Psst deze nieuwe spots zijn (bijna) open!

Vergeet Yvonne Coldeweijer en haar gossip over b-acteurs, deze horecaroddels zijn veel juicier.

Er zijn weer behoorlijk wat nieuwe restaurants, bars en andere zaken geopend en er staan er ook een paar te jubelen om hun deuren te openen voor hongerige en dorstige gasten. Dat betekent dat er weer een heleboel nieuws op je to-do-lijstje komen zodat je er weer lekker op uit kunt.

Moche

Komt de naam Christian Motte je bekend voor? Dat zou heel erg goed kunnen want deze Peruaanse chef met imposant cv (o.a. Ceviche en Andina, beiden van Martin Morales) heeft samen met Raul Lansink het beste Peruaans restaurant van Amsterdam geopend: NAZKA. Chris is al een tijdje weg bij NAZKA, maar gaat dus nu zijn eigen cevicheria in Amsterdam Oost openen. Moche gaat deze Peruaanse zaak heten. De Moche is een pre-Columbiaanse beschaving dat het gerecht ceviche heeft uitgevonden. Tijdens het vissen bedachten ze dat het een goed idee was om hun vers gevangen vis te ‘garen’ in het sap van Peruaanse passievruchten. Het garen in citrusvruchten gebeurde pas later toen de Spanjaard Columbus voet aan wal zette in Peru. Moche gaat morgen open en hun Insta belooft dat je hier voor authentieke Peruaanse smaken terecht kunt. Dat klinkt muy bien!

Moche
Linnaeuskade 3h
Amsterdam Oost
Diner

Dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner.

Café Jansen Bajeskwartier

Fiction Factory en MONK architecten zijn verantwoordelijk voor het knappe interieur van Café Jansen Bajeskwartier. Deze nieuwe spot in de voormalige bajes zou zomaar je nieuwste hang out spot van deze zomer kunnen worden! Van ’s morgens vroeg tot laat, heel laat kun je hier terecht voor een hapje en een drankje of liquid dinners als dat meer je ding is. Chef Vaughn, die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt, heeft in de UK, Frankrijk en bij NENI aan zijn cv kunnen werken en nu vind je hem bij de nieuwe hotspot van Amsterdam Oost. Op de kaart vind je evergreens zoals de Eggs Bennie, maar ook verrassende creaties. Zowel binnen in het fraaie restaurant als buiten op het zonnige terras is het goed vertoeven.

Leuk weetje: ze gebruiken de oude tralies van de gevangenis om planten op het dak te laten groeien. Een slimme manier om het dak koel te houden tijdens warme dagen!

Café Jansen Bajeskwartier
Bijdorpplantsoen 10
Amsterdam Oost
Ontbijt | lunch | koffie | borrel | diner | feesten en overnachten

Iedere dag geopend

Café Maurits

Even een huisgemaakte frikandelletje speciaal scoren bij Pas Hasard Hoofddorpplein zit er niet meer in. De eigenaren achter deze friterie hebben zich ontdaan van de formule en hebben de zaak getransformeerd tot een stijlvolle en laagdrempelige zaak waar heel erg goed en inventief gekookt wordt. De chef heeft hiervoor bij sterrenzaak De Kas in Amsterdam Oost gewerkt en tovert smakelijke gerechten zoals Hollandse peer met zwarte knoflook, miso en sake en verslavend lekkere krokante kippenhuid met vadouvanmayonaise uit zijn koksmouw. Voor deze twee grandioze gerechten ga ik zeker nog eens terug naar dit nieuwe restaurant. De sfeer is er goed, de bediening lief en attent en de zaak ziet er prachtig uit. Er is ook een terras, dus ook op zwoele zomerse avonden is Café Maurits een topplek om neer te strijken. Je kunt er á la carte eten of een driegangenmenu’tje nemen.

Café Maurits
Hoofddorpplein 1
Amsterdam Zuid
Diner | terras

Dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner.

Café Maurits
Hoofddorpplein 1
Amsterdam Zuid
Diner | terras

Dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner

Bar Gui

Guillaume de Beer is niet langer het derde lid van The Breda Group (bekend van onder andere Breda, Guts & Glorie, Maris Piper) en gaat solo verder. De chef die bekend werd tijdens zijn tijd bij Daalder, opent in oude Bistro de Fles op de Prinsengracht Bar Gui. Reserveren kan vanaf aanstaande woensdag, dus boeken maar! Oh en ze hebben ook een terras, dus buiten een vorkje prikken kan ook (wel met een aangepast menu).

Bar Gui
Prinsengracht 955
Amsterdam Centrum
Diner | terras

Woensdag tot en met zondag geopend voor diner.

Bar Jules & Juliette

Oud-Zuid is straks 2 J’s rijker: Bar Jules & Juliette. Early birds kunnen hun dag al vroeg starten bij Juliette met yoghurt en granola of een croissantje zalm, blijven borrelen met bijvoorbeeld mezze of een kaasplankje van kazen van de Kaaskamer, een hapje blijven eten en tot laat nog drankjes doen, want Juliette is de hele dag open tot één uur ’s nachts. Met mooi weer is het terras een topplek en ook voor besloten feestjes ben je bij Juliette aan het juiste adres.

Bar Jules was bijna helemaal af, maar een brand heeft ervoor gezorgd dat ze pas in augustus open kunnen. Zusje Juliette is wel al open.

Bar Jules
Valeriusplein 2
Amsterdam Zuid

Juliette
Valeriusplein 4A
Amsterdam Zuid
Ontbijt | lunch | koffie | drinks | diner | terras

Café De Druif

Één van de oudste bruine kroegen van Amsterdam, De Druif, is overgenomen door onder andere Xander Waller. Waller is de eigenaar van Restaurant Entrepot en Metro. De Druif dreigde op te houden met bestaan, maar dankzij deze overname gaat het bruine café nergens heen en dat is goed nieuws voor haar stamgasten! En dus ook een goede tip als je weer eens vanouds wilt barhangen in een ouderwetse kroeg met vast hier en daar een moderne touch van de nieuwe eigenaren.

Café De Druif
Rapenburgerplein 83
Amsterdam Oost
Bruin café

Iedere dag geopend.

Café De Druif
Rapenburgerplein 83
Amsterdam Centrum
Bruine kroeg

Iedere dag geopend vanaf 10.00 uur ’s morgens

Trattoria BREDA & Enoteca

Deze zomer prik je een Italiaans vorkje bij de kersverse telgen van The Breda Group familie: Trattoria BREDA & Enoteca. Deze twee zaken huizen in hetzelfde pand. De trattoria beslaat het voorste deel en wordt een lunch- en dinerspot waar je huisgemaakte pasta’s, antipasti, vitello tonnato en bucatini carbonara met guanciale kunt happen. Achterin de zaak vind je wijnkamer Enoteca BREDA waar je lekker wijntjes kunt wegtikken en pizza’s uit de houtoven kunt eten. Ze zullen maar liefst 20 verschillende wijnen op glas schenken, dus er is genoeg om uit te kiezen. Trattoria BREDA & Enoteca opent ergens deze maand.

Trattoria BREDA & Enoteca
Czaar Peterstraat 21
Amsterdam Oost

Lagerwal

De breinen achter Helling 7 hebben een nieuwe biertuin geopend dat goed past bij het rauwe en ruige karakter van het NDSM in Amsterdam Noord: Lagerwal. Lekker een ijskoud biertje doen (ze hebben er 15 op tap!) op één van de grootste terrassen van Amsterdam terwijl je over het water de zon langzaam ziet ondergaan doe je bij deze nieuwe speeltuin voor volwassenen. Je kunt hier genieten van kunst, muziek, het fenomenale uitzicht, maar ook kleine gerechten met een mediterrane twist die van het open vuur komen snacken. Ook worden er hier verschillende events georganiseerd zoals live muziek, comedy nights, movie nights, BBQ battles en mini festivals.

Lagerwal
Melissaweg 57
Amsterdam Noord
Lunch | drinks | diner | terras

Van mei tot en met september iedere vrijdag tot en met zondag geopend.

Deze nieuwe spots zijn (bijna) open! | nieuwe horecazaken in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
MasMais Marisqueria is dé plek om een goede vistaco te scoren

Wie weleens bij MasMais op de Hoofdweg is geweest, weet wat voor chille funky taqueria eigenaren Mike en Jim hebben...

Sluiten