Joya, weer zo’n heerlijke Asian food spot (permanent gesloten)

Joya ging afgelopen zomer stilletjes open op de Spuistraat. Op de plek waar voorheen Blue Boy zat zit nu deze Asian food spot. De inrichting van de voorganger was verzorgd door Casper Reinders en alhoewel het concept en de naam veranderd zijn, is het interieur gebleven.

Joya restaurant Amsterdam centrum

Direct reserveren bij Joya

Joya Asian inspired cuisine

Asian inspired cuisine noemen ze het zelf. Dat houdt in dat je de smaken van het verre oosten terugproeft in de gerechten, maar dat er op de Franse wijze gekookt wordt.

Joya Amsterdam

Denk aan oesters Rockefeller, maar in plaats van de dragon en peterselie is de oester gegratineerd met soja, gember en chilipeper. Maar ook steak tartare op z’n thais, dus met beef, koriander, citroengras en nog meer smaken die je normaal gesproken in een Thaise beef salade proeft. Het leuke aan deze gerechten met een Aziatische twist is dat je smaakpapillen flink aan de slag mogen want vlak smakende dishes zitten er niet tussen.

Aziatisch food fest

Maar er komt nog meer op onze tafel.

Joya Amsterdam dim sum

We laten onze stokjes worstelen met een huisgemaakte siu mai met een rauwe coquille. De siu mai is mooi van structuur, goed op smaak en lekker vet. Een mooi gemaakte dim sum dat heel erg goed gaat bij de homemade chili olie.

Aziatisch restaurant Joya

Ook de soft shell crab met wasabimayonaise en mangomiso is een echte smaakbom. Het frisse van de wasabimayonaise en het zoute van de miso doen het goed samen. Een top gerecht.

Restaurant Joya Amsterdam Spuistraat

Er volgen nog meer fijne gerechtjes: Een ceviche van corvina met gepofte maïs, tonijntartaar met ingelegde daikon (pfff zo goed), zeewier en avocado.

Asian food Joya

Daarna is het tijd voor de hoofdgerechten: Dorade met morning glory (één van mijn favo veggies), tamarindsaus, Thaise kruiden en een gemberdressing. Echt om je bord bij af te likken.

Joya Amsterdam restaurant uit eten lekker

Maar ook de pork belly met garnalen, groene curry en atjar is waanzinnig. De buikspek heeft een heerlijk krokant korstje en is lekker mals en ik ben verslaafd aan de zoetzure marinade.

Joya restaurant Amsterdam nieuw centrum

We kunnen echt geen boe of baa meer zeggen en wat hebben we een heerlijk maal achter de kiezen. Restaurant Joya is zeker een aanrader als je houdt van Aziatisch eten en van verschillende smaken wilt snoepen. Er komen Japanse, Thaise, Chinese en Indonesische smaken voorbij met een Franse twist en het werkt bijzonder goed.


Reserveren bij restaurant Joya

Een tafel reserveren is wel zo handig. Weet je tenminste zeker dat je terecht kunt bij dit restaurant. Reserveren kan hieronder.

Joya
Spuistraat 3G
Amsterdam Centrum
Borrelen | diner

Openingstijden Joya:
Dinsdag tot en met donderdag van 18.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18.00 uur tot 22.30 uur

Error: map could not be loaded - a map with the ID does not exist. Please contact the site owner.

Tags: Aziatisch eten Amsterdam | Asian food Amsterdam | waar kun je goed Aziatisch eten in Amsterdam? | Aziatisch eten in een mooi restaurant | restaurant Joya Amsterdam Centrum

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
4850 wijnbar koffie Amsterdam Oost
Waarom 4850 mijn nieuwste favo spot is (en waarschijnlijk ook de jouwe wordt)

4850 kwam zomaar uit het niets. Lees verder

Sluiten