Deze nieuwe zonnige terrassen wil je zeker niet missen

Nu de temperaturen de aankomende dagen tropische waardes gaan laten zien, is het tijd voor blote schouders, ijskoude biertjes en gekoelde wijntjes.

En daar hoort natuurlijk een chill en zonnig terras bij om je zomerse chillstand compleet te maken. Gelukkig zijn er genoeg nieuwe zonnige terrassen geopend die het je wel heel erg makkelijk maken om te genieten van dit mooie weer.

Terrassen in Amsterdam Zuid

Café Maurits

Vorige week opende Café Maurits haar deuren aan het Hoofddorpplein in Amsterdam Zuid. De chef (hiervoor sterrenzaak De Kas) weet innovatieve en mooie gerechten op tafel te toveren. De sfeer is lekker ongedwongen en gezellig en vanaf volgende week dinsdag komt het nieuwe terrasmeubilair binnen, dus dan is het nieuwe terras klaar voor gebruik! Tot die tijd kun je al buiten in het avondzonnetje genieten van de mooie gerechten op het oude terras.

Sjefietshe Al Paso

Oesters slurpen in het middagzonnetje op je neus of een fishburger in de avond? Dat kan bij het altijd gezellige Sjefietshe Al Paso. Vanaf nu hebben ze zelfs een dubbel terras, dus extra veel plek voor terrasgangers die wel van een lekker visje houden.

Juliette

Juliette is een gezellige meid en het zusje van gezelligerd Bar Jules. Broer en zus vind je beiden aan het Valeriusplein. ’s Morgens ontbijten in het zonnetje of in de middag aan de lunch terwijl je geniet van de zon op je smoel, daarvoor is Juliette de perfecte plek. Jules gaat in augustus open.

KID Amsterdam

Hun chickenburger en andere fried chicken lekkernijen zijn nu al geliefd bij velen, dus qua eten zit je bij KID aan de Ruysdaelkade he-le-maal goed. Tel daarbij op dat ze ook nog eens een heerlijk zonnig terras hebben waar je de hele middag en avond zon hebt, als dit geen vette plek is om de zomer door te brengen weet ik het ook niet meer!

Lillie Wine Rebel

Voorheen de Wijnkaart, maar nu gerebrand tot Lillie Wine Rebel. Een wijnbar met een rebels karakter. Hier drink je geen wijnen uit de oude wereld, maar wijnen uit de ‘vergeten wereld’. En natuurlijk kun je er ook wat lekkers bij eten. Op borrelformaat of gewoon formaat gerechten, het kan allemaal. Ze hebben hier ’s avonds zon op het terras, dus een perfecte plek om te dineren met het zonnetje op je bol!

AMI – Café Manger

AMI in de Pijp is een bistro, een bar du vins en een café manger in één op de Eerste van der Helststraat in de Pijp. Met terras! Zodat je met het zonnetje van deze eigenwijze en artistieke spot kunt genieten van bijvoorbeeld oesters met een lekker gekoeld wijntje. Geen slecht idee toch?

barBAUT

barBAUT zit al een tijdje in Amsterdam Zuid, maar ze hebben hun officiële vergunning pas recentelijk gekregen en dat vieren ze natuurlijk met een extra fijn terras. Iedere dag van de week kun je hier neerstrijken voor lunch, borrel of diner.

Terrassen in Amsterdam Oost

Buurtcafé De Tros

Als je op zoek bent naar een gezellig terras, dan moet je zeker eens jezelf installeren bij Buurtcafé De Tros aan de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost. Ze hebben fijne gerechten zoals dun gesneden rib eye met balsamico mayonnaise en truffel pecorino en millefeuille van aardappel, bimi, mosseltjes, mossel beurre blanc op de kaart staan. Maar er is uiteraard nog veel meer om uit te kiezen om op het terras op te peuzelen.

Café Jansen Bajeskwartier

Chillen bij een oude bajes was nog nooit zo tof! Café Jansen Bajeskwartier is net geopend en heeft naast een mooi restaurant ook een geweldig en zonnig terras. Dat wordt wijntjes of cocktails drinken met wat smakelijks om te happen ernaast totdat de zon ondergaat!

Nieuwe terrassen in Amsterdam West

Gitane

Op de plek waar jarenlang de Golden Brown Café zat (ohhh wat heb ik daar vaak gezeten toen ik nog op de J.P. Heije woonde) zit nu Gitane. Aan het roer van het keukenteam staat chef Angelo Kremmydas. Chef Kremmydas werkte hiervoor o.a. bij Nopi in Londen van Ottolenghi en BAUT. Ik heb hem ontmoet toen hij bij Nacarat van Ron Blaauw in de keuken stond. En ik kan je vertellen dat zijn culinaire creaties bij zijn nieuwe zaak Gitane niet te doen goed zijn. En hun terras is een bijzonder fijne plek om te lunchen, te borrelen of te dineren.

Daalder Streetfood

Dit warme weer schreeuwt om laidback maar snoeigoede streetfood en waar anders kun je dat nou beter eten dan op het zonovergoten terras van Daalder Streetfood? Denk aan Molukse Fried Chicken, (smash)burgers en tarte flambée en dat allemaal van de hand van sterrenchef Dennis Huwaë. Dat samen met een ijskoud biertje, rosé’tje of een mooi wijntje uit de wijncollectie van Daalder is toch precies waar dit weer om vraagt?

Amsterdam Noord nieuwe terrassen

Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Visrestaurant Stork is niet meer, maar hun fijne spot inclusief terras aan het water is gebleven en is overgenomen door Lowlander Beer. Het Amsterdamse biermerk heeft de plek omgedoopt tot Lowlander Botanical Bar & Restaurant. De visgerechten hebben plaatsgemaakt voor veggie forward dishes (denk aan jackfruit melt, plakkerige maisribbetjes, een asperge risotto) en daar drink je natuurlijk één van hun fijne biertjes bij.

Contrast

Wat is er nou leuker dan een fijn terras? Nou een fijn terras aan het water! En laat Contrast in Amsterdam Noord nou toevallig een nieuw terras met uitzicht over het water hebben waar je kunt smullen van terrasproof dingen zoals mosselkroketjes met aioli of gezouten ansjovis. Neem er een glas vin naturel bij en je zit geramd voor de rest van de dag want ze hebben hier vanaf einde ochtend tot laat in de avond zon.

Polly Goudvisch

Een reden om het pontje naar de overkant te nemen is Polly Goudvisch. Het gezellige tentje heeft aan meerdere kanten van het gebouw een terras, dus er is altijd wel een plekje in de zon te vinden om te ontbijten, lunchen, borrelen of te dineren.

Lagerwal

Nieuwe hotspot Lagerwal gaat feilloos over in het rauwe en ruige karakter van het NDSM. Terwijl je tussen de imposante schepen aan het chillen in het zonnetje bent kun je wat ijskoud te drinken en wat te snabbelen aan laten rukken. Een fijne plek om tot in de late uurtjes te blijven (zon)hangen.

Fijne nieuwe terrassen in Amsterdam | nieuwe terrassen Amsterdam 2023 | wat is het fijnste terras van Amsterdam? | restaurant met terras | zonnige terrassen Amsterdam | eten en drinken op terras Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Psst deze nieuwe spots zijn (bijna) open!

Vergeet Yvonne Coldeweijer en haar gossip over b-acteurs, deze horecaroddels zijn veel juicier. Lees verder

Sluiten