Sous-chef van Entrepot opent Cafe Remouillage in de Rivierenbuurt

Cafe Remouillage is een nieuw restaurant in de maak die mij werd getipt: ‘Jonathan, een vriend van mij en een topkok gaat bijna zijn eigen restaurant openen,’ weet mijn tipper mij te vertellen. En tja dan wil ik maar één ding: Bovenop het nieuws duiken. Dus vanochtend belde ik met Jonathan Sparber de chef patron van dit binnenkort te openen restaurant.

Cafe Remouillage nieuw restaurant

Op de hoek van de Vechtstraat en de Trompenburgstraat in de Rivierenbuurt komt dit nieuwe restaurant. Het wordt een laagdrempelige zaak waar je ook naar binnen kunt wandelen als je opeens last minute trek hebt in wat lekkers. Een restaurant met een casual sfeertje. Jonathan: ‘Ik noem het café omdat ik wil dat mensen ook spontaan langs kunnen komen om een hapje te eten. Bij sommige zaken moet je twee weken van tevoren reserveren wil je terecht kunnen. Ik vind dat zelf soms ook al lastig, dus ik wil mijn gasten ook de kans bieden om en passant binnen te wippen.’ ‘Er komen met name tafels voor twee personen, er komt één tafel voor vijf tot zes man en een foodbar waar je met z’n vieren á vijven aan kunt zitten. De gerechten worden dan voor je neus afgemaakt, zo maak je als gast onderdeel uit van het hele proces,’ aldus Sparber.

Lokaal en zonder poespas

Ook dezelfde no nonsense tref je straks aan op de borden van Cafe Remouillage. Jonathan: ‘Alleen de beste ingrediënten komen op het bord en die krijgen dan ook de kans om volledig tot hun recht te komen. En dat kan soms betekenen dat het maar drie componenten zijn en dat die drie allemaal even goed zijn. Natuurlijk kan ik het hele bord vol gooien met cress en sausjes, maar als dat het ingrediënt niet ten goede komt zal dat niet gebeuren.’ Ook vertelt de chef patron dat hij met lokale producten en seizoensproducten kookt. En nee niet omdat dat zo tof klinkt, nee maar gewoon omdat dat gewoon het beste van kwaliteit is.

Internationale smaken en no waste

Jonathan is geen vreemde in de kokswereld. Hij heeft behoorlijk wat jaren met Leonardo Pacenti (restaurant Toscanini) gekookt, tien jaar geleden kookte hij bij restaurant Vermeer en ook bij La Rive, De Scheepskameel en Entrepot heeft hij achter het fornuis gestaan. Bij het laatste restaurant als sous-chef. Daarnaast heeft hij zo’n 4,5 jaar in Azië doorgebracht als culinair consultant en deed hij hiervoor inspiratie op in onder andere Japan, Singapore, Hong Kong en Taiwan. Oh en hij is opgegroeid in Tirol. Dus je kunt je wel voorstellen dat ik ontzettend benieuwd ben naar de gerechten die straks uit de keuken van Cafe Remouillage komen. Jonathan: ‘Het worden kleinere gerechten. Dat is hoe ze in Azië eten. Op deze manier kun je van verschillende gerechten proeven. Na teveel van één en hetzelfde gerecht gaat het vaak vervelen en dit is veel leuker.’ Ook vindt de chef het belangrijk dat er niets verspild wordt in zijn keuken. Dus de kip waarvan bouillon is getrokken verschijnt ergens anders weer op het bord. Ook de viskoppen (een delicatesse in Azië) krijgen gewoon een plekje op de kaart.

Restaurant met terras

Cafe Remouillage opent ergens begin mei. Binnen kunnen zo’n 30 man een vorkje prikken en er komt ook een terras. ‘Ik zit eraan te denken om in het begin al om 17.00 uur open te gaan. Dan kun je lekker neerploffen met een drankje en wat lekkers te eten.’ En yes ik hou je uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe restaurant in de buurt van de RAI.

De Avocado Show opent een tweede locatie in Amsterdam Oud-Zuid

Cafe Remouillage
Trompenburgstraat 111
Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt |RAI
Borrel | diner | terras

Foto credits: Cafe Remouillage

Tags: Nieuw restaurant rivierenbuurt | nieuw restaurant in de buurt van de RAI | sous-chef restaurant Entrepot opent eigen restaurant in Amsterdam Zuid.

Translate»
Lees vorig bericht:
Vakantie Spanje Catalonië
10 redenen om NU naar Catalonië op vakantie te gaan

Ik ben gek op mooie reizen. Echt in een andere cultuur duiken Lees verder

Sluiten