Heb je een hot date? Met deze restaurants maak je indruk

Je bent al een tijdje aan het daten, of misschien heb je wel gewoon een speciale datenight met je lief. Hoe dan ook, soms heb je gewoon een lijstje nodig met restaurants waar je iemand van zijn of haar sokken kunt blazen. Een paar adresjes waarmee je de blits maakt bij je date en waarmee je sowieso punten scoort. Dus hoppa hier een paar restaurants in Amsterdam voor een bijzondere avond vorkje prikken.

212 restaurant Amsterdam centrum

212

Het zal je niet ontgaan zijn dat dit mijn favo nieuwe restaurant is. Poehee wat een geweldig restaurant is 212 toch. Over alles is goed nagedacht en dat maakt dat je tijd bij 212 van het begin tot aan het eind behoorlijk memorabel is. Zo past het brood precies in zijn mandje, zoek je zelf de gereedschappen uit die je gebruikt om je de volgende gang meester te maken en zit je niet aan tafel. Nee nee, je zit hier met z’n allen om de chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot en het keukenteam heen. En dan heb ik het nog niet gehad over de gerechten en de wijnen, want die zijn gewoon subliem. Het personeel is lekker losjes en weet bijzonder veel van de gerechten en hoe ze bereid zijn. Een restaurant waarmee je date zeker van onder de indruk zal zijn.

Ik at laatst bij 212. Lees hier mijn volledige artikel

Bord'Eau Amsterdam restaurant Amsterdam

Bord’Eau*

Wit linnen op de tafels, mooi bestek en servies, bediening volgens het boekje en een geweldig uitzicht over het water. Een avondje dineren bij restaurant Bord’Eau betekent een optocht van culinaire creaties waar je geen genoeg van krijgt. Chef Bas van Kranen kookt pure gerechten die ook nog eens super knap zijn. Dit is een ideale plek als je je date wilt imponeren met een diner met een klassieke touch. En als je date ook nog eens gek is op kaas en/of een glaasje sterk, zit je hier goed. Ze hebben een giga kaaskast en een spiritscollectie waar je uit kunt kiezen. Een mooie manier om de avond af te toppen.

Rijsel

Bij restaurant Rijsel eet je gewoon altijd goed. Je eet hier bijvoorbeeld een hele of halve kip, een huzarensalade, maar dan echt lekker en dat allemaal zonder poespas. En de sommelier helpt je graag een wijntje uit te kiezen die perfect bij je gerecht past. Ik hou zo van de sfeer in dit restaurant en wedden dat je date diezelfde mening heeft na een bezoek?

Meer info over Rijsel

MOS Amsterdam

MOS Amsterdam

Zodra je binnenkomt word je aandacht gelijk naar het waanzinnige uitzicht over ’t IJ gezogen. Wauwie wauw je blijft staren naar de lichtjes van de Adam Toren aan de overkant! Wen er maar vast aan, want dat wordt dus gewoon je uitzicht tijdens je maaltje bij restaurant MOS. Terwijl je comfortabel hebt geïnstalleerd in de zachte stoelen of bank komt het ene na het ander prachtig opgemaakt bordje voorbij. Chef Egon van Hoof kan toveren met smaken en creëert prachtige smaakbommetjes. En hun wijnen zijn ook niet verkeerd! Een te gekke plek om je date mee naar toe te slepen dus.

BAK Amsterdam

Restaurant BAK zit verborgen op de derde verdieping van werkgebouw het Veem. Dus met een beetje geluk kent je date deze spot nog niet en kun je daarmee extra wat wauw creëren. Als je door de halfronde raampjes naar buiten tuurt kijk je uit over ’t IJ en de Houthavens. De inrichting past goed bij de industriële uitstraling van het pand. Uit de keuken komen pure gerechten en hun zelfgebakken brood. Echt zo’n restaurant om verliefd op te worden. Wie weet komt dat de romantiek op de avond wel ten goede.

Le restaurant Amsterdam de Pijp

Le Restaurant*

Le Restaurant zit midden de Pijp, maar is op de een of andere manier nog wat minder bekend bij het grotere publiek. Ha das fijn, want daarmee kun je nog uniek voor de dag komen bij je date. Want je kunt hier uitermate goed eten. Chef en eigenaar Jan de Wit en zijn team weten wel raad in de keuken en als je hier aanschuift staat je een avond vol met prachtige gerechten zonder al teveel geneuzel te wachten. De sfeer is net zo low key als de gerechten, dus relax en geniet.

Translate»
Lees vorig bericht:
NOMADS Amsterdam restaurant Oost
NOMADS Amsterdam opent in Oost met zonnig terras en urban jungle

Restaurant NOMADS Amsterdam gaat het leven van Amsterdammers in Oostpoort Lees verder

Sluiten