Top 10 cocktailbars van Amsterdam

Het verhaal achter de cocktail heb ik altijd fascinerend gevonden. Het alom bekende gemixte drankje is ontstaan tijdens de Amerikaanse drooglegging. Terwijl de overheid alle alcoholische dranken verbood, werd er fanatiek alcohol gestook in de illegale circuit. Nadelige bijkomstigheid van de stiekem gestookte drank, was dat dit helaas vaak niet zo fijn was voor de smaakpapillen. De oplossing? Mix het zelfgefabriceerde brouwsel met wel lekker smakende vloeistoffen et voila je hebt een drankje dat goed binnen is te houden. De cocktail werd geboren.

Een cocktail scoren in Amsterdam is niet moeilijk. Wil je echter een echt goede cocktail drinken, let dan op het volgende:

Een goede cocktailbar heeft een mooie cocktailkaart. En nee daarmee bedoel ik geen caprinha en pina colada, maar bijzondere eventueel zelfgecreëerde cocktails. En als een cocktailbar een happy hour heeft, weet je zeker dat je heel erg snel moet doorlopen.

Om je op weg te helpen, hierbij mijn persoonlijk lijst van de tien beste cocktailbars:

1. Hiding in Plain Sight

Met stip staat Hiding in Plain Sight bovenaan het lijstje. De sfeer, de gentleman achter de bar, de bijzondere kaart, alles klopt. Hier krijg je het echte speak easy gevoel.
hpsamsterdam.com

2. Vesper Amsterdam

Cocktails bij cocktailbar Vesper Amsterdam in de Jordaan

Vesper Amsterdam heeft een mooi strak interieur en zit op een geweldige locatie. Het barpersoneel van Vesper Amsterdam serveert killer cocktails met leuke namen.
vesperbar.nl

3. Tales & Spirits

Cocktails bij Tales & Spirit in de Amsterdamse Jordaan Cocktails bij Tales & Spirit in de Amsterdamse Jordaan

Tales & Spirits is meer dan een cocktailbar, het is ook een restaurant. Een klein tentje dat een beetje crowded aandoet door het drukke interieur.
talesandspirits.com

4. Blue Spoon Bar

Over het algemeen ben ik geen fan van hotelbars, maar Blue Spoon (de hotelbar van het Andaz Hotel) is een uitzondering. Dat heeft alles te maken met de vakkundige cocktailshakers oftewel the gentelmen achter de bar. Vol passie vertelt één van hen in een Brits accent (tja dan heb je me al) over zijn vak en cocktails maken is een vak apart. Een groot deel van de ‘liquors’ dat in de cocktails gaat is zelfgebrouwen.

Om te beoordelen of een cocktail goed is, wordt er na het deskundig shaken geroken aan de creatie. Ruikt het goed, dan mag de cocktail het glas in. Ruikt het ‘slecht’ dan gaat het weg. Tel bij deze voelbare passie, de relaxte sfeer, de grote wegzakbanken en de nootjes bij op en dan weet je waarom ik verknocht ben aan de bar van Blue Spoon.
Ga naar de website van Blue Spoon Bar.

5. Franklin Bar & Kitchen

Franklin Bar & Kitchen aan de Amstelveenseweg in Amsterrdam Oud Zuid Franklin Bar & Kitchen aan de Amstelveenseweg in Amsterrdam Oud Zuid

Eerder schreef ik al over mijn geweldige dinerervaring bij Franklin Bar & Kitchen. Bij Franklin Bar & Kitchen kunnen ze niet alleen waanzinnig koken, maar ook sublieme cocktails shaken. Een mooie kaart met originele en zelf samengestelde mixjes. Genieten met een hoofdletter g!
barfranklin.nl

6. Tunes Bar in Conservatorium Hotel

Tunes Bar is de tweede hotelbar in het rijtje. Deze bar is prachtig ontworpen en geeft niets prijs van het feit dat je in een hotelbar staat. Als je een plekje kunt vinden (vanwege de populariteit is het er vaak druk) kun je je cocktail opdrinken in één van de intieme zitjes of aan de lange hoge tafel. Hoe dan ook een mooie locatie voor een bijzondere ervaring.
Ga naar de website van Tunes Bar.

7. Chapter 21

Alleen al vanwege het bijzonder interieur zou je een bezoek moeten brengen aan Chapter 21. Denk aan flamingo’s, vogelkooitjes, discoballen en mooie relaxte banken. En terwijl je in één van deze mooie relaxte banken wegzakt, nip dan lekker aan één van de lekkere cocktails want ze zijn zeker het proberen waard.
chapter21.nl

8. Door 74

Speak easy to the bone! Spontaan binnenwandelen zit er bij Door 74 niet in. Wil je aan de bar genieten van één van de mooie mixjes, reserveer dan even vooraf. Óf je moet net zoals wij je charmes flink in de strijd gooien bij de doorbitch. Door 74 is een smal pijpenlaatje, maar wel bijzonder gezellig binnen.
door-74.com

9. G´s Really Nice Place

Cocktails bij G&T Really Nice Place in de Amsterdamse Jordaan

Cocktails zijn eigenlijk een bijkomstigheid bij G´s Really Nice Place. Dit lunchtentje staat namelijk bekend om haar killer brunch, maar ik kan je vertellen dat een bloody mary bij G´s Really Nice Place er really really nice in gaat vooral als je een klein katertje hebt. Kleine tip van mij.
reallyniceplace.com

10. Mystique

Cocktails drinken bij Mystique in de Utrechtsestraat in Amsterdam Cocktails drinken bij Mystique in de Utrechtsestraat in Amsterdam

In de kelder van restaurant Mystique in de Utrechtsestraat kun je terecht voor heerlijke cocktails. Mijn favoriete plek: achterin op één van de chesterfieldbanken.
mystiqueamsterdam.nl
 

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Nieuw geopend Kade West in Amsterdam Oud West
Vandaag geopend: Kade West op de Kinkerstraat in Oud-West

Kade West opent vandaag haar deuren op de Kinkerstraat in Oud-West. Voorheen zat op Kinkerstraat 87 Café Day, maar na...

Sluiten