Zuurdesembrood van de chef? Deze restaurants hebben nu ook een bakkerij waar je broden en meer kunt kopen

Nu restaurants geen gasten mogen ontvangen, maar eetwinkels wél gelden als essentiële winkels die open mogen laten veel restaurants hun bakskills zien.

En ik kan je vertellen deze zijn behoorlijk indrukwekkend. Het ene na het andere perfecte zuurdesem prachtexemplaar komen voorbij op the Gram. Goed nieuws voor ons is dat de restaurants in lockdown hun bakwaar verkopen in nieuw opgetuigde winkels en bakkerijtjes. Hieronder de lekkerste nieuwe restaurantbakkerijen in Amsterdam.

Nieuwe bakkerijen van bekende restaurants

Stadsbakkerij As

Denk je aan zuurdesembrood, dan denk je waarschijnlijk aan het brood van Bakkerij As. De bakkerij die je kon vinden bij Restaurant As in het Beatrixpark. Maar zoals je wellicht hebt gemerkt/gehoord isRestaurant As niet meer. Maar gelukkig hoeven we hun zuurdesembroden niet te missen want de bakkerijtak van As heeft een nieuw onderkomen gevonden in het pand van Rosa & Rita in Amsterdam Oost. Bij het nieuwe Stadsbakkerij As kun je naast hun befaamde zuurdesembrood ook allerlei lekkernijen vinden om je borrelvoorraad flink te spekken. Maar ook voor een lunch to go zit je hier goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boterham met zuurkool- en hazelnoot olie, gerookte biet, crème crû en mierikswortel, boekweit en kervel? Of scoor een kroket van knolselder en Vadouvan.

Stadsbakkerij As
Conradstraat 471
Amsterdam Oost
Bakkerij
Website

Openingstijden Stadsbakkerij As:
Dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 15.30 uur
Zaterdag van 9.00 uur tot 14.30 uur

Bøn Pop-Up, de bakkerij van restaurant Foer

De Nordic bakery van Bøn Pop-Up is de tijdelijke bakkerij van restaurant Foer. Je scoort er hun prachtige broden, kaneelbroodjes, hot dogs van hun huisgemaakte gefermenteerde potato bread rolls (denk pork dog, sauerkraut, bønsaus en sjalotjes of gerookte zalm, koolrabi, yoghurt en roe of een hotdog met gerookte wortel), maar ook pastries, koffie en drankjes. Je kunt afhalen (stuur ze dan even een DM) of bestel via Deliveroo.

Bøn Pop-Up van Restaurant Foer
Cruquiusweg 9
Amsterdam Oost
Bakkerij
Website

Openingstijden Bøn Pop-Up:
Donderdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 21.00 uur

Café Remouillage – Friday Bakery

Café Remouillage heeft in coronatijd wel bewezen dat ze creatief zijn en humor hebben. Eigenaar en chef Jonathan Sparber transformeerde zijn restaurant tot Café Knödel en gaf gasten de unieke kans om in zijn ‘museum Remouillage’ de restaurantopstelling pré Corona waar 1,5 meter niet bestaand was te bewonderen. Maar nu sieren met name fantastische bakcreaties zijn Instafeed. Hj heeft rijstvlaaibuns, olijvenbroden, cacaobuns, zuurdesembroden, briochebroden, cinnamon buns, financiers en meer waar je jezelf op kunt storen bij de Friday Bake van Café Remouillage.

Café Remouillage Friday Bakery
Trompenburgstraat 111
Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt
Bakkerij
Website Café Remouillage

De Friday Bake is zoals de naam doet vermoeden alleen op vrijdag geopend van 12.00 uur tot 19.00 uur.

Wils Bakery

Walnoten cranberry brood, zuurdesembrood, koffie-kombucha tiramisu of burnt lemon curd vind je bij Wils Bakery, de bakkerij van Restaurant Wils. Voor de goede orde, Wils was het allereerste restaurant dat een heuse broodsommelier had dus je kunt je wel voorstellen dat hun bakgoed niet verkeerd is. Even de lift pakken naar de derde verdieping en je waant je in bakery heaven waar je onder andere onderstaande bad boy mee naar huis kunt nemen. Dat wil je toch gewoon? Wil je niet misgrijpen? Bestel dan online via hun website.

Wils Bakery
Stadionplein 26 (3e verdieping)
Amsterdam Zuid | Stadionbuurt
Bakkerij
Website Wils Bakery

Openingstijden Wils Bakery:
Elke zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur

Public Bakery

Public Space is dan wel geen restaurant, maar het is wel een hele hele hele toffe koffiebar in Amsterdam Noord. En hun lunchgerechten zijn echt te gek. Bij hun bakkerij Public Bakery kun je terecht voor zuurdesembroden (spelt sourdough, farmer’s sourdough, sesame spelt sourdough, zuurdesemfoccacia), maar ook Deense roggebrood, Scandinavische kaneel-/en kardemom buns en andere baksels. Bestellen kan via hun website. Je kunt je bestelling afhalen bij Public Space of thuis laten bezorgen.

Public Bakery @Public Space
Bercylaan 301
Amsterdam Noord
Bakkerij
Website

Openingstijden Public Bakery:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur

Entrepot winkel

De winkel van restaurant Entrepot, Entrepot Winkel, was toch wel een van de eerste restaurantwinkel/-bakkerij die ontstond in de lockdown. Eigenaar Xander Waller turnde zijn mooie restaurant om tot een winkel en verkoopt hier onder andere wijnen van Bolomey Wijnimport, kleine snacks en zuurdesembroden van Hotel de Goudfazant. Vergeet niet even een kijkje te nemen bij zijn burger pop-up In Between Burgers voor een goede burgerfix.

Entrepot Winkel
Entrepotdok 7-8
Amsterdam Oost
Winkel
Website

Openingstijden Entrepot Winkel:
Donderdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 20.00 uur

Bambino

Het alom bekende en geliefde brood van BAK Amsterdam kun je afhalen bij Bambino Bar op de Vijzelgracht of thuis laten bezorgen. Direct trek? Je kunt ook een sandwich bestellen. Wat dacht je van een broodje met kalfsstoof, mosterd, cornichons en andijvie? Thuis laten bezorgen kan ook via Deliveroo.

Bar Bambino
Vijzelgracht 5h
Amsterdam Centrum
Website

Openingstijden Bar Bambino:
Dinsdag tot en met zaterdag van 16.00 uur tot 19.00 uur

Vendejo de Goudfazant

Restaurant Hotel de Goudfazant is voor nu even Vendejo de Goudfazant. Een supermarkt waar je flink kunt inslaan om de lockdown te overleven. Denk aan wijntjes, biertjes, delicatessen, maar ook zuurdesembrood.

Geen zin om met de spullen te slepen? Je kunt je boodschappen ook thuis laten bezorgen, check daarvoor hun webshop.

Vendejo de Goudfazant
Aambeeldstraat 30
Amsterdam Noord
Supermarkt
Website

Hun zuurdesembrood is dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur klaar.

Restaurant De Kas

De open tuin van Restaurant De Kas is iedere donderdag tot en met zondag geopend. Pop langs voor een koffie on the go, appeltaart, huisgemaakte soepjes, broodjes, hun favo wijnen, maar ook zuurdesembrood.

De Kas
Kamerlingh Onneslaan 3
Amsterdam Oost
Winkel
Website

Openingstijden de open tuin van Restaurant De Kas:
Donderdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur

Nieuwe bakkerij om naar uit te kijken

Fort Negen

Restaurant De Kas is een leuk haakje naar Fort Negen. De keuken van De Kas is namelijk waar Maarten Langeslag begon met broden bakken. Destijds alleen voor gasten van het restaurant en voor restaurants in de buurt. Ik weet nog hoe Maarten voor mijn deur stond met een zuurdesembrood om te proberen. Gruwelijk lekker was het. Ik zag zijn broden steeds vaker bij restaurants, dus het ging blijkbaar goed. En dat klopt, want inmiddels zijn de 26 uur gefementeerde fluffy zuurdesembroden net een donkere korst van Fort Negen zo gewild dat hij bezig is met zijn eigen bakkerij in Amsterdam West. Deze week is hij aan het proefbakken en zijn streven is om voor Pasen nog open te gaan.

Fort Negen
Jan Evertsenstraat 31
Amsterdam West | De Baarsjes
Bakkerij
Website

Ook interessant

Bakkerijen in Amsterdam | ambachtelijke bakkers in Amsterdam | zuurdesembrood kopen in Amsterdam | Frans brood kopen in Amsterdam | bakkerijen van restaurants in Amsterdam | nieuwe bakkerijen | bakkerij pop-ups in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Weekendje weg Schoorlse duinen Bergen Schoorl
5 redenen voor een weekendje weg in Bergen aan zee of Schoorl

Nu we tot en met half mei het dringende advies krijgen om niet naar het buitenland te gaan wordt een...

Sluiten