Frank’s Smoke House is een must go als je van goede vis en smoky food houdt

Frank’s Smoke House rookt al jaren vis op een ambachtelijke wijze in een rokerij op de Oostenburgervoorstraat in Amsterdam Oost.

Twee jaar geleden openden ze een paar panden verderop van de rokerij een winkel en restaurant.

Direct reserveren bij Frank’s Smoke House

Frank’s Smoke House winkel en restaurant

Ik ben al een paar keer in de winkel van Frank’s Smoke House geweest om gerookte vis, gerookte boter en meer van dat soort lekkernijen in te slaan. Maar ik had nog nooit in het restaurant gegeten. Een hele grote fout weet ik nu nadat ik dat van mijn lijstje af kan vinken. Maar gelukkig weet ik nu beter en weet ik ook dat is stiekem een beetje verslaafd ben aan hun fijne gerechten.

Frank de man achter de rokerij, de winkel en het restaurant

Ook al ben ik een paar keer in de winkel van Frank’s Smoke House geweest, ik heb Frank zelf nog nooit mogen treffen. Maar vanavond wel. Frank staat zelf achter de counter en als we hem eenmaal in de smiezen hebben vuren we allerlei vragen op hem af. Frank komt oorspronkelijk uit Baltimore. ‘Oh staan ze daar bekend om het roken van vis,’ vraag ik. Nou blijkbaar niet echt, al hebben ze wel veel vis daar. Nee de interesse in het roken van vis ontstond toen een vriendin Frank meenam naar haar ouders in Scandinavië. Daar aangekomen bleken ze zelf vis te roken en de fascinatie bij Frank was geboren. Eenmaal thuis sloeg hij aan het roken. Eerst in zijn eigen tuin voor vrienden en familie. En later ging Frank voor steeds grotere groepen dingen roken. ‘Je moet hier een business van maken,’ zeiden steeds meer mensen. En zo geschiedde. En sindsdien zijn de rokerige waren van Frank niet meer weg te denken uit Amsterdam. Je hebt zijn gerookte zalm, gerookte makreel of andere gerookte waren vast weleens bij een bar of restaurant op de kaart zien staan.

Hij heeft zelfs gerookte chocolade in de winkel liggen en bestel je frietjes dan kun je er gerookte ketchup bij bestellen. Een hele grote aanrader.

‘Is dit je eerste rookoven?’ wil ik van Frank weten terwijl ik bovenop een hoge rooktoren duik. Maar blijkbaar is dit een rookoven dat hij van een vriend heeft gekregen. ‘Dit is mijn eerste rookoven.’ Vertelt Frank terwijl hij een grote rechthoekige bak tevoorschijn tovert. Hij glundert van nostalgie als hij hem op tafel zet. ‘Ik heb hem zelf ontworpen.’ Zegt hij met een lach. ‘Oh is hij voor thuisgebruik.’ Probeert mijn eetdate. Maar als hij de deksel optilt en laat zien dat er binnenin een rek zit waarin hij in één keer zo’n twintig vissen tegelijk kan roken is het duidelijk dat dit niet voor de alledaagse thuis vis roker is. Ook is het duidelijk dat wij vanavond niet zo goed zijn in dingen raden. Haha.

Vis en gerookte waren eten

Gelukkig zijn we beter in eten, dus we gaan aan tafel. De serveerster die ons vanavond helpt is er eentje naar mijn hart. Lekker mondig, met een flinke dosis humor en behoorlijk wat kennis van wat ze serveren. Ze raadt ons de king crab aan en dat is een hele hele HELE welkome tip. Want jeetje mineetje wat is dit een grandioos gerecht. De koningscrab is zo mooi zoet en sappig van smaak. Een beetje boter, verse dillen en peper en zout eroverheen en meer heeft het beesie niet nodig. Dit is koken met respect voor het product en het beste uit een ingrediënt halen. Waanzinnig goed!

Frank's Smoke House restaurant Amsterdam Oost winkel vis eten rokerij
kingcrab

Onze geweldige serveerster heeft ons ook de Spatburgunder getipt. Een tikkei gekoeld is dit een geweldige wijn bij onze visjes.

Als hoofd hebben we de garnalen, de fameuze gerookte zalm en frietjes met gerookte ketchup.

Visrestaurant Frank's Smoke House Amsterdam Oost
een tafel vol met lekkers

Ook nu weer bewijst Frank’s Smoke House dat mooie ingrediënten niet zoveel nodig hebben. Een goede bereiding, wat smaakmakers en that’s it. Heerlijk comfort food waar je me iedere dag blij mee kunt maken. En die gerookte ketchup moet ik gewoon thuis hebben.

Wij hebben alleen vis gegeten, want tja daar hadden we gewoon zin in. Maar als je meer van vlees houdt of liever vega gaat is dat ook geen probleem als je bij Frank’s Smoke House aanschuift. Ze zijn van alle markten thuis. En ook als je niet zo’n smokefan bent (kan dat?) ook dan is er nog genoeg keus. Oh en leuk om te weten, Franks zoon is de chefkok van het restaurant.

En Frank houdt ook van een feestje. Hij organiseert regelmatig food feestjes. Zo is er op 18 augustus een kreeftfeestje en staat het feest van 20 oktober geheel in het teken van oesters. En op 12 oktober kun je bij Frank’s proeven van gerookte toro (vettige tonijn) tijdens de I’m Feeling Japanese Party. Hou hun Facebookpagina in de gaten voor de smoky feestjes van Frank.

Frank’s Smoke House Restaurant
Oostenburgervoorstraat 1
Amsterdam Oost
Ontbijt | lunch | brunch | borrel | diner | winkel

Openingstijden Frank’s Restaurant:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 23.00 uur
Zaterdag van 9.00 uur tot 23.00 uur
Zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur

[mapsmarker marker=”204″]

Tags: vis eten in Amsterdam | rokerij opent winkel en restaurant in Amsterdam Oost | beste gerookte vis van Amsterdam | ambachtelijke rokerij | goed restaurant in Amsterdam Oost | Frank’s Smokehouse winkel en restaurant in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Latin bistro Escobar Amsterdam Zuid de Pijp
Chille spot Escobar geeft je latin vibes

Zomer in Amsterdam kan mij niet lang en zwoel genoeg zijn. Lees verder

Sluiten