Ramona, de nieuwe spot van de Drie Wijzen Uit Oost is open

Yes het is eindelijk zover! Ramona, de ruige maar knappe buurtcafé is open!

Een tijdje terug fluisterde ik je al in dat de Drie Wijzen Uit Oost bezig zijn met een aantal projecten buiten hun bekende terrein Amsterdam Oost. Één van deze projecten is Ramona.

Ramona op de Clercqstraat

Om je geheugen even op te frissen. De Drie Wijzen Uit Oost (bekend als 3wo en je weet wel de mannen achter succesvolle horecazaken in Amsterdam zoals Bas Basquiat, Waterkant, Louie Louie, Eddy Spaghetti, Bar Bukowski, Superette, Smokin’ Barrels en De Biertuin) zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met een paar nieuwe zaken. Een faceliftje hier, een verbouwinkje daar. En je weet dat wanneer 3wo betrokken is bij een nieuwe horecazaak het niet een beetje tof gaat worden, maar dat het een spot gaat worden waar de buurt als een magneet naar toe wordt getrokken. Een tijdje terug belde ik met Riad Farhat, één van de Drie Wijzen. De reden dat we met elkaar belden was eigenlijk Bar Bonnie dat binnenkort opengaat op de Amstelveenseweg, maar al snel hadden we het over Ramona. Toen had ze nog geen naam, maar de locatie: De Clercqstraat was wel al bekend. Op de hoek van De Clercqstraat en de Bilderdijkkade zat The Fat Pie (voorheen FIER) en die hoek waren deze horecatijgers onder handen aan het nemen. Stoer, ruig, maar wel prachtig omschreef Riad het idee. Een beetje zoals een bloedmooie dame met wie je zeker niet moet sollen was het idee van deze nieuwe zaak.

Mooie smoel

Maar eerst werd er even verbouwd. En daarvoor werd uiteraard Studio Modijefsky opgetrommeld. Dit bureau is verantwoordelijk voor alle andere goedgestylde spots van 3wo, dus aan hen kun je het wel overlaten. Even was het stil, maar eergisteren kreeg ik een appje van Riad: ‘Ramona is open’. Oh yes! Dat wordt druk, heel erg druk op de Clercqstraat.

Rebelse maar elegante all day

Ramona is geen uitslaapster. Al om 8 uur ’s morgens ben je bij haar welkom voor een kop koffie, cappuccino, haverccino of een kop thee. Ook wat te eten erbij? Neem een huisgemaakte cake of taartje erbij.

Voor de lunch heeft Ramona ook wat lekkers in petto. Wat dacht je van een Shakshuka, broodje grillworst, broodje oude Stolwijker of een brunch plateaus. Ideaal als je Ramona de avond daarvoor ook al bezocht en de man met de hamer op bezoek had.

De kans is groot dat je jezelf erop betrapt dat je tijdens borreltijd nog steeds bij Ramona bent blijven plakken. No worries. Ramona has got you covered. Ze heeft oesters en die gaan bijster goed bij een goed glas witte wijn of met een Purple Rain cocktail (geen idee wat dat precies is, maar dat gaan we maar eens snel uitvinden). Maar ook bierdrinkers zitten geramd bij Ramona want ze hebben 12 taps en nog tig biertjes op fles. Maak het feest compleet, bestel een snackplank of ga gelijk door naar het diner en bestel hun dagspecial. Kan allemaal bij Bar Ramona. Je kunt via Ramona overigens ook zo doorsteken naar buurman Rotisserie. Je kunt bij de buren wat eten en later weer komen buurten bij Ramona of andersom. Het kan allemaal!

Maar ook voor de BOB’ers heeft Ramona lekkere dingen in het assortiment. Zo heeft ze huisgemaakte craft sodas, alcoholvrije drankjes en dranken met weinig alcohol.

Terras in de zon

Oh wat Bar Ramona overigens extra extra fijn maakt is het terras. Want deze nieuwe coole spot heeft behoorlijk wat tafels en stoelen in de zon zowel aan de gevel als aan het water. Ik voorspel veel zwoele avonden bij Ramona.

Bar Ramona
De Clercqstraat 79
Amsterdam Oud-West | West
Ontbijt | koffie | lunch | brunch | drinks | diner | all day | terras

Openingstijden Ramona:
Maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag van 8.00 uur tot 3.00 uur
Zaterdag van 9.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 9.00 uur tot 1.00 uur

Foto credits: Ramona/3wo

[mapsmarker marker=”167″]

Tags: Bar Ramona is eindelijk open | nieuwe bar op de Clercqstraat | terras op de Clercqstraat | bar met terras in Amsterdam Oud-West | Drie Wijzen uit Oost openen Bar Ramona op de Clercqstraat | nieuwe hotspot op de Clercqstraat Amsterdam Oud-West

Translate»
Lees vorig bericht:
Expositie Frankrijk Bombarie Amsterdam
Bezoek eens deze onbekendere Franse kustplaatsen

Je hoeft niet ver te reizen voor een andere cultuur en de zon. Lees verder

Sluiten