Duck Truck opent bao bun spot Duck District (permanent gesloten)

Duck District is het allernieuwste project van Duck Truck, oftewel de koningen van de duck buns. Want man oh man wat maken ze gruwelijk lekkere bao buns met eend. Moest je voorheen als een ware stalker hun Facebookpagina in de gaten houden om te kijken waar Haukon van Gelder en Dave Vlaun met hun Duck Truck foodtruck opdoken (UMAMI Park, Zeezout, Rollende Keukens en meer), die tijd is nu voorbij. Want vanaf vandaag kun je iedere dag, ja je leest het goed, iedere dag terecht bij Duck District de nieuwe vaste spot van Duck Truck. Waaah dat wordt gevaarlijk goed!

Duck Truck District Amsterdam Centraal

Duck District bao bun heaven

Haukon: ‘Er kwamen gisteren al mensen langs die fan van Duck Truck zijn sinds de Rollende Keukens.’ En ik snap het wel, want ik heb al eens mogen happen van deze verse buns met eend en soms droom ik er nog van. Het broodje is zo vers en zacht, de hoisin eend is zo sappig en smaakvol en dan die frisse knapperige bosui en komkommer. Hier wil je gewoon er minstens drie van. Mjam!
Duck buns Duck District Lil'Amsterdam

Ik ken Haukon nog van die ene keer dat ik een pop-up restaurant voor een dag heb georganiseerd. Wat was dat tof om te doen, maar ik kwam ook tot de ontdekking dat ik meer talent heb voor het proeven van eten en erover schrijven dan een pop-up te organiseren. Chef Haukon daarentegen toverde zonder problemen glanzende pekingeenden tevoorschijn en creëerde een super mooi dessert voor ons. Want als oud chef-patissier bij Bridges is dat toch wel iets wat deze chef heel goed kan. En zo komen we elkaar steeds weer tegen in de foodscene. Dus toen hij mij vertelde dat hij met een tijdelijk vaste locatie in Amsterdam Centraal zou komen was ik uiteraard bijzonder geïnteresseerd.

Duck Truck duck buns en meer

Uiteraard ben ik rete benieuwd wat ze bij Duck District gaan serveren. ‘We gaan in het begin sowieso de twee bao’s doen: De duck bao en de beef bao. Verder zijn Dave en ik nog bezig met een gyoza en nog veel meer. Liever een kleiner menu en dat gewoon goed doen dan een uitgebreider menu,’ aldus chef Haukon. En daarop kan ik alleen maar yes please zeggen!

Vanaf morgenmiddag om 18.00 uur schieten Dave en Haukon hun buns de lucht in, dus als je er bent zou ik zeggen ‘duck of liever catch’.

Duck District Lil'Amsterdam Centraal

Haukon van Gelder voor de stand van Duck District

Lil’Amsterdam nieuwe passage in CS

Duck District zit in ieder geval voor een jaar in de nieuwe passage in Amsterdam Centraal. Lil’Amsterdam heet deze nieuwe Amstelpassage op het station. En met een beetje geluk, mogen ze langer blijven. Dus daar gaan we zeker voor duimen
Morgen is ook de feestelijke opening van deze nieuwe oostelijke passage. Lil’Amsterdam is als het ware een mini versie van een Amsterdamse buurt en is een colab tussen creatief bureau Pup en de NS.
Bij Lil’Amsterdam kun je eigenlijk van alles doen wat je niet verwacht in een treinstation. Denk aan een pingpong marathon, proeverijen, lezingen volgen, je laten pamperen tijdens een schoonheidsbehandeling, cocktails shaken, je dansend uitleven, muziekoptredens bijwonen, borrelen en natuurlijk een yummie bun of dumpling van Duck District powered by Duck Truck naar binnen happen.

Duck District in Lil’Amsterdam
Amstelpassage op Amsterdam Centraal Station
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | bite | diner

Openingstijden Duck District:
Maandag tot en met zondag van 11.00 uur tot 20.00 uur

[mapsmarker marker=”411″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Long Island City Toby's Estate Coffee
5 x zeker doen als in Long Island City New York bent

Long Island City afgekort als LIC is een upcoming gebied in New York. Lees verder

Sluiten