Café Panache, lekker eigenzinnig hotspot

Ze is nieuw, origineel, heeft flair en heet Café Panache. Sinds haar komst eind vorige maand weet tout hip Amsterdam opeens de Ten Katestraat maar al te goed te vinden. De entree met een hoog posh Studio 54 gehalte gaat over in een lange smalle mysterieuze gang. En wat er aan de andere kant van deze hal zit stelt zeker niet teleur.
Direct reserveren bij Cafe Panache

Mooie inrichting en een goede buzz

Het is haast onmogelijk om niet geïmponeerd te zijn van de fraaie inrichting. Want eerlijk is eerlijk, de mooie hoge ruimte is stijlvol en met oog voor detail ingericht. En ondanks de hoogte en ruige details is het toch warm en sfeervol. Knap!

En ook met de sfeer van Café Panache zit het wel snor, er hangt een ontspannen en tegelijkertijd spannende buzz. Een gevoel van goh wat zou er komen terwijl je weet dat het eigenlijk wel goed gaat komen.

restaurantcafepanacheamsterdamnieuw cafepanacheamsterdamhotspotoudwest

Fijne hapjes vooraf

We bestellen alle voorgerechten van de kaart (m.u.v. van de soep want die deelt toch wat minder makkelijk) zodat we overal lekker van kunnen proeven. De kikkerbilletjes (lekker krokant en goed op smaak), steak tartar (met een heerlijke rokerige bbq-smaak), ceviche (lekker fris door de komkommer en limoen), bietensalade met geitenkaas (altijd goed) en de salade van paarse aardappel en rodekool (lekker om op te knabbelen) komen op tafel en we prikken er met z’n allen lustig op los.

Mijn favoriet is toch wel de steak tartar van kalfsvlees met bloedworst en een perfect gepocheerd kwarteleitje. Een klein cadeautje op het bord. Hmmm. En de kikkerbilletjes vind ik gewoon al leuk omdat ze lekker ongewoon zijn.

cafepanacheamsterdamshareddining cafepanacheamsterdamlekkereten cafepanacheamsterdamoudwestkikkerbillen cafepanacheamsterdamuitetennieuw

Vis, vlees en mosselen om te delen

Wat mij betreft mogen alle restaurants vanaf nu gerechten “to share” op de kaart zetten. Café Panache doet in dat geval alvast mee, want de hoofdgerechten zijn bedoeld om met je hele tafel van te eten. De hele dorade (gestoofd in een zoutkorst!), t-bone steak en de fruits de mer komen rechtstreeks van de Ten Katemarkt en zijn perfect om samen van te snoepen.

De vis hebben we gekozen op aanraden van de serveerster en poehee wat is hij lekker. Perfect gegaard en heerlijk van smaak. De t-bone steak heeft een goede grillsmaak en zijn sidekick de bearnaisesaus doet het ook goed. Ook de visplateau van de hete plaat hapt lekker weg. Een lekker sausje erbij was trouwens nog lekkerder geweest.

cafepanacheamsterdamhotspotwest cafepanacheamsterdamwestvis cafepanacheamsterdammosselengarnalenwest

Te zoet, is soms wel goed

Café Panache weet de zoete trek wel te stillen. De rabarber crumble, chocolade fondant (ja ja met een vloeibare kern) en crème brûlée zijn wel heel erg snel op.

cafepanacheamsterdamdesserts

Liquid dessert

Ben je net als ik meer een liefhebber van nagerechten in een vloeibare vorm, neem dan lekker een Frangelico’tje. Het ziet er niet alleen gezellig uit, het is ook nog eens verdomd lekker.

Cafe Panache Amsterdam Ten Katestraat Kinkerstraat Amsterdam West cafepanacheamsterdamwestfrangelico

En nog wat foto’s voor een goede impressie 🙂

caferestaurantpanacheoudewesttenkatestraat cafepanacheamsterdamtenkatestraat

Reserveren bij Cafe Panache

Je kunt hieronder direct een tafeltje reserveren.

Café Panache
Ten Katestraat 117
Amsterdam West | Oud-West
Borrel | diner

cafepanache.nl

Openingstijden Café Panache:
Zondag tot en met donderdag van 17.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 17.00 uur tot 3.00 uur

[mapsmarker marker=”96″]

De leukste food events voor april.

Binnenkort open: Een nieuwe foodhal in Amsterdam.

 

Translate»
Lees vorig bericht:
hotspots New York
De New York hotspots

Voor de meeste mensen is Manhattan 'the first stop', vooral als het je eerste bezoek is. En ook al ben...

Sluiten