Restaurant HanTing Cuisine bijzonder uit eten in Den Haag (is nu Zheng)

Je zou bijna vergeten dat restaurant HanTing Cuisine in Den Haag een Michelinster heeft. Niet omdat het eten niet tip top is, want dat is het zeker. Chef Han schudt het ene kunstig gerecht na het andere uit zijn koksmouw. En ook niet omdat de entourage er niet naar is, maar de reden waarom restaurant HanTing want minder sterallures heeft, heeft te maken met de relaxedheid van dit restaurant. Geen stijf gedoe qua bediening en ook niet een zaak gevuld met alleen met pinkjes-omhoog-volk. Het is juist een gezellige mix van van alles wat er een vorkje prikt. En dat is eigenlijk best wel fijn.

Restaurant HanTing Cuisine Den Haag

HanTing Cuisine

Het oosterse restaurant met een Franse twist heeft niet voor niets meerdere prijzen gewonnen en natuurlijk die felbegeerde Michelinster. De chef combineert de wijsheden vanuit de Chinese voedingsleer met zijn kooktechniek met als resultaat bijzondere gerechten. Zo hebben ze dit jaar een menu dat geïnspireerd is op de vijf (ja vijf niet vier) Chinese jaargetijden. Zomerse gerechten, gerechten die de lente vertegenwoordigen en winterse dishes passeren allemaal de revue. die passen binnen zijn filosofie van bewust eten. En daarbij drinken we thee! Want HanTing Cuisine heeft een te gek thee-arrangement dat helemaal past bij de seizoenen van het menu.

Parade van oosterse lekkernijen

En dan kan het feest beginnen! In de tijd dat we aan tafel zitten komt er een festijn aan knappe gerechten voorbij.

Hanting Cuisine restaurant Den Haag

Om de smaakpapillen even wakker te maken beginnen we met een stijlvol plankje met hierop een schuim van yuzu, gepekelde groenten, aardappelsoesje en gazapacho met nori. Mjam dit is een goed begin.

Al gauw kunnen we knabbelen op een fijn gerecht van mossel, wanton en fregola.

Bijzonder aangenaam is de dry-aged coquille, eendenlever, tamarinde, komkommer en miso-shiso-pesto. Zout, zuur, fris en zoet tegelijk. Een erg prettig gerecht.

En dan verschijnt er weer zo’n pracht van een bordje voor mijn neus. Op het bord een tijgergarnaal met on the side tomaat, watermeloen, avocado, granaatappel en een saus van tomaat en basilicum. Jemig wat een feest om hiervan te mogen snoepen.

Bijzonder fotogeniek is het gerecht met tong, sepia, saffraan, quinoa, crème fraîche, bleekselderij en witte curry. Hoe prachtig de witte componenten op het witte borden wauw wat een mooie smaken.

Het gerecht dat voor de winter staat is de filet en de bout van de Anjou duif met eendenlever, schuim van wu zhi mao taò en saus van Chinese pruim. Met redelijk heftige smaken.

En als de lente aanbreekt komen de bloemetjes en de bijtjes. Zwarte sesam, honing, osmantus en Chinese waterkastanje. Wederom weer te knap voor woorden en ook nog een super lekker.

Wauw wat is dit een geweldige culinaire ervaring. HanTing Cuisine is een must try als je houdt van Chinees eten, maar dan even anders dan normaal.

Reserveren bij HanTing kan hieronder

HanTing Cuisine
Prinsestraat 33
Den Haag
Diner

Openingstijden HanTing:
Dinsdag tot en met zondag van 17.30 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”407″]

Translate»
Lees vorig bericht:
DimSum District Asian food Shanghai Bistro Amsterdam beste restaurants 2017
Yes weer een spot waar je super lekker Asian food kunt happen

Shanghai Bistro is bijna klaar om open te gaan. Deze nieuwe te coole Asian food spot Lees verder

Sluiten