Échte Mexicaanse smaken en killer cocktails. Restaurant Oaxaca Amsterdam is open!

Je bent niet écht in Mexico geweest als je niet in Oaxaca bent geweest.

Het is geen bestaande gezegde, maar wat mij betreft zou dit er wel eentje moeten zijn. Wie weleens in de streek Oaxaca in Mexico is geweest weet hoe authentiek en écht Oaxaca voelt in vergelijking met het toeristische Yucatan. Waar kustplaatsen in Yucatan, zoals Tulum, perfect en idyllisch zijn gemaakt zodat westerlingen zich er thuis voelen. Is Oaxaca een Mexicaanse stad waar er minder toeristen zijn en waar Mexicanen écht wonen en leven. Daarnaast eet je in Oaxaca de gerechten die de lokale bevolking ook eet. En word je niet doodgegooid met hippe restaurants met Franse keukens of andere on-Mexicaanse spots zoals in Yucatan. De hoofdstad van de regio Oaxaca, Oaxaca-stad, staat ook nog eens bekend als culinaire hotspot. Internationaal trekt de stad vele foodies die zich gretig storten op de fantastische gerechten zoals mole (een smaakvolle saus waar tig ingrediënten ingaan waaronder noten, chocolade en verschillende gedroogde chili’s), tlayudas, tamales en meer. Daarnaast is deze streek de geboorteplaats van mezcal. Deze sterke drank wordt nog echt op de traditionele manier gemaakt door de aguaveharten te roosteren in een grote gat in de grond en vervolgens fijn te malen met paard en wagen. Lees alles over hoe je dit mooie drankje maakt. Genoeg redenen dus om deze stad en dit gebied te bezoeken. Tenminste als je het échte Mexico en haar fantastische gerechten en spirits wilt ervaren.

De smaak van Oaxaca in Amsterdam

Geen tijd om naar Mexico af te reizen? Je kunt de smaak van Oaxaca nu ook in Amsterdam proeven bij het zojuist geopende restaurant Oaxaca Amsterdam op de Spuistraat. Ik was één van de lucky few die op de dag voor de officiële opening even een kijkje mocht nemen in de gloednieuwe zaak. De spot is zo nieuw dat je bijna de verse verf nog zou kunnen ruiken. De zaak ziet er pico bello uit met veel kleur, mooie Mexicaanse kunstobjecten, een prachtige lange bar en als eye catcher de tortillapers én tortillagrillafdeling. Mjam! Hiervan krijg je toch direct mega trek?

Er wordt mij ingefluisterd dat er nog meer is. Blijkbaar zijn er boven en links en rechts privéruimtes verscholen waar je ongestoord kunt dineren. Ondanks dat de zaak duidelijk heel veel gasten kan herbergen (ik hoorde zo’n 300 gasten), doet het knus en gezellig aan.

Helaas heb ik geen gerechten kunnen proeven, maar ik kan je wel vertellen dat restaurant Oaxaca Amsterdam goed gesmoeld is en dat de sfeer er goed in zat. Hij staat dus zeker op mijn lijstje om te proberen!

Oaxaca Amsterdam
Spuistraat 279
Amsterdam Centrum
Diner

Openingstijden Oaxaca Amsterdam:
Maandag tot en met zondag van 12.30 uur tot 0.00 uur

Plan je route naar Oaxaca Amsterdam

Ook interessant

Translate»
Lees vorig bericht:
Café Visscher nieuwe all day spot in Leiden

In een ver en donkerbruin verleden woonde en studeerde ik in de studentenstad Leiden. Lees verder

Sluiten