Veneur gaat vandaag open! Na tijden verbouwen gaat dit nieuwe restaurant van chef Yoran Jacobi open.
Bij deze nieuwe culinaire spot op de Weteringschans kun je de verfijnde Franse keuken met een moderne twist proeven, aldus hun mooie website. Chef Yoran kookte dus voorheen bij sterrenzaak De Juwelier en opent nu met twee compagnons Veneur. Een restaurant waar het draait om Franse traditie, de seizoenen eren en koken op open vuur.
Op maandag en donderdag kun je bij Veneur alleen dineren, maar van vrijdag en zondag kun je ook aanschuiven tijdens de lunch. Om je alvast een idee te geven wat je kunt verwachten als je een vorkje gaat prikken bij deze nieuwe zaak: Een bite dat bestaat uit een tosti van rode garnaal met bloedworst. Of wat dacht je van courgettebloem met taleggio of Ierse oester met langoustinebéarnaise. Of een eitje met Noordzeekrab, paling en zee-egel. Pfoeh doe mij die maar!
Naast snacks staat de menukaart van Veneur ook bomvol met hoofdgerechten waarvan je spontaan gaat watertanden. Zoals zeetong met laurier pil-pil of lamsribstuk met eigen béarnaise. Aangezien ze bij Veneur met het seizoen meebewegen zal de kaart steeds anders zijn. Dus als je zin hebt in één van deze lekkernijen moet je zeker niet te lang wachten om langs te gaan!
Veneur
Weteringschans 171
Amsterdam Centrum
Lunch en diner
Bekijk de Instapagina van Veneur
Openingstijden Veneur:
Maandag en donderdag van 17.30 uur tot 22.00 uur (diner)
Vrijdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 14.30 uur (lunch) en van 17.30 uur tot 22.00 uur (diner)
Dinsdagen woensdag gesloten
Bekijk de route naar Veneur op Google Maps
Hoofdafbeelding: Veneur
Ook interessant:
- Veneur nieuw restaurant van oud-chef De Juwelier
- Brasserie OCCO is de ultieme plek voor een uitgebreide tafelsessie
- Contra Amsterdam nieuwe jazzbar waar je ook goed kunt eten
- Chef van Toscanini opent Leonardo’s Ravioli Bar
- Cafe Restaurant Sandberg nieuwe spot van team achter Cafe Restaurant Metro en Entrepot