Wat te eten op De Parade Amsterdam?

De Parade is weer geland in het Martin Luther King Park. Op de openingsavond twee weken geleden was ik erbij. Met de super handige Smidtje Parade Boot ging ik al silent disco-end naar het reizende theaterfestival. Wat een uitkomst en ook nog eens te gek om in het zonnetje al dansend aan te komen bij het festivalterrein. En extra bonus: Bij aankomst kun je gewoon langs de rij lopen met je speciale Parade Boot ticket. Nice!

De Parade food test

Op de één of andere manier had ik gemist wat een feest De Parade is voor foodies. Er zijn bijna net zoveel restaurants als voorstellingen op het terrein aanwezig. Dikke balen dus dat ik de avond van de opening mijn camera niet bij me had. Dus, had ik mezelf voorgenomen om terug te gaan en van restaurant naar restaurant te hoppen om het eetaanbod op De Parade te testen. En zo geschiedde afgelopen dinsdag. Samen met fellow foodie friend Lavinia Cooks met wie ik op de openingsavond de silent discokooi inwijdde gingen we met een lege maag opnieuw door de festivalpoorten. Dit keer op zoek naar food!

De Parade Amsterdam theaterfestival

Het aanbod

We zijn maar met z’n tweetjes en we kunnen onmogelijk alles proeven, dus het wordt tactisch kiezen. We besluiten eerst een oriënterend rondje te lopen en daarna te overleggen. Ja ja food tasting is serious business. Het eetaanbod is groot en divers. Er is voor iedere trek wel wat fijns te vinden. Spaanse tapas, mosselen met friet en andere fish dishes, wildgerechten, gebraden kippetjes van de rotisserie, Mexicaanse tacos en burrito’s, Thaise snacks, ramen noodles en nog veel meer. En de settings van de restaurants zijn behoorlijk indrukwekkend. Sommige eetgelegenheden hebben echt een volwaardige keuken, een uitgifte, behoorlijk wat zitplek en een heel team dat iedereen van eten voorziet. En bij het ene restaurant is het nog gezelliger dan de andere.

Mexicaanse taco’s

De Taco Burrito Bar trekt onze aandacht. Eenmaal dichterbij de counter zien we het ene na de andere Mexicaans feestje vertrekken richting de picknicktafels. Die willen we!

We nemen de taco el pastor en wat nachos met een salsa.

Het rundvleees is super sappig en lekker rosé van binnen en heeft een te gekke barbecuesmaak. Ook de tacos zijn goed. Op het bord knapperig groen en gepekeld groen om samen op te rollen tot een smakelijk Mexicaanse snack. De nachochips knabbelen lekker weg en zijn niet te zout. Het enige jammere is dat de verhouding salsa en nacho scheef is. Na ongeveer één vierde van de nachos door de salsa gehaald te hebben is het opperdepop en dat is jammer.

Sappig kippetje bij La Cantine

Vol bewondering staan we een tijdje te kijken bij restaurant La Cantine. Er staat een heuse rotisserie met kippetjes die vrolijk omwentelingen maken, een open vuur, een green egg en zelfs een broodsnijmachine. We zijn erover eens, dit MOETEN we proberen.

Er staat een rij, maar die slinkt best snel. Je geeft je bestelling door en je naam, je zoekt een plekje en even later roepen ze je naam en word je eten op tafel gezet. En dat ziet er dan zo uit.

We kluiven tevreden van het sappige kippetje en snoepen van de heerlijke aardappeltjes in schil (krokant van buiten en romig van binnen), frisse salade en appelmoes. Yum wat een smakelijk feestje en het fijne is dat je gewoon van een echt bordje eet en met echt bestek. Dus geen gestuntel met wegwerpmessen die niet snijden en disposable vorken die alles doen behalve prikken.

Ramen noodles slurpen

Ook een aanrader is de ramen van Hot Mama Hot. Ik slurpte deze noedelsoep al op de openingsavond en tijdens het slurpen werd ik blijer en blijer. Deze ramen noodle is echt een comfort food in a bowl.

De Parade Amsterdam ramen Hot Mama Hot

Ik koos voor de pork variant met een (bijzonder lichte) tonkotsu broth, super chewy noodles, zachte cha siu en een mooi gegaard eitje. Dikke prima.

Parade Boot Silent Disco

Daarna zaten onze buiken vol en was het qua eettesten even klaar, dus er zullen vast nog wel meer restaurants op De Parade zijn waar je zeker zou moeten aanschuiven. Wij hebben ze niet getest, maar ik kan je wel de Taco Burrito Bar, La Cantine en Ramen aanraden, want die stelden ons zeker niet teleur!

De Parade is tot en met zondag 27 augustus te vinden in het Martin Luther King Park in Amsterdam Zuid. Meer info over De Parade. Dus pak nog even dit laatste weekend mee!

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant HanTing Cuisine bijzonder uit eten in Den Haag (is nu Zheng)

Je zou bijna vergeten dat restaurant HanTing Cuisine in Den Haag een Michelinster heeft. Lees verder

Sluiten