Auberge Jean & Marie nieuw in de Pijp

Er is een nieuwe must go restaurant in de Pijp: Auberge Jean & Marie. Een fijne nieuwe zaak waar je lekker wilt blijven plakken. Denk tafels die mooi gedekt zijn met wit linnen en een chef’s table als je letterlijk dichtbij het vuur wilt zitten. En er is een wijncave vol met tig flessen heerlijke druivensap waar je je aan kunt vergapen en natuurlijk kun je ze ook bestellen. Ze hebben 70 wijnen op glas, dus genoeg keuze. En voor de koude dagen is er zelfs een open haard, hoe knus!

Klinkt poepie chic, but no way de tent van Jan en Marije oftwel Jean & Marie is lekker laagdrempelig en gewoon voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt in een ongedwongen sfeer. Op de kaart staan gerechten die eer doen aan de klassieke Franse keuken, maar ook andere Europese gerechten. Ik mocht aanschuiven om te proeven van hun kookkunsten (en ik kan je alvast verklappen, daarmee zit het wel snor).

restaurant-auberge-jean-marie-amsterdam

In boter gebakken kikkerbilletje met knoflookroomsaus…klinkt goed? Dat is ie ook!

auberge-jean-marie-amsterdam-restaurant

Voor een goede paté ben ik altijd wel in, deze huisgemaakte variant met kastanjes en pistachenoten gaat er goed in. Hij is lekker stevig van structuur en fijn zout van smaak. Het zuurtje dat ernaast ligt breekt het lekker.

restaurant-auberge-jean-marie-amsterdam-pijp

Van de bisque met Hollandse garnalen word ik heeeel erg blij. Hij is zo damn smaakvol en de crunch van de venkel is zeer welkom naast het zachte van de garnalen en de brioche.

restaurant-auberge-jean-marie-amsterdam-uit-eten

Wanneer je jezelf erop betrapt dat je probeert met je bestek alles, maar dan ook alles van je bord af te lepelen weet je, dit was goed. Wat een heerlijk mals stukje vlees en wat een heerlijke Roquefortsaus.

auberge-jean-marie-frans-restaurant

We gaan door met de Franse tour: Als dessert een crèpe met gepocheerde vijg en vanilleijs. Een prima flensje, maar de vijg mist iets van zijn natural sweetness. Vanilleijs just doesn’t tickle my fancy, maar dat is geheel persoonlijk want ik ben gewoon een hartige snack freak.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de wijnen die er geschonken werden. Wat was de Bandol rosé bijvoorbeeld een feest om van te nippen. Hmmm, ja Auberge Jean & Marie is gewoon een hele fijne zaak als je de klassieke Franse keuken, een ontspannen sfeer, enthousiaste bediening en mooie wijnen kunt waarderen. I know I can!

Auberge Jean & Marie
Albert Cuypstraat 58-60
Amsterdam De Pijp
Lunch | brunch | diner

aubergeamsterdam.nl

Openingstijden Auberge Jean & Marie:
Iedere dag vanaf 12.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Ruiseñor

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Ruiseñor 52.085572, 4.311934
Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Meatless District Amsterdam West
Een vega vorkje prikken bij Meatless District

Ok, ik ben een ontzettende carnivoor, maar dat betekent niet dat ik af en toe een vleesloze hap kan waarderen....

Sluiten