Donnies chille funky bar in de Pijp (permanent gesloten)

Donnies schudde afgelopen zomer het ranzige snack imago van de döner kebab af. Hapte je voorheen alleen een pita met döner na de nodige goudgele pretcilinders, nu hapt heel Amsterdam ook als de zon nog schijnt in de dikbelegde pitabroodjes.

Donnies Amsterdam doner kebab

Donnies een coole funky bar

Dat de Donnies fans niet alleen voor het eten en de biertjes komen is duidelijk, want de mooie en relaxte bar maakt het wel heul erg verleidelijk om het jezelf erg comfy te maken. Achterin de zaak kun je een beetje wegkruipen als je wat privacy wilt met je broodje. Heb je wat meer behoefte aan aandacht van de barman, dan kun je lekker barhangen.

Pita, kapsalon en veggies

Ok, tijd om wat in mijn buik te stoppen. Aaah zoveel keuze. Döner met Turks brood of met pita. Voor vega’s een vega ‘kip’ variant, frietjes kapsalon, maar ook falafel staat op de kaart. Je kunt het bij Donnies zo gek maken als je wilt. Ik ga na lang wikken en wegen voor een döner met smokey ratatouille en een frietje kapsalon.

Gezondere snack

Terwijl ik wacht zie ik de papieren tassen parade voorbij trekken. Döner is duidelijk een populaire thuisbezorgmaaltijd. Ik vraag het na eigenaar Martijn en hij beaamt het. Doordeweeks wordt er veel besteld bij Donnies. Sommige namen en adressen kunnen bijna in hun order book of records. In het weekend zit de toko juist vol met eters die lekker komen chillen. Opvallend is dat er vaak meer vrouwen dan mannen zitten.

Dat begin ik te begrijpen zodra ik mijn tanden in mijn döner zet. Dit broodje smaakt niet alleen te gek, maar door de vele en yummy veggies voelt dit niet als een vette hap.

Ook het frietje kapsalon komt met een berg sla en droog krokante frietjes waardoor het niet eens zo slecht voelt. Ok ok, er gaat een flinke dot huisgemaakte knoflooksaus overheen bij mij, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Yes wat een fijne spot in hartje Pijp is Donnies. Relaxte setting, snelle en goede bediening, goed eten en fijne drankjes, deze plek tikt het allemaal aan.

Donnies
Gerard Douplein 10hs
Amsterdam Zuid | De Pijp

Openingstijden:
Woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”228″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Bistro Brasserie Bleu garnalen
BBQ kreeft en steak bij Bistro Brasserie Bleu

Bistro Brasserie Bleu in de Prinsenstraat lijkt zo te zijn weggelopen uit één van de boeken van Charles Dickens. We zitten...

Sluiten