Must try: 8-gangen aspergemenu bij restaurant Envy

Asperges in de hoofdrol! Jawel, want het is aspergeseizoen en dat betekent dat dit witte goud (en zijn groene broertje) volop te verkrijgen zijn. En dat hebben ze zich bij restaurant Envy geen tweede keer laten vertellen, want speciaal voor de hoogtijdagen van de koning van de groenten heeft chef Floris van Straalen en zijn team een met asperges doordrenkt menu samengesteld. Nice!

Direct reserveren bij Envy

Envy 8-gangen aspergemenu

En als ik zeg doordrenkt, dan bedoel ik ook echt doordrenkt want als je aanschuift bij Envy voor het speciale aspergemenu krijg je gewoon hop acht gangen waarin asperges verwerkt zijn. De witte en de groene. Zelfs in het dessert zitten asperges. Oh ja, is acht gangen niet je ding. Je kunt ook voor vier of zes gangen gaan, maar das eigenlijk cheating on eating. Dus als je het goed wilt doen ga je gewoon voor acht gangen vol met asperges! Ja toch!

Asperges, asperges en…asperges!

Eigenlijk begint het aspergefeest al zodra je binnenkomt. Want terwijl onze jassen bij binnenkomst worden aangenomen staat er al iemand klaar met een bon bon van asperges. En ja die is goed! En eenmaal aan tafel mag de parade van asperges dan echt beginnen.

restaurant Envy asperges Amsterdam

Ok om ons een beetje op te warmen krijgen we eerst nog twee amuses: Een kroepoek van asperges met kokkels en een aspergesoep met een olie van dille.

Twee mooie bites die de smaakpapillen even wakker hebben geschud en ons doen verlangen naar meer van dit alsjeblieft!

En dan gaan we echt beginnen. En wel met een steak tartare met daarboven op een laagje van flinterdunne groene asperges en rucolacrème. De steak tartare is goed op smaak en lekker smeuïg. Heerlijk die kraakverse kruiden erboven op. Al met al een goede start.

Witte asperges Envy stilo met geroosterde ham en rauwe ham. Een soort van asperges á la flamande maar dan wel met een tweak zodat het wat meer past in het jaar 2018. Heerlijk!

Vervolgens bereikt een buffaloyoghurtijs  met kaviaar en schuim van asperges onze tafel. Mooi is het contrast tussen het ijs en de krokantjes er bovenop.

Asperges eten Amsterdam restaurant Envy

Ehm we zitten op de vierde gang. En deze vierde gang brengt ons een op hooi gerookte zalm met ingelegde aardbeien en dragonsaus. De garing van de zalm is perfect en op zich een prima gerecht, maar het is lang niet zo spannend als het gerecht wat erna komt.

Restaurant Envy aspergesmenu Amsterdam

Want dat is een gestoofde kreeft die echt bizar sappig en mals is en ook nog een heel erg goed combineert met de witte asperges en morilles. Dit is zo’n bordje dat je gewoon wilt supersizen. Heerlijk!

Ik ben gewoon verliefd op het volgende gerecht. Het is een Hollandse melkkoe met witte asperges in een pankokorst en een jus van truffel. De melkkoe is zo mooi bereid dat het een waanzinnig fijn krokant korstje heeft. Heb je je tanden daar doorheen gezet dan staat je een supermals en sappig stukje vlees te wachten. Wauw! Zo fijn dit.

Voordat het dessert komt krijgen we nog een pré dessert. Eentje waar de chef zijn signature letterlijk in heeft gezet. Oh en het is een bavarois van groen asperges en erwtenijs. Bavarois is niet helemaal mijn ding, dus voor mij was dit hem niet helemaal.

Restaurant Envy asperges Amsterdam

En om het af te leren nog het hoofddessert van Witte asperges met macadamia noten en witte chocolade. Een heerlijk fris dessert om deze geweldige avond goed af te sluiten.

Wauw wat was dit heerlijk en fijn. Wil je ook asperges eten bij Envy? Het exclusieve aspergemenu bij Envy is er nog tot en met 21 mei 2018.


Reserveren bij Envy

Restaurant Envy Amsterdam
Prinsengracht 381
Amsterdam Centrum | grachtengordel
Lunch | brunch | drinks | diner

Openingstijden Envy Amsterdam:
Maandag tot en met donderdag van 18.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 18.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”11″]

Tags: Asperges eten in Amsterdam | aspergeseizoen | aspergemenu Amsterdam | aspergemenu restaurant Envy Amsterdam centrum

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Kantoor Amsterdam
Bar Kantoor is af en gaat vandaag voorzichtig open

Bar Kantoor is het nieuwe restaurant in het Conscious Hotel in Westerpark. Lees verder

Sluiten