Café Visscher nieuwe all day spot in Leiden

In een ver en donkerbruin verleden woonde en studeerde ik in de studentenstad Leiden.

Leiden stond destijds niet bepaald bekend om haar culinaire parels, dus meestal reisde ik af naar de hoofdstad als ik eens wat anders wilde dan de daghap bij het restaurant van mijn studentenvereniging of saté met friet bij de Bruine Boon (die overigens wel heel erg goed was). Maar tijden veranderen en inmiddels kun je je in de Sleutelstad ook goed culinair laten verwennen. Toen ik uit zeer betrouwbare bronnen vernam dat Arie Visscher (voorheen De Librije in Zwolle en Joelia by Mario Ridder in Rotterdam) zijn eigen zaak in mijn voormalige studentenstad ging openen, werd mijn nieuwsgierigheid gelijk geprikkeld. Chef Visscher had in de keukens van deze gerenommeerde restaurants ontzettend veel geleerd, maar was ook toe aan iets anders. Minder opsmuk en vooral heel erg lekker koken. En dat ging hij dus bij Café Visscher doen. Arie kreeg hulp van de in Leiden geboren en getogen Theor Verplancke en lokale ondernemers Singha Witteman en Paul Herman.

De mannen staken hun kopen bij elkaar en kwamen met een toegankelijke all day zaak met een on point art deco inrichting. Café Visscher geeft je bij binnenkomst gelijk het gevoel welkom te zijn en de neiging om lekker te blijven plakken. Bar hangen, lunchen, brunchen, borrelen of dineren, bij Café Visscher kan het allemaal. Mijn tip? ’s Middags jezelf installeren in één van de knusse hoekjes, wat lekkers te eten en te drinken bestellen en snoeihard genieten.

Ik mocht laatst op een heerlijke zonnige avond snoepen van de heerlijke creaties van chef Visscher. Op het terras waar je geweldig goed mensen kunt kijken eten we van een goddelijke watermeloen op geroosterde brioche met tomaat en mierikswortel en heerlijke oesters. De watermeloen heeft een nacht in de droogmachine doorgebracht en het resultaat is een enorme umamibom dat zo mooi hartig is dat hij me zeker nog heel erg lang zal bij blijven.

Tijd om naar binnen te gaan en het knappe interieur van Café Visscher te bewonderen. De prachtige art deco bar met comfy barstoelen, opvallend hanglampen en oogstrelend glas in lood is er eentje waar je de hele avond naar kunt blijven kijken.

En de cozy nistjes nodigen uit om lekker lang te tafelen en te wijnen.

En tafelen dat zal ik zeker! Want binnen wacht een mooi gedekte tafel op mij om de rest van de gangen te proberen. Om te beginnen met de gebrande prei. Een knap gerecht dat bijzonder goed is gelukt. De prei wordt gevolgd door een gruwelijk lekker kreeftensoepje.

Dan een smaakvolle boerderijkip, met gebakken witlof en foie gras. Dit is comfort food in zijn meest ultieme vorm, echt te gek. Dit gerecht is er eentje waar je je bord volledig wilt schoonlikken. En dat is precies wat ik doe.

Een frisse afsluiter in de vorm van passievrucht, banaan en mascarpone.

Café Visscher is een prachtige en sfeervolle zaak waar je geweldig goed kunt eten. Gerechten zonder poespas en gedoe, maar die vooral heel erg lekker zijn. Je kunt er de hele dag terecht. De volgende keer ga ik er zeker eens lekker uitgebreid lunchen met Eggs Benny of steak tartaar. Geen slechte manier om je middag door te brengen lijkt me!

Café Visscher
Stationsweg 7
Leiden
Lunch | brunch | borrel | diner | fijn terras

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur (keuken sluit om 22.00 uur)

Plan je route naar Café Visscher

Ook interessant:

Translate»
Lees vorig bericht:
Avalon Wijn en Spijs een verborgen restaurant in een wijnopslag in de Schinkelbuurt

Vanaf de buitenkant zou je niet vermoeden dat er achter de grote groene dubbele deuren heel erg fijn wordt gekookt...

Sluiten