Goed eten voor onder een tientje. Kan dat?

En dan heb ik het niet over een snackbar, shoarmatent of afhaal. Nee, ik heb het over een goede hap in een leuk tentje met een fijne sfeer. Kan dat nog? En jawel, dat is mogelijk! Uit eten voor een prikkie doe je bij één van deze restaurants.

BUUF

Een avondje eten bij BUUF aan de Overtoom in Oud-West voelt als een reis terug in de tijd. Naar de jaren ’70 om precies te zijn. Bij BUUF eet je tussen de retrolampen kappen en met een echte retrostoel onder je kont. Voor 8,80 euro heb je een vis-, vlees- of vegahap van de dag (inclusief groente en bijgerecht). Ook kun je zelf je bord samenstellen bij het BUUFfet tussen de 3,75 en 5,75 euro. Ow ja, wel even bestellen aan de counter.
www.buufeten.nl

Restaurant Buuf Amsterdam

Zouk

Pizza of pasta voor minder dan 10 euro kan bij buurtcafé Zouk in Amsterdam Oud-West. Maar er is meer! Voor minder dan 10 euro heb je ook een lamsspies, dorade of poussin voor je neus staan. Dat is nog eens een goede deal!
www.cafezouk.nl

Hap Hmm

Bij restaurant Hap Hmm eet je grootmoeders gehaktballetje voor 8,50 euro. Daar hoort natuurlijk huisgemaakte appelmoes, groente en gekookte aardappels bij. En laten ze die nou net hebben bij Hap Hmm. Hap Hmm zit in Oud-West op de Eerste Helmersstraat.
www.hap-hmm.nl

Hap Hmm Amsterdam

Golden Brown Bar

Op de Jan Pieter Heijestraat in Oud-West zit de Golden Brown Bar. De naam doet je niet vermoeden dat je hier goed terecht kunt voor een heerlijk bordje Thais. Hun Pad Thai is to die for en dat voor slechts 7,20 euro. Liever een curry? Voor een eurotje of twee meer ben je klaar.
www.goldenbrownbar.nl 

De Stadskantine

Restaurant De Stadskantine op de Van Woustraat in De Pijp is eigenlijk een fancy mensa. Voor 8,85 euro scoor je hier een dagelijks wisselende hap van producten uit het seizoen. Geen zin om te blijven? Meenemen kan ook. De Stadskantine heeft overigens wel een hoog laptoppen-en-een-snelle-hap-naar-binnen-werken-gehalte.
www.destadskantine.nl

SLA

Wie kent de supergezonde saladebar SLA nou niet? Voor 8 euro stel je een bordje knapperig groen samen of probeer één van de favoriete salades van restaurant SLA. Inmiddels zijn er drie vestigingen van SLA: eentje op de Ceintuurbaan, eentje op de Westerstraat en één op de Zuidas.
Wil je meer lezen over mijn ervaring bij SLA?

SLA Amsterdam

Venkel Amsterdam

Salades van het seizoen heb je bij salade restaurant Venkel in de Pijp voor al een paar euries. Ook hier kun je voor 8 euro een gezonde salade customizen.
Lees mijn blogpost over Venkel Amsterdam

Venkel Amsterdam

Getest: Burgerbar Geflipt op de Van Woustraat Amsterdam

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Hamburgers bij Geflipt Amsterdam in de Pijp
Getest: Geflipt nieuwe burgerbar in de Pijp Amsterdam

Een heerlijke sappige burger tussen een zacht broodje met een berg krokante frietjes, daarvoor kun je mij altijd wakker maken....

Sluiten