5 x zeker doen als in Long Island City New York bent

Long Island City afgekort als LIC is een upcoming gebied in New York. Je vindt deze wijk in Queens aan de overkant van Manhattan ten noorden van Brooklyn. Klinkt ver weg? Valt wel mee. Als je vanaf LIC over het water tuurt zie je gewoon the Chrysler building. Ok, ok, er zit een watertje tussen, maar je hebt ook een geheel andere vibe dan Manhattan. Zeker cool om eens LIC te ontdekken als je Manhattan al behoorlijk kent of gewoon New York off the beaten track wilt ontdekken.

Long Island City is lekker ruig en ruw

Is Manhattan inmiddels behoorlijk volgebouwd en gelikt en zijn de scherpe randjes zoals in de jaren ’70 en ’80 er wel een beetje vanaf, Long Island City is nog in ontwikkeling en daardoor lekker edgy. Je struikelt er nog niet over de toffe spots, maar er zijn zeker wel plekjes om te ontdekken. Hieronder vijf keer zeker doen als je in Long Island City bent.

Ramen noodles eten bij Mu Ramen

Een kom ramen noodles scoren in Long Island City doe je bij Mu Ramen. Reserveren kan bij dit kleine funky ramenrestaurant niet. De tafels staan centraal in het midden en je slurpt je bowl of ramen gezellig zij aan zij met de andere ramenfans. Ze serveren hier dunne ramennoodles en die slurpt erg lekker weg.

Mu Ramen NYC

Mu Ramen
1209 Jackson Ave
Long Island City, New York

Je ochtend beginnen met een kop koffie bij Birch Coffee

Bij laid back Birch Coffee kun je op je dooie gemakje van je sterke bakkie koffie nippen. Een stoere koffiespot waar je terug blijft komen gewoon omdat het er zo chill is. In de ruimte ernaast wordt er koffie geroosterd, wie weet van je een glimp op van het proces.

Birch Coffee New York

Birch Coffee
40-37 23rd St
Long Island City, New York

Sweetleaf

Als je op zoek bent naar een homey spot, dan zit je bij Sweetleaf op Jackson Ave goed. Het lijkt alsof oma haar inboedel heeft afgestaan aan deze kleine cosy spot. Een goede spot om even bij te tanken met een kop koffie en een kaneeldonut.

Sweetleaf Long Island City NY

Sweetleaf
10-93 Jackson Ave
Long Island City, New York

Een gruwelijk goede burger eten bij Dutch Kills Centraal

Dutch Kills Centraal is een gezellige onpretentieuze bruine kroeg waar je de hele buurt tegenkomt. De bediening is lief en het eten te gek. Vooral de burger en de patatjes zijn gruwelijk goed.

Dutch Kills Centraal Long Island City

Dutch Kills Centraal
3840 29th St
Long Island City, New York

Een avocade bagel eten en koffie drinken bij Toby’s Estate Coffee

Bestel een filter koffie en een avo bagel bij de coole barista en plan je dag bij Toby’s Estate Coffee. De koffiespot is chill en relaxed en ideaal om lekker te hangen.

Toby's Estate Long Island City coffee

Toby’s Estate LIC Cafe & Courtyard
26-25 Jackson Ave
Long Island City, New York

Hotel in Long Island City nodig? Boro Hotel is nieuw en uberstylish.

Translate»
Lees vorig bericht:
Tim Ho Wan NYC dim sum restaurant
Dim summen bij een Michelinsterrentent

Tim Ho Wan is een dim sum keten uit Hong Kong dat al zeven jaar lang een Michelinster rijk is....

Sluiten