Wow wat is restaurant Beulings toch leuk

New, hot and happening genoeg qua horecazaken in Amsterdam.

Om die reden vind ik het zo ontzettend tof om eens in de zoveel tijd eens niet uit eten te gaan bij een nieuwe tent, maar juist naar een golden oldie of klassieker die het al jaren goed doet te gaan. Vriendlief stelt Beulings op de Beulingstraat voor. Hij is daar jaren geleden geweest en kon zich nog goed heugen hoe fantastisch hij het vond. Ik was er nog nooit geweest, maar hoorde louter positieve geluiden. En zo zaten we daar. Vrijdagavond, date night bij Beulings.

Beulings knus en fijn

De sfeer van het pijpenla restaurant is precies wat je wilt op zo’n avond als deze. Intiem en losjes. We hebben een ronde tafel voor twee waar we over de rest van de gasten uitkijken. Af en toe maak ik een 180 graden draai om te kijken wat er gaande is in de semi open keuken achter mij.

Dit is een een-bubbeltje-om-mee-te-beginnen-avond. Het is immers weekend en mijn vriend heeft de week ervoor de marathon gerend met een loeigoede tijd. Dat verdient een champie! Op tafel verschijnen twee verschillende soorten boter en huisgemaakt brood en de eerste twee hapjes (het kuipje van kippenhuid en een vulling van kippenlever is waanzinnig). ‘Gedurende de hele avond zullen er meerdere hapjes volgen.’ Dit is fantastisch!

En we eten vanavond vijf gangen, met een optie tot uitbreiding naar zes gangen (kaas) en zeven (dessert).

Fotogenieke bordjes

We beginnen met een heerlijk fris gerecht van in gin gemarineerde forel met een tonic van huisgemaakte augurk en gevriesdroogde Friese feta. Een prachtig gerecht om te zien en nog fijner om op te eten. Een topgerecht om deze mooie avond mee te beginnen.

Beulings Amsterdam restaurant Beulingstraat
forel
Beulings restaurant Amsterdam centrum
Beulings steak tartare Amsterdam restaurant
steak tartare

Wauw de Beulings versie van de klassieke steak tartare met kokkels en pastinaakpuree is waanzinnig. Zo verfijnd en bijzonder.

Beulings Amsterdam restaurant centrum uit eten
kreeft

Het volgend bordje brengt ons kreeft met rabarber, lamsoor en Japanse rijst. Wederom een geweldig gerecht. Zo mooi met de zure rabarber en de zachte rijst.

Goed uit eten Amsterdam restaurant Beulings
calamari

Het meest bijzondere gerecht van de avond is de calamari. De calamari is niet normaal zacht en komt met gesmolten lardo, zuurkool, gepofte boekweit en huisgemaakte miso. Wauw echt een feest in de mond.

goed en lekker eten Amsterdam Centrum Beulings Amsterdam bij Spui
kalf

Gestoofde kalfswang met gekarameliseerde andijvie en Roquefortsaus is zo heerlijk comforting.

kaasplank restaurant Beulings

We sluiten af met een van de leukste kaasplankjes die ik ooit gegeten heb. En dat komt doordat het meer een kaasbeleving is. Je krijgt verschillende kaasjes, maar daarbij ook verschillende versgebakken brood, een tuille, een gelei en zelfs wat sla. Een top manier om deze fantastische maaltijd af te sluiten.

Echt wat is Beulings een fijne plek. Heerlijk knus en sfeervol. Ideaal dus voor een date night. Maar er zaten ook kleinere groepen ik denk collega’s en je kunt er ook met een vriend(in) een vorkje prikken. Door de meerdere gangen is het een avondvullend programma, maar dat is zeker geen straf met de mooi gedekte tafels, goed en vriendelijk personeel en grandioze wijnen. Ook leuk, de witte brigade komt regelmatig uit de keuken om de gerechten uit te serveren. Een leuk en persoonlijke touch. Dit wordt zeker niet de laatste keer bij Beulings.

Beulings
Beulingstraat 9
Amsterdam Centrum
Diner

Openingstijden Beulings:
Donderdag tot en met maandag van 19.00 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”165″]

Tags: gegarandeerd goed uit eten | klassieker in Amsterdam | uit eten Amsterdam Centrum | toprestaurant Amsterdam | sterwaardig diner Amsterdam | romantisch uit eten | echt uit eten

Translate»
Lees vorig bericht:
recept ingelegde zilveruitjes
Superleuk om zelf te maken: Zilveruitjes ingelegd in balsamicoazijn

Een paar weken geleden was ik in de Dolomieten. Lees verder

Sluiten