Teleurstellende gerechten bij The Lobby Fizeaustraat

Restaurant The Lobby in Amsterdam Oost, het fotogenieke interieur prijkt op behoorlijk wat Insta accounts. En ik snap het wel hoor. De mooie natuurlijke materialen zoals hout en steen, stijlvolle en kleurrijke stoelen en de immense stalen constructie dat dienst doet als uber stylish wijnkast daarvan blijf je gewoon foto’s maken.

The Lobby killer interieur

The Lobby Fizeaustraat heeft dan ook wel behoorlijk uitgepakt qua interieur en doet heel erg haar best om je verblijf aangenaam te maken, een mooie open haard, een prachtige bar waar je aan kunt hangen, meubels die zo fraai zijn dat je ze naar huis wilt slepen en super zachte banken waar je niet meer uit wilt opstaan. Het is lekker ruim opgezet zodat je lekker in je eigen bubble kunt nippen aan een wijntje, cocktail of waar je dan ook zin in hebt. Het is dan ook een ideale plek om drankjes te doen.

Uitgebreide lunchkaart

Ceviche, pork belly, de welbekende The Lobby flammkuchen, een burger, pasta…het is bijna knap om niets te vinden wat bij je bui past, want de lunchkaart van The Lobby is divers en avontuurlijk. Je kunt je maal lekker upgraden naar twee- of driegangen. Ben je net zoals ik niet warm te krijgen voor wat zoets, dan kun je ook voor alleen voor en hoofd gaan. Kijk dat is nou eens fijn.

Internationale prijzen

Een restaurant met een internationale allure, tja daar betaal je blijkbaar ook net iets meer voor dan gemiddeld. Voor een twee gangenmenu tel je € 27,50 of € 28,50 neer. Dit is overigens wel voordeliger dan een los voorgerecht van € 12 en een los hoofdgerecht van € 21 te bestellen. Bestel je á la carte, dan is het hard zoeken naar iets dat onder de € 10,50 geprijsd is, dat is er niet tenzij je alleen een dessert naar binnen wilt lepelen, die kosten namelijk € 7,50.

Teleurstellende gerechten

Met zo’n adembenemende setting en een kaart met gerechten waar je alleen maar meer trek van krijgt (Baambrugs buikspek, soft shell crab, grapefruit en milde sambal van zwarte bonen) tja dan verwacht je dat je van je sokken wordt geblazen.

Maar helaas, de gerechten van The Lobby maken het niet waar. De ceviche ziet er prachtig uit dat wel, maar verder is het gerecht saai en mist het een wauw-effect.

Het is wel beter dan de buikspek, want terwijl buikspek zo heerlijk mals en sappig kan zijn, is deze pork belly gort droog. Super jammer dit.

De steak tartare doet me ergens aan denken. Oh ja, zo ligt het gehakt er bij de supermarkt bij mij in de straat ook bij. Jemig steak tartare uit de vleesmolen, doen ze dat tegenwoordig nog? Blijkbaar hier wel. Naar mijn mening doe je het vlees dan geen eer aan. Juist de bite en finesse van met de hand gesneden steak tartare is de charme van dit gerecht. Daarnaast is het vlees totaal niet op smaak gebracht. Oh wacht is het een DIY tartaar waarbij je de verschillende smaakmakers zoals piccalilly en dragonmayonaise door het vlees moet mengen? Het is mij een raadsel.

Ik laat de tartaar voor wat het is en stort me op de bastilla. Mjam voor dit heerlijke Marokkaanse pasteitje kom ik zelfs ’s nachts mijn bed uit. Maar beuh deze bastilla is niet fijn, het deegjasje is krokant en heerlijk, maar de vulling is aan de droge kant en smaakt gewoon niet lekker. Teleurgesteld nip ik aan mijn wijn, die overigens subliem is. Dat gelukkig dan weer wel.

Mijn advies als je je bezoek aan The Lobby memorabel wilt maken: Installeer je met een lekker glas wijn of cocktail en geniet van de entourage. Warm je lekker op bij het vuur, maar sla het eten over. Want je kunt op zoveel andere plekken beter eten en ook nog eens voor een vriendelijkere prijs.

Bizar goed dineren doe je bij restaurant Rijsel in Amsterdam Oost.

The Lobby Fizeaustraat
Fizeaustraat 2
Amsterdam Oost
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | diner

Translate»
Lees vorig bericht:
Donnies Amsterdam doner kebab
Donnies chille funky bar in de Pijp (permanent gesloten)

Donnies schudde afgelopen zomer het ranzige snack imago van de döner kebab af. Hapte je voorheen alleen een pita met...

Sluiten