Chille spot Escobar geeft je latin vibes

Zomer in Amsterdam kan mij niet lang en zwoel genoeg zijn.

Lange avonden op een terras met tropische drankjes en hapjes? Ja graag en in kwadraat! En tenten zoals Escobar helpen hier maar al te goed bij!

Escobar Latin bistro in de Pijp Amsterdam

Comfy banken met zachte kussens, een overkapping en een afscheiding zodat je wat privacy hebt. Op het terras van Escobar is het bijzonder goed zitten.

Escobar terras Amsterdam Zuid de Pijp bar restaurant
het terras van Escobar

Een bar restaurant in een oud badhuis waarbij je gerechtjes eet die geïnspireerd zijn op de Latijnse keuken, een Latin bistro. Zo omschrijft Escobar zichzelf. Dit betekent dat de kaart vol staat met tropische lekkernijen zoals ceviche, maïskolven, calamaris, tacos, gamba’s, mosselen en vis van de plancha. Maar ook hier en daar wat uitstapjes naar bijvoorbeeld de Japanse keuken (yakitori). Verwacht hier overigens geen op en top traditionele gerechten, maar eerder een moderne of hun eigen twist op bestaande gerechten.

Het brood is van As en ook al is dat niet Latijns-Amerikaans, het is wel verdraaid goed brood, dus hartstikke welkom. En ook al is ceviche niet origineel, maar de ceviche van rode snapper is wel gruwelijk fijn hier. Wat een heerlijke tijgermelk. Dus zeker bestellen als je hier aanschuift.

Mijn tweede favoriet van de avond was de krokante taco el pastor. De taco is gemaakt van wontondeeg zodat de taco lekker krokant is en daarbij komt heerlijk gekruide, langzaam gegaarde en sappige varkensvlees en knapperige rauwe uitjes en verse sla en natuurlijk ananas. Zoals het hoort op een el pastor. Oh en de flinke dot saus, misschien net een tikkie teveel, zorgt voor een smeuïg geheel.

Ben je tacofan? Bestel dan ook de tacos to share met Venezolaans pulled beef. Je krijgt daar maïskolven van de bbq erbij, kaas, bonen, ui en natuurlijk tortilla’s. Een heus feestje.

Bar restaurant Escobar Amsterdam tacos el pastor
krokante tacos el pastor

Tja Escobar is gewoon een heerlijke plek om je onder te dompelen in Latin vibes en Latijns-Amerikaans geïnspireerd voer. Een lekker drankje erbij, onderuit zakken en vooral genieten van even niets hoeven behalve kauwen en nippen van je drankje.

Escobar
Eerste Sweelinckstraat 10
Amsterdam Zuid | De Pijp
Lunch | drinks | diner | fijn terras

Reserveren bij Escobar kan hieronder.

Openingstijden Escobar:
Maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 1.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Escobar

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Escobar 52.356622, 4.897209

Tags: Latin bistro Amsterdam Zuid | bar restaurant met Latijns-Amerikaanse gerechten | Latin spot met fijn terras in de Pijp Amsterdam | waar kun je ceviche eten? | tacos eten in Amsterdam

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Michelinchef Joris Bijdendijk nieuw restaurant Wils Amsterdam
Restaurant Wils vuurt prachtige gerechten in het rond op de middenstip van het Olympisch Stadion

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik lunch niet iedere zondagmiddag pal op de middenstip van het...

Sluiten