BBQ kreeft en steak bij Bistro Brasserie Bleu

Bistro Brasserie Bleu in de Prinsenstraat lijkt zo te zijn weggelopen uit één van de boeken van Charles Dickens. We zitten in een post Kerstmisfase, maar het schattige tentje is nog één en al jollyness en als groot Kerstfan vind ik dat allesbehalve vervelend. Je vindt dit smalle restaurant in één van de leukste straatjes in de Jordaan: De Prinsenstraat.

Verdwijn sofa’s

Banken met fluffy kussens om in te verdwijnen en zacht licht maken het onderuit zakken wel heel erg gemakkelijk. Het is buiten gevoelstemperatuur -20 (ok ok ik overdrijf ietsjes) en één van de meiden is een enorme bikkel, want ondanks de onmenselijke kou buiten staat ze gewoon buiten soep uit te delen aan voorbijgangers. Niets dan respect voor haar.

Restaurant Brasserie Bistro Bleu Amsterdam

Bistro Brasserie Bleu smokey goodness

Wat in ieder geval totaal niet koud is, is de Josper die op volle toer aan staat in de keuken. Uit deze enorme grilloven komen de lekkerste dingen.

Brasserie Bleu Amsterdam

Surf ’n turf

Wat dacht je van bbq gamba’s, kreeft, tournedos, een burger of de Iberico rack (vers op de kaart)? We snoepen vooraf van de foie gras met een chutney van rode ui, de gamba’s, een halve kreeft met steak en de Iberico rack.

Brasserie Bistro Bleu restaurant

Iberico rack met buikspek

Mijn favoriet zijn de gamba’s en de Iberico rack. Vooral de rack is dikke prima. Heerlijk sappig met een fijne grillsmaak en de krokante buikspek die erbij komt is ook niet te versmaden.

Brasserie Bistro Bleu Amsterdam

Foie gras met uiencompote

Onbeperkt friet en salade

Vechten om de laatste frietjes hoeft niet bij Bleu, want je krijgt bij je hoofdgerecht gewoon net zoveel frietjes en salade als je wilt. Voor frietfanaten zoals ik is dat een hele fijne service.

Bleu is een no-nonsense restaurant waar je lekker Bourgondisch eet. Comfort food zonder moeilijk gedoe in een knusse setting. Ideaal voor een snelle hap, maar ook een fijne spot als je wat langer wilt tafelen. Met name de gerechten uit de Josper zijn een aanrader.

Bistro Brasserie Bleu
Prinsenstraat 10
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | diner

Openingstijden Bleu:
Maandag tot en met zondag van 10.30 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”301″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Ik mocht voor 1x meebakken bij De Bakkerszonen en dit is hoe het ging

Ze bakken volgens de Paroollezers de lekkerste oliebollen van Amsterdam, ik heb de oliebollen van De Bakkerszonen geproefd in hun...

Sluiten