Bezoek eens deze onbekendere Franse kustplaatsen

Je hoeft niet ver te reizen voor een andere cultuur en de zon.

De afgelopen jaren ben ik me steeds meer bewust van al dat moois dat zo dichtbij is. Jarenlang wilde ik zo ver weg mogelijk. Ik vloog naar andere continenten, spendeerde uren in een vliegtuig om totaal gejetlag-ed als een zombie door één of ander Aziatische stad te lopen. En nog steeds ben ik gek op reizen naar Azië, begrijp me niet verkeerd, maar soms realiseer ik me ook dat er zoveel geweldige plekken in Europa zijn waar ik nog nooit ben geweest. Plekken die je met de milieuvriendelijke trein kunt bereiken en waar je geen last hebt van een tijdsverschil. Heerlijk. De laatste jaren ga ik steeds vaker naar Frankrijk, maar dan nog wel naar de wat bekendere regio’s. Ik ging naar Parijs, Bordeaux en de Bourgogne. Maar afgelopen dinsdag werd ik weer even geconfronteerd met de andere mooie kanten van dit geweldige land.

Franse kustplaatsen uitgelicht

Hoe waanzinnig de Franse kust is wordt belicht door de tijdelijke expo Maie Flore. In samenwerking met Atout France heeft fotografe Maia Flore een fotoproject ‘Imagine France by the sea’ gemaakt. Op deze grappige en creatieve manier zag je de Franse kust nog nooit. Afgelopen dinsdag was ik bij de lancering van de expo bij funky spot Bombarie en ik kreeg er gelijk de Franse vakantiekriebels van.

Imagine France by the Sea

Om een beetje in de stemming te komen begonnen we met bubbels en oesters.

Vervolgens vertelden verschillende vertegenwoordigers van kustgebieden/-plekken van Atout France waarom je naar de verschillende kustplaatsen zou moeten gaan.

En daarbij hoorde natuurlijk Franse wijnen en gerechten die je aan Frankrijk doen denken.

De coole expositie is tot en met 3 juni 2019 te bewonderen bij Bombarie. In vijftig foto’s, vier films en meer dan twintig videoclips laat Maia Flore al het moois van de Franse stranden zien.

Ik vond het ontzettend leuk om wat meer over de wat onbekendere strandlocaties Argeles-sur-Mer, Bormes-les-Mimosas en Touquet-Paris-Plage te horen en foto’s te zien van deze prachtige plekken. Dus als je nog een vakantie in de planning hebt of gewoon gek bent van Frankrijk. Ga vooral eens een kijkje nemen bij de expo of lees je eens in in één van deze kustplaatsen.

Bombarie
Rietlandpark 373
Amsterdam Oost

Meer informatie over de expo

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Beulings Amsterdam Centrum
Wow wat is restaurant Beulings toch leuk

New, hot and happening genoeg qua horecazaken in Amsterdam. Lees verder

Sluiten