Fluffy pannenkoeken met banaan

Iedereen weet dat goed ontbijten een must is om je dag goed te beginnen. Als je nog steeds ontbijt met een bruine boterham met kaas omdat je niet weet hoe je écht gezond moet ontbijten, dan heb ik hier een super healthy en yummie ontbijtrecept voor je zonder gluten én zonder lactose, maar vol powerrr. Het recept is ook nog eens super makkelijk om te maken, dus wat let je?

Benodigdheden voor één persoon:

  • Een halve rijpe banaan (te herkennen aan zijn bruine vlekken)
  • Twee eetlepels kokosmelk
  • Één ei
  • Drie eetlepels quinoameel
  • Theelepel gojibessen
  • Theelepel chiazaad
  • Honing naar smaak
  • Koekenpan
  • Theelepel kokosolie

Zo maak je de pannenkoeken met banaan

Prak de halve banaan in een kommetje met een vork. Breek het ei boven het kommetje en kluts het met dezelfde vork. Giet er de kokosmelk bij en roer de quinoameel erdoorheen totdat er een beslag ontstaat. Gooi de chiazaden erbij en laat een paar tellen staan.

Glutenvrije en lactosevrije bananenpannenkoeken

Laat de kokosolie smelten in de koekenpan en schep met een grote lepel kleine hoopjes in de pan. Strooi de gojibessen over het natte beslag. Laat de pannenkoekjes ongeveer twee minuten op een gemiddeld vuur bakken en keer om met een spatel.

Glutenvrije en lactosevrije bananenpannenkoeken

Bak de pannenkoekjes nog even ongeveer één minuut aan de andere zijde en klaar zijn je fluffy pannenkoeken. Beetje honing erbij en smullen maar!

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Nieuw op Albert Cuypstraat in De Pijp Amsterdam saladebar Venkel
Getest: saladebar Venkel in De Pijp

Op de Albert Cuypstraat in De Pijp zit sinds kort saladebar Venkel waar healty Amsterdam samenkomt. Bij Venkel prik je namelijk een...

Sluiten