4 x taco’s. Hier eet je de beste taco’s van Mexico City

Dat je in Mexico City taco’s kunt eten zal je uiteraard niet achterover doen slaan van verbazing. Maar wist je ook dat je in deze fantastische stad niet alleen taco’s kunt eten waar je maar geen genoeg van kunt krijgen, maar ook nog eens zoveel verschillende taco’s dat je van gekkigheid niet meer weet waar je moet beginnen? Ik starte een zoektocht naar de beste taco’s van Mexico-Stad en werd getrakteerd op de ene taco heerlijkheid na de andere. Mexicanen kunnen ziek goede taco’s maken en bij deze vier plekken moet je zeker even een taco pitstop maken als je in Mexico City bent. Althans als je de beste taco’s van Mexico City tot je wilt nemen.

El Califa

Wat te bestellen: Taco Arrachera

Best taco Mexico City El Califa Taco's Mexico eten
De tent is allesbehalve gezellig, stijlvol of aantrekkelijk te noemen en zou je het beste kunnen beschrijven als een Mexicaanse McDonald’s, maar dan in plaats van frietjes en Big Macs kun je je hier onderdompelen in heerlijke taco’s. Als je naar El Califa gaat ga je niet voor de ambiance, je komt hier voor de crimineel goede taco’s. Denk aan taco’s gevuld met super smaakvolle rundvlees met een mooie rokerige smaak en gesmolten kaas. Een flinke dot verschillende salsa’s erop en je hebt één groot smeuïg feestje in je mond. De taco’s bij El Califa zijn voor mij de numero uno van Mexico City.

El Califa
Alata 22, Condesa
Mexico City

Tacos de Memo

Wat te bestellen: Taco huevo con arroz

Tacos de Meme Mexico City streetfood
Nooit geweten hoe fijn het is om een gekookt eitje en Mexicaanse rijst in een taco te rollen en in je mond te stoppen. De rijst in Mexico is iets voller en vaak geven ze het een friszuur smaakje waardoor het echt een festijn wordt. Vooral als je er wat frisse uitjes en wat chilisaus overheen gooit. Mjam!

Tacos de Memo in Mercado San Cosme
Avenida Ribera de San Cosme
Mexico City

Los Cocuyos

Wat te bestellen: Wat er op dat moment beschikbaar is

Best taco Mexico City Los Cocuyosel

Als je eens een keer experimenteel wilt doen met taco’s, dan is een bezoek aan Los Cocuyos een aanrader. Het tacostalletje dat meer een gat in de muur is bevindt zich in een drukke winkelstraat in het historische centrum wat verder absoluut niet de moeite waard is. Hier doen ze aan kop tot staart koken van de koe, dus je kunt je wagen aan taco’s met koeienmaag, koeienhersens en wat er verder op dat moment beschikbaar is (of nog over is, want de Mexicanen eten hier graag). Persoonlijk hou ik wel van orgaanvlees, vooral als het heerlijk mals is en dat is bij dit taco streetfood stalletje zeker het geval. En natuurlijk wordt je taco extra lekker met de gegrilde cactus, uitjes, salsa’s, limoensap en pikante chilisausjes.

Los Cocuyos
7ᵃ̵ Calle de Bolívar 54-56
Mexico City

El Rey del Pavo

Wat te bestellen: Taco met krokant gebakken kalkoenhuid

Best taco Mexico City El rey del Pavo

Als je jezelf de kalkoenkoning noemt, tja dan schep je verwachtingen. Restaurant El Rey del Pavo zit er al sinds begin vorige eeuw. En toegegeven de crispy kalkoen smaakt bijzonder goed met de verse guacamole. Een chilisausje uitkiezen? Daar ben je wel even mee bezig, want ze hebben een flinke collectie waaruit je kunt kiezen.

El Rey del Pavo
Calle Palma No. 32
Mexico City

Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken in Mexico-Stad waar je je taco cravings heel erg goed kunt stillen, maar ik had maar vier dagen in deze waanzinnige hoofdstad en verder dan deze vier redde ik het helaas niet. Maar ik ga snel weer terug naar deze kick ass stad om nog meer taco’s te testen!

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Joya Amsterdam Centrum
Joya, weer zo’n heerlijke Asian food spot (permanent gesloten)

Joya ging afgelopen zomer stilletjes open op de Spuistraat. Lees verder

Sluiten