Miznon, bekende Israëlisch streetfoodbar, opent in Amsterdam

Miznon Amsterdam, het gigabekende Israëlisch street food concept met hun super fluffy pitabroodjes, opent binnenkort in Amsterdam!

Miznon opende in 2011 haar eerste vestiging in Tel Aviv en werd al snel een grandioos succes. Chef Eyal Shani en Shachar Segal zijn de breinen achter dit succesvolle wilde Mediterraanse street food concept. Chef Shani staat bekend om zijn rebelse geest en zijn passie voor pure ingrediënten en dat dit aanslaat blijkt uit het feit dat er naast Tel Aviv ook Miznons zijn geopend in de volgende steden: Parijs, Londen, New York, Wenen, Melbourne en Singapore. Miznon is zo bekend dat er zelfs een wikipediapagina aan hen is gewijd! Daarop valt te lezen dat Miznon focust op ovenverse pitabroodjes (hoera hiervoor) en dat ze die toppen met heerlijke dingen zoals moussaka, ratatouille en kreeft met crème fraîche. Jammie!

Relaxed, rustiek en laagdrempelig, dat is hoe je de Miznon sfeer het beste kunt omschrijven. Tel daarbij op luide muziek en heerlijke pitabroodjes die speciaal voor Miznon worden gecreëerd door de fameuze Angel Bakeries.

En nu komt Miznon dus ook naar Amsterdam! Binnenkort strijkt dit Israëlisch straatvoerparadijs neer in de Amsterdamse Pijp. Wanneer Miznon haar deuren gaat openen is nog niet bekend, maar de plek wel, namelijk de Ferdinand Bolstraat 16 in de Pijp. Hoe dan ook ik kan in ieder geval niet wachten om te proeven van deze kussenzachte pitabroodjes met vulling!

Over chef Eyal Shani

In 1959 werd Shani geboren in Jeruzalem. Zijn opa, die een toegewijde veganist was, was degene die de jonge Eyal culinair inspireerde. Samen met zijn opa bezocht hij al op jonge leeftijd lokale marktjes, velden en wijngaarden. In zijn eerste restaurant Oceanus in Jeruzalem ontwikkelde hij zijn eigen signatuur met als basis lokale Mediterraanse producten zoals olijfolie, vis, tahini, verse seizoensgroenten en tomaat.

Daarna opende Shani een fine dining restaurant HaSalon in Tel Aviv en sindsdien is hij een inspiratie voor vele andere succesvolle formules. Hij verscheen in de tv serie ‘Food for Thought’ and was jurylid in de Israëlische Master Chef.

Miznon Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 16
De Pijp | Amsterdam Oud-Zuid

Openingstijden Miznon Amsterdam: volgen

Foto: screenshot Instagram Miznon Amsterdam

Ook interessant:

Miznon Amsterdam opent binnenkort op de Ferdinand Bolstraat 16 in de Pijp | wereldwijd bekend Israëlisch streetfood concept Miznon opent binnenkort in Amsterdam | coming soon Miznon Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Deze nieuwe zonnige terrassen wil je zeker niet missen

Nu de temperaturen de aankomende dagen tropische waardes gaan laten zien, is het tijd voor blote schouders, ijskoude biertjes en...

Sluiten