Foodbloggers Awards 2017 dit zijn de winnaars

Foodbloggers Awards 2017 editie numero uno zit erop. Nog maar een paar uur geleden fietste ik in het holst van de nacht terug naar huis met een te gekke awardshow en knallend feest nog vers in mijn geheugen.

Foodbloggers Awards 2017 wat een opkomst

Volgens Eventbrite hebben 226 van de genodigden hun ticket verzilverd, maar er waren uiteindelijk ruim 300 horeca ondernemers, bartenders, horecatijgers, vrienden en familie van, foodbloggers, pers en nog veel meer gezellig volk op de awarshow present bij cafe en restaurant De Tropen. Als je (voor het eerst) zo’n event organiseert ben je toch altijd een beetje bang dat er niemand komt opdagen. Maar niets van dat. Op een gegeven moment stond er zelfs een behoorlijke rij.

De meiden achter de Moët & Chandon bar moesten even een tandje bij zetten om iedereen van een glaasje bubbels te voorzien. Bierfans konden zich melden bij de Lowlander Beer piaggio en degenen die op zoek waren naar een non-alcoholische versnapering kregen een blikje Aspire Drink in hun handen gedrukt.

Op het terras borrelen, happen en netwerken

Wat een topweer hadden we gisterenavond. Ideaal weer om op het ruime terras te nippen aan een drankje en te knabbelen van dumplings van Pinch Sum en een garnalen avocado hapje met GIN MAYO van Hans Ribbens, de chef van cafe en restaurant De Tropen. Het was zo ontiegelijk gezellig dat ik eigenlijk niet wilde ophouden met borreltijd. Maar tja we stonden ook te poppelen om de winnaars van de Foodbloggers Awards 2017 bekend te maken. En stiekem vond ik dat ook wel heel erg spannend. Samen met Roger Bloem van Cityguys en Sabine de Witte van Your Ambassadrice klom ik het podium op om de awardshow af te trappen.

Lotte van Culi Amsterdam reikt de award voor beste trendsetter uit

Foodbloggers Awards 2017 de winnaars

Ook zo benieuwd naar de winnaars? Dit zijn ze dan de winnaars die de jury van foodbloggers het aller aller beste vonden.

Fotografie: devasteclique.com

Hoofdstad Brasserie winnaar publieksprijs

Het hele idee achter de Foodbloggers Awards 2017 is dat we het zo jammer vonden dat er geen awardshow is waarbij foodbloggers en het Amsterdamse publiek te zeggen hebben wie de beste horecagelegenheid is. Daarom hebben we meer dan twintig van onze foodie friends gevraagd om hun persoonlijke favorieten te verklappen in negen categorieën. Daaruit kwam uiteraard een mega lijst. Van de genomineerden in de categorie beste foodspot, beste nieuwe restaurant en beste hotelrestaurant hebben we een long list gemaakt en deze online gezet waarop het publiek mocht stemmen. Rete spannend om zo de stemmen binnen te zien rollen en te zien hoe de populariteit van bepaalde spots duidelijk was. Maar er kon er maar één de winnaar zijn. Voor het Amsterdamse publiek is Hoofdstad Brasserie hun favoriet. Dus voor de tweede keer kon team Hoofdstad het podium op. Verbaasd en vereerd tegelijk namen ze hun tweede award in ontvangt.

Tijdens de pauze was het rennen naar achteren waar de bao buns van chef Justin Brown zorgden voor een rij. Maar ook de bar van Ketel One was populair. De rest verspreiden zich over het terras en de bar van De Tropen voor een blikje ice rooibos van BOS, een glaasje wijn van Vicente Gandia aangeboden door wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen of water van Marie-Stella-Maris. En een paar gasten stortten zich op de wheel of fortune van Deliveroo met de hoop met een prijs naar huis te kunnen gaan.

Na de awardshow en een foto moment met alle winnaars die we op dat moment nog konden tacklen kreeg de DJ het podium om er een knalfeest van te maken. En dat lukte aardig.

Team Wijmpje Beukers feest erop los

Hoppa nog even met een goed gevulde goodiebag (o.a. een superial drink van East Imperial, het nieuwe kookboek van Justin Brown, een voucher van hoofdsponsor eet.nu, een tube GIN MAYO, blikjes Aspire Drink, een voucher van Moyee Coffee, water van Marie-Stella Maris, een voucher van hoofdsponsor Lightspeed, een handige gadget van Marley Spoon en nog veel meer naar huis. En dat was em weer.

Dit smaakte naar meer, dus we’ll be back met een tweede editie van de Foodbloggers Awards.

Foto’s: De Vaste Clique

Translate»
Lees vorig bericht:
La Cantine restaurant De Parade
Wat te eten op De Parade Amsterdam?

De Parade is weer geland in het Martin Luther King Park. Lees verder

Sluiten