Amsterdamse topper La Vina Amsterdam

Amsterdam is hotspot walhalla, wekelijks popt er weer een nieuw restaurant op of is er weer een nieuwe whisky bar. Ook al word ik altijd blij van enthousiaste ondernemers die weer wat nieuws durven neer te zetten. De keerzijde van het gehype rondom de hotspots van Amsterdam is dat de gevestigde orde vergeten wordt.

Geweldige restaurants waar je al jaren waanzinnig goed kunt eten, maar die dus niet nieuwer dan nieuw zijn en waar geen hipper dan hip publiek op industriële stoeltjes aan ruw houten tafeltjes zit te eten. En daarom tijd om eens wat meer aandacht te geven aan de Amsterdamse toppers. Om te beginnen bij restaurant La Vina Amsterdam op de Maasstraat

Top restaurant in de Rivierenbuurt

Middenin de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid zit restaurant La Vina op een gezellig hoekje. Buiten is het koud en nat en binnen bij La Vina Amsterdam is het warm en behaaglijk. Zacht licht, kaarsjes en een warm ontvangst. Een goed begin van de avond.

La Vina Amsterdam restaurant zuid Rivierenbuurt RAI

Wijn en spijs

Restaurant La Vina Amsterdam is een paradijs voor wijnliefhebbers. Sommelier en eigenaresse Jacqueline Borgers is verantwoordelijk voor de keuze van wijnen en ik kan je vertellen, dit doet ze erg goed. We beginnen de avond met een taste experience. Een proeverij waarbij de combinatie tussen wijn en eten centraal staat.

Tasting experience

Op onze “tasting mat” verschijnen drie verschillende wijnen (één keer wit en twee keer rood). Jacqueline vertelt op een hele duidelijke manier hoe de smaak van de wijnen zullen veranderen na een hapje onze bijpassende pincho’s. En inderdaad, het bittertje van de wijn verdwijnt echt na een hapje van de pompoenmousse. Ik ben sowieso fan van een wijntje en een lekker hapje, maar het is ontzettend leuk om zo bewust bezig te zijn met wat de combinatie van deze twee heerlijke dingen doet met je smaakpapillen. Dat de sommelier het zo enthousiaste en beeldend vertelt, helpt zeker bij deze bijzonder leuke ervaring!

Restaurant La Vina Amsterdam wijn en spijs

Met liefde bereid

Naast het feit dat de reis langs de verschillende wijnen en hapjes bijzonder en een hele belevenis is, is het ook waanzinnig lekker! De bruschetta’s (pompoen en eend) en kikkererwten met chorizo gaan er zeker goed in. Ieder hapje ziet er mooi uit, zit boordevol smaak en is duidelijk met liefde bereid. Dit smaakt naar meer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boterzacht Black Angus steak en heerlijke eend

Als hoofdgerecht mogen we de Black Angus steak en de eendenbout op onze tafel verwelkomen. De eend is heerlijk. Goed op smaak, met een stevige jus en heerlijk garnituur. Maar eerlijk is eerlijk de black angus steak wint het toch van het gevogelte. Want wat is het vlees mals! Zo boterzacht dat je er gewoon met je mes doorheen glijdt. Hmmm! En natuurlijk horen daar knapperige goudgele frietjes bij. Jacqueline schenkt nog een bijpassend rood wijntje erbij en het is even heel erg stil aan onze tafel…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA La Vina Amsterdam restaurant Maasstraat zuid

Glutenvrij en lactosevrij

Bij restaurant La Vina Amsterdam kun je niet alleen lekker eten, je eet er ook bewust. Volledig glutenvrij of lactosevrij eten? Geen probleem! Ze nemen dieetwensen hier ontzettend serieus en doen er écht alles aan zo te koken dat iedereen kan genieten van hun Spaans-Mediterraanse gerechten. Bekijk de menukaart van La Vina.

La Vina Amsterdam restaurant Maasstraat Rivierenbuurt RAI

Wat is dit restaurant toch fijn! Van het begin tot aan het einde worden de gasten volledig in de watten gelegd en het is duidelijk dat ze weten waar ze het over hebben. Het voelt heel erg ontspannen en ik merkte dat ik me volledig aan de deskundigheid van Jacqueline overgeef. En het was iedere hap en slok waard. Dit restaurant in de Rivierenbuurt is gewoon een topper en eentje om op je to do lijstje te zetten. Tenminste als je eraan toe bent om je even volledig te laten verwennen en te genieten met een hoofdletter g!

Restaurant La Vina Amsterdam
Maasstraat 72
Amsterdam Zuid
lavinaexperience.nl

Borrel | diner

De beste borrelkaarten van Amsterdam.

Openingstijden restaurant La Vina Amsterdam:
Maandag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot 0.00 uur
Zaterdag van 17.00 uur tot 1.00 uur
Zondag alleen geopend voor groepen (op afspraak)

La Vina Amsterdam heeft ook nog een aparte ruimte. Ideaal voor een besloten diner.

[mapsmarker marker=”66″]

Translate»
Lees vorig bericht:
BAUT Zuid Amsterdam nieuw
BAUT Amsterdam verhuist naar het Stadionplein

Gisteren reed ik nog langs de oude Citroën garage aan het Stadionplein. Zo zonder alle Franse bolides en de voordeelstickers...

Sluiten