5 redenen voor een weekendje weg in Bergen aan zee of Schoorl

Nu we tot en met half mei het dringende advies krijgen om niet naar het buitenland te gaan wordt een weekendje weg of vakantie een eigen land opeens reuze aantrekkelijk.

Als je normaalgesproken net zoals ik van de verre reizen of in ieder geval de Mediterraanse kust bent, is een vakantie in Nederland zoeken een spel waar je net om de hoek komt kijken. Want waar begin je te zoeken? Wat heeft ons koude kikkerlandje te bieden? Vanwege onze verbouwing moesten wij ons huis uit. Nu Amsterdam toch in lockdown was besloten we de stad voor een tijdje te verlaten en zo belandden we in Schoorl. En plaats in Noord-Holland met als trekpleister de Klimduin, de Schoorlse Duinen en Schoorl aan Zee. Buurman Bergen is overigens bekender.

Inmiddels verblijven we alweer drie maanden in ons huisje met rieten dak in Schoorl en hebben we de omgeving goed leren kennen en moet ik concluderen dat een weekendje weg naar Bergen of Schoorl een heel goed idee is. En wel om deze vijf redenen:

Je kunt wandelen, mountainbiken en paardrijden in het bos en de duinen

Ok, ik wist wel dat Schoorl aan de duinen lag en dat er natuur was had ik ook wel verwacht, maar dat er zo’n mooi en uitgestrekt bos zou zijn daarop was ik niet voorbereid. Wij steken letterlijk de straat over en staan direct tussen de hoge bomen en vanaf daar zijn er tig wandelroutes waar je uren kunt wandelen. Sommige routes zijn 4,4 km en de langste is 20 km. Daarmee ben je dus wel even zoet. En het leuke is dat de omgeving continu verandert terwijl je met de benenwagen op pad bent. Wil je liever wat meer adrenaline? Je kunt ook een mountainbike huren en de ATB-route afleggen. Die gaat af en toe behoorlijk stijl naar beneden en klimmen zit er ook bij. Ook zijn er ruiterpaden in de Schoorlse Duinen waar fervente paardrijders zich prima kunnen vermaken.

Of beklim de hoogste duin van Nederland: de Klimduin.

Je kunt lokale boertjes bezoeken

In de buurt van Bergen en Schoorl zitten heel veel boerderijwinkeltjes. Dit zijn boeren die in hun eigen winkel hun verse melk, groenten, fruit, bloemen, vlees etc aanbieden. Over farm to table gesproken. Naast dat het superleuk om eens te zien waar de producten vandaan komen is het ook top om de boeren te steunen. Meestal vinden ze het leuk om over hun spullen te vertellen aangezien ze het met zoveel passie hebben gemaakt. Mijn favoriet is Hoeveslagerij Leeuwenhoorn (de eigenaar was ooit chef maar heeft nu zijn eigen hoeveslagerij) en de wagyu boerderij Het Koeienhuis in Benningbroek. Maar er zijn ook boerderijwinkels met alleen aan melktap of automaat met zuivel en kraampjes waar je lekkere verse dingen kunt kopen. Kijk voor meer kraampjes ook even op de site van Verkoopstalletjes.

Ik heb een kaart gemaakt van de leukste boerderijwinkeltjes en kraampjes in de buurt van Bergen en Schoorl.

Je hebt leuke restaurants en strandtentjes

Restaurant Merlet is een sterrenzaak in het gelijknamige hotel Merlet in Schoorl. Wanneer de restaurants weer open mogen kun je hier uiteraard aanschuiven voor een diner, maar tijdens de lockdown hebben ze een takeaway menu met heel veel mooie gerechten. En als je nog een verblijfplaats in Schoorl zoekt is dit hotel met haar prachtige ligging ook zeker het overwegen waard. Verder zijn er in Schoorl nog een paar andere eettentjes met een Bourgondische inslag (die ook takeaway doen). In het centrum van Bergen zitten ook heel vele leuke restaurantjes, het loont zeker om eens door het centrum te struinen! Ben je op het strand? Er zijn ook verschillende strandtentjes waar je wat lekkers kunt afhalen dat je kunt oppeuzelen tijdens een strandwandeling. Of zoek een lekker plekje in de zon uit en hou een kleine picknick met je takeaway.

Het is maar drie kwartier rijden vanaf Amsterdam

Uren rijden? Nee hoor! Vanaf Amsterdam is het maar 45 minuten rijden naar Schoorl en het grootste deel van de route rij je gewoon op de snelweg, dus je bent er zo. Eenmaal aangekomen kun je gelijk de omgeving verkennen!

Je kunt lekker zonnen of uitwaaien aan zee

Wanneer je het bos ziet zou je niet vermoeden dat de zee zo dichtbij is. Afhankelijk van waar je precies verblijft in Bergen of Schoorl is de zee lekker dichtbij. Op zonnige dagen kun je lekker zonnen met uitzicht op de zee en bij koudere dagen kun je heerlijk uitwaaien. Als je via de duinen naar het strand loopt staat je een te gekke wandeling te wachten met heide, duinen en bos.

Verblijven in Bergen of Schoorl

Wil je ook een weekendje of weekje in Bergen of Schoorl verblijven/ Zoek op onderstaande kaart naar beschikbare hotels in Bergen of Schoorl:

Booking.com

Ook interessant

Weekendje weg | tips voor een weekendje weg in Nederland | overnachting Bergen aan Zee | overnachting Schoorl | vakantie aan zee | vakantie in Nederland | weekendje weg in Bergen aan zee | hotel in Bergen | vakantiehuisje in Schoorl | Schoorlse duinen | klimduin

Translate»
Lees vorig bericht:
temari sushi balls recept zelf maken
Temari sushi zijn kleurrijke sushiballetjes en zo maak je ze zelf

Vergeet de maki en de nigiri sushi, want hier is de temari sushi en deze sushiballen zijn te leuk! Lees...

Sluiten