3x lekkere tostivariaties die je wilt maken

Tosti’s zijn hot, letterlijk. Niet voor niets heeft één van Amsterdams bekende horecagroep, The Breda Group, een tostispot geopend: Paindemie. Het concept is ontstaan tijdens de lockdown toen alle horeca dicht moest en afhaal nog wel mocht. De ene na de andere smeuïge tosti ging bij deze pop-up tostispot over de toonbank. En nu hebben de breinen achter dit concept besloten er een permanente zaak van te maken. Want tja, tosti zijn gewoon te lekker, kunnen altijd (voor ontbijt, met de lunch, als diner of als avondsnack) en ik ken niemand die deze getoaste broodjes niet lekker vindt. Heb je geen zin om de deur uit te gaan om een tosti te scoren? Dan heb ik hier drie smakelijke tostivarianten voor je die je gewoon thuis kunt maken. Het enige dat je nodig hebt is de juiste toppings en natuurlijk een tostiapparaat om de tosti’s te maken. Heb je er geen? Hier wat hulp om het beste tosti-ijzer uit te kiezen. Ok, tijd om het te hebben over de drie gruwelijk lekkere tostivariaties.

Kimchi tosti

Kimchi op een tosti is een heel goed idee. Je kunt zelf kimchi maken, zo heeft de beroemde chef David Chang een heel erg fijn recept voor deze gefermenteerde kool, maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken en kimchi kopen bij de toko of in de supermarkt. Nu is het tijd om de tosti te bouwen. Het lekkerste is het om desembrood te gebruiken voor de kimchitosti. Het lichtzure van het brood combineert mooi met de kimchi. Snijd twee dikke plakken van een desembrood. Beleg één snee brood met kimchi, een plakje belegen kaas en wat ringen bosui. Leg vervolgens de andere snee brood erop. Smeer nu de bammetjes aan de buitenkant in met boter en toasten maar!

Spaanse tosti

Deze Spaanse tosti maak je van pittige chorizo, kaas en paprika. Hmmm zo lekker! Voor deze Spaanse tosti gebruik je witte bammetjes. Beleg één bammetje met plakjes chorizo, jong belegen kaas, dun gesneden paprika en leg de tweede boterham er bovenop. Besmeer wederom de sneetjes brood aan de buitenkant met boter (zo worden de tosti’s extra krokant van buiten) en bak je goudbruin in de tosti-ijzer. Lekker met een chilisausje.

Italiaanse tosti

Het lekkerste is om focacciabrood te gebruiken voor deze Italiaanse tosti. Dus als je hieraan kunt komen, zeker doen! Snijd het brood zo groot zodat het past in de tosti-apparaat. Vervolgens snij je het over de lengte door en beleg één helft met (buffel)mozzarella, zongedroogde tomaatjes en Parmaham. Vervolgens leg je je Italiaanse tosti in de tostimaker. Toast het totdat de mozzarella gesmolten is. Eventueel kun je na het toasten de tosti nog even openmaken zodat je er rucola tussen kunt doen voor wat extra bite en frisheid.

Eet smakelijk!

Ook interessant

Foto credits: Pixzolo Photography

Tostismaken | tosti’s zelf maken | tostirecepten

Translate»
Lees vorig bericht:
Paindemie Amsterdam opent permanent op de Kinkerstraat

Paindemie Amsterdam, de broodjeszaak van the Breda Group, ontstond tijdens de corona pandemie. Lees verder

Sluiten