Dit zou zomaar de tofste werkplek van Amsterdam kunnen zijn.

‘Waar moet in nu weer werken?’ Ik hoor andere zelfstandig ondernemers en zzp’ers dit regelmatig zeggen. En ik herken het probleem. Het is niet altijd even gemakkelijk om een fijne plek te vinden waar je je laptop kunt openklappen. In een koffietentje kan ik mezelf soms best bezwaard voelen omdat ik een plekje bezet hou en sommige zaken hebben met spitsuur een no laptop policy (alles respect hiervoor overigens). Dan maar een plekje huren, maar sommige werkplekken zijn zo oninspirerend en saai en zo ijzig stil dat je niets durft te zeggen en als je wat zegt heb ik vaak het idee dat iedereen meeluistert. Daarnaast zijn de meeste ook nog eens behoorlijk prijzig. Maar gelukkig is er nu Bij JP.

Gezellige werkplek maar ook een privé workspot

Oprichtsters Noëlle van der Burgt en Diane Baunbag belandden zelf regelmatig in koffietentjes als ze op zoek waren naar een plek om te werken. De gezelligheid en bedrijvigheid vonden ze prettig in dit soort zaakjes, maar als ze net wat meer privacy wilden of zich even wilden afzonderen dan misten ze een aparte ruimte. Waarom niet zelf zo’n fijne werkplek creëeren? Een plek waar je lekker met een kop koffie en een broodje naast je laptop kunt werken, lekker ongestoord kunt overleggen, maar je je ook kunt terugtrekken in een privéruimte als dat nodig is. En zo ontstond Bij JP op de Van Hallstraat in de Staatsliedenbuurt.

Lekker wegtikken op je laptop kan aan de grote tafel bij het raam of de hoge tafel aan de muur. Maar heb je een afspraak, wil je even alleen zijn of wil je even met z’n allen in alle rust brainstormen of overleggen, dan huur je de kamer achterin de zaak af.

Ruimte afhuren Amsterdam WestBij JP tuin

Dat kan al voor een uurtje en kost € 15 p.p. Hiervoor is de ruimte (en de tuin!) even helemaal van jou of jullie, krijg je onbeperkt thee en koffie en heb je 10% korting op spullen in de winkel. En ik moet zeggen dat dit best wel een hele chille prijs is.

Meer informatie over de flex office van Bij JP

Bij JP Amsterdam lunchen

Fijne ontbijt- en lunchspot in Amsterdam West

En je hoeft dus ook niet te verkassen als je trek in wat lekkers hebt, want naast een te gekke werkplek is Bij JP ook een heerlijke spot om te ontbijten, lunchen of te borrelen. ’s Morgens kun je rustig wakker worden met een kop koffie, Griekse yoghurt (of kokosyoghurt) met huisgemaakte granola of een croissantje en voor in de middag kun je kiezen uit verschillende broodjes of snacks.

Bij JP Amsterdam ontbijt

BIJ JP granola

 

En heb je een afterwork borrel (in het park), dan neem je toch gewoon wat ijskoude biertjes of een fles wijn mee? Of maak van je borrel een echt feest en neem een picknickmand mee. Voor €25 stel je je eigen picknickmand voor twee personen samen. Denk aan stokbrood met dips, worstjes, nootjes en zelfs een flesje wijn.

Bekijk het menu

Picknickmand Bij JP

Sympathieke zaak voor de buurt

Sowieso vind ik Bij JP een hele toffe zaak. De sfeer is goed, de meiden die de zaak runnen zijn super lief en het voelt een beetje alsof je thuis bent. Maar daarnaast is deze spot ook nog een super bewust en sympathiek en heel erg bewust bezig met er voor de buurt zijn. Zo hebben ze echt, maar dan ook echt nagedacht over het hun f&b assortiment. Ze zijn samen de markt op gegaan, zijn dingen gaan ruiken en proeven en hebben gewoon tegen mensen gezegd: ‘Wij willen jouw producten in onze zaak.’ Zo hebben ze verse granola van Kitchen Freaks. Het vrouwtje dat deze granola maakt, woonde ooit in de Staatsliedenbuurt en maakt nu deze getoaste noten en granenmix in haar keukentje in Amsterdam Noord. Hoe cute! De jam die je bij ze eet is gemaakt van gered fruit en is van Potverdorie. Hun vlees komt van Kaddour Slagerij, een halal slager in Osdorp. Dit zodat de hele buurt ,waarvan toch een deel van de bewoners alleen halal vlees eet, ook van hun broodjes met vlees kan genieten. Echt zo lief! Hun wijntjes komen van Wild wijn die op een boerderijtje in Amsterdam Noord ‘wijn’ maakt van gered fruit zoals granaatappel en kersen. De meiden hanteren bewust wat lagere prijzen zodat buurtbewoners makkelijk binnenstappen voor wat lekkers. Zo heb je al een kop koffie voor € 1,95.

Lunchen Amsterdam West Bij JP

Wie is JP?

Noëlle en Diane runnen een casting- en hospitalitybureau Jet Pilot Agency genaamd. In het kort JP, dus vandaar de naam Bij JP aangezien je gezellig bij hen over de vloer komt.

BIJ JP Amsterdam Westerpark werkplek

En bij mooi weer kun je natuurlijk ook even neerploffen op de chille stoelen buiten met een vers sapje, koffie, wijntje, biertje of whatever.

Bij JP
Van Hallstraat 238
Amsterdam West | Westerpark
Ontbijt | lunch | werkplek | ruimte huren | take out

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 19.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur

[mapsmarker marker=”39″]

Tags: werkplek in Amsterdam west | lunchen in Amsterdam West | lunchen in Amsterdam Westerpark | nieuwe spot in Amsterdam Westerpark | ruimte huren in Amsterdam West

Translate»
Lees vorig bericht:
The World’s 50 Best Restaurants 2018
De 50 beste restaurants van de wereld zijn weer bekend!

Jaah de lijst van de 50 beste restaurants van de wereld is weer bekend! Lees verder

Sluiten