tijdens de Tweede Wereldoorlog liefkozend a good companion. Een goede kameraad, mooie naam dachten de vrienden, dus hop The Good Companion was geboren.

The Good Companion Amsterdam fish and chips

Fish and chips bar met Engelse bieren

Een jaar lang hebben de kameraden gezocht naar het ultieme recept voor de perfecte fish and chips. Wat me overigens geen vervelend klusje lijkt. En de crispy ones die volgens hun eigen receptuur worden gemaakt vind je dus terug bij deze nieuwe fishbar op de Westerstraat (waar voorheen The Fish Toko zat). Denk aan de klassieke fish and chips, een vega tofush and chips en een catch of the day van bijvangst vis.

Duurzame vis en bijvangst uit de Noordzee

Voor hun fish and chips gebruiken ze dagverse duurzame vis uit de Noordzee. Door een speciale techniek komen er minder stookkosten kijken bij de vangst en hebben ze ook minder bijvangst. Maar als er bijvangst is, dan gaat hij ook gewoon hop de frituur in. Dus wie weet wat voor visjes je bij The Good Companion tegen komt.

Engelse pub op de Westerstraat

Om je fried cod weg te spoelen hebben ze een aantal Engelse drankjes op de kaart staan: Gin and tonics, ciders, Engelse bieren, cocktails en een paar frisdranken. De sfeer bij The Good Companion is een beetje zoals een Engelse pub, super gezellig en ongedwongen. Ideaal dus om te vertoeven tijdens borreltijd of om je avondmaal te verorberen. Enno heeft jarenlang in de horeca gewerkt en die ervaring kan hij nu mooi gebruiken in zijn eigen tent.

Fish and chips take out

Geen tijd om te blijven hangen en rustig je visje weg te kauwen, je kunt je fish and chips ook mee naar huis nemen. Maar dan wel heeel erg snel opeten, want vers en warm is dit gerecht natuurlijk wel het aller aller lekkerst.

Crowdfunding

Wanneer The Good Companion opengaat? Hun crowdfunding is van start gegaan en op dit exacte moment is 97% van het streefbedrag binnengehengeld, dus het zal niet zo heel erg langmeer duren voordat dé culinaire fish and chips foodbar van Amsterdam op de Westerstraat haar deuren zal openen. Zie je daar!

Deze te gekke foodspot is net geopend op de Utrechtsestraat

Cocktails drinken? Bij deze nieuwe cocktailbar wordt het wel heel erg cool

The Good Companion
Westerstraat 264
Amsterdam Centrum | Jordaan

Foto credits: The Good Companion

[mapsmarker marker=”311″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Mowgli Amsterdam uit eten
Bar Mowgli Amsterdam Asian food spot in Oost (permanent gesloten)

Bar Mowgli Amsterdam op het Beukenplein in Amsterdam Oost werkt als een magneet op Asian food freaks. Lees verder

Sluiten