Chef Dennis Huwaë komt met Daalder at Home en steunt daarmee zijn leveranciers

Het leven van een topchef wordt vaak vergeleken met dat van topsporters.

En dat is volkomen terecht. Dag in dag uit op hoog niveau presteren en alleen het beste van het beste willen. Je leven volledig wijden aan het blij maken van je gasten. Ik heb altijd veel respect gehad voor mensen die dit kunnen. En moet je je voorstellen hoe dat moet zijn als je opeens van de een op andere dag volledig op pauze staat. Dat je je restaurant moet sluiten in de strijd tegen COVID-19 en van 80 uur werken in de week ga je opeens naar 0 uren. Bizar lijkt me dat, los van het feit dat je inkomen ook opeens wegvalt. En de meeste chefs die ik ken doen hun werk met zoveel plezier. Prachtige culinaire creaties maken voor je publiek aan tafel. En als dat opeens niet meer kan, tja dan mis je dat. Zo ook chef Dennis Huwaë. Niet voor niets heeft hij bij zijn restaurant Daalder een chef’s table zodat hij direct contact heeft met zijn trouwe gasten en opeens is dat weg. Wat doe je dan?

Daalder at Home

Dennis had zelf al op Instagram de vraag gesteld of hij take away moest doen of niet. ‘En?’ vroeg ik hem? ‘Wat vonden je volgers?’ Blijkbaar antwoordde de meerderheid volmondig ja. ‘Ze missen je Dennis, net zoals jij hen mist,’ zei ik. ‘Dus laten we weer voor je gasten koken.’ Uiteraard op een manier zodat niemands gezondheid in het geding komt. Dennis heeft daarom een te gek vijfgangendiner samengesteld die je kunt afhalen bij restaurant Daalder (uiteraard op gepaste afstand en betalen met Tikkie) waarbij je zelf alleen nog maar ’the finishing touch’ hoeft te doen. Uiteraard zorgt hij voor de visuele instructies zodat hij als het ware samen met de gasten kookt. En dit voorkomt ook dat je als een gek de vijf gangen er doorheen hoeft te jagen met de angst dat wanneer je aan je broodje met boter begint ondertussen je hoofdgerecht koud staat te worden. Het moet een beetje voelen zoals wanneer je bij Daalder zelf aanschuift. Een heerlijk avondje uit eten met de mooie gerechten van Dennis Huwaë en zijn keukenbrigade. Wijntje erbij, kaarsjes en een sfeervol achtergrondmuziekje. Een mooie manier om toch nog even van Daalder te genieten totdat ze straks weer open kunnen.

Daalder at Home tegen voedselverspilling

Dat Dennis ook begaan is met de leveranciers die hem het hele jaar voorzien van de meest prachtige producten blijkt ook uit het feit dat hij de afgelopen weken er een paar heeft bezocht. Nu de horeca dicht is zitten deze producenten met een overschot aan geweldige ingrediënten en om hen te helpen gaat chef Huwaë koken met parels zoals Oosterschelde kreeft, Texels lam van Meatstreet, cressen van Koppert Cress, kaas van Bourgondisch Lifestyle, brood van Bakkerij Kaandorp en andere partners waar hij al tijden mee werkt. Want weggooien van deze mooie spullen is doodzonde, daarnaast kunnen zij ook wel wat steun gebruiken in deze bizarre tijden.

Vanaf vrijdag 4 april is het vijfgangendiner van Dennis af te halen. Per avond doet hij maximaal 100 menu’s en alles werkt op pre-order. Op deze manier wil hij voedselverspilling tegen gaan. En op is op.

Bestellen kan door je volledige naam te appen naar 06-17134014.

Het vijfgangen Daalder at Home menu €59:
Brood van Bakkerij Kaandorp en Echiré boter
Cobia/oesterblad/gele curry/yuzu
Kreeft/dashi beurre blanc/texturen van wortel
Morille/groene asperges/Parmezaan
Lam/zwarte curry/daslook/jasmijn rijst
Pistachetaart/dadels/kaffircrème

Wil je als eerste horen wanneer de bestellingslijn open gaat? Zet jezelf dan op aanwezig voor het Facebookevent Daalder at Home en mis niets.

Restaurant Daalder chef's table Amsterdam

Tags: Daalder at Home | chef Dennis Huwaë kookt vijfgangendiner voor thuis en steunt hiermee zijn leveranciers | fine dining take away

Translate»
Lees vorig bericht:
Amsterdam Ramen Festival winactie tickets
De geschiedenis van het Japanse gerecht ramen

Ramen is een noedelsoepgerecht uit Japan, maar wist je dat de Chinezen het introduceerden in het land? Lees verder

Sluiten