Turkse delicatessen bij Ali Ocakbasi Amsterdam

Waar kun je in Amsterdam goed Turks eten? Nou bij Ali Ocakbasi! Dit nieuwe restaurant zit sinds kort op de hoek van de Herengracht en de Utrechtsestraat en is een top plek om je een avondje onder te dompelen in Turkse sferen. Om de avond goed te beginnen nemen we heel veel kleine gerechtjes die perfect zijn voor dipgrage eters.

aliocakbasiamsterdam

Dit broodje is zoooo waanzinnig zacht en vers, daar blijf je van eten! Lekker dippen in de auberginedip en de tzatziki.

aliocakbasirestaurant

Wat een feest op het stoere Ali plankje! Lamskebab (die ze iedere dag met de hand malen!), lamskoteletjes en gegrilde ossenhaas. Ohh wat heerlijk is dit! Het vlees is goed gekruid zonder té te zijn en heeft een heerlijke grillsmaak. Ik was helemaal vergeten hoe heerlijk de Turkse keuken kan zijn, maar dankzij Ali Ocakbasi ben ik weer helemaal fan.

aliocakbasi

aliocakbasi turks restaurant

En dan is het tijd voor het dessert. De Künefe is goddelijk! Krokant laagjes filodeeg met gesmolten kaas, siroop en pistachenootjes. OMG zo lekker. Ook de griesmeelpudding met gesmolten kaas lepelt heerlijk weg.

aliocakbasi amsterdam nieuw restaurant aliocakbasi amsterdam turks dessert

Een aanrader als je eens lekker Turks wilt eten en ook nog eens leuk wilt zitten. Met mooi weer kun je lekker buiten op het terras eten.

Ali Ocakbasi
Herengracht 558
Amsterdam centrum

aliocakbasi.nl

Translate»
Lees vorig bericht:
Mr Porter Spuistraat Amsterdam Centrum
MR PORTER’s dakterras is open!

Oeh la la in het W Hotel Amsterdam is er naast The Duchess nog iets anders moois geopend: MR PORTER. Mysterieus, sexy en...

Sluiten