Fine dining bij Floor 17

Een vorkje prikken bij restaurant Floor 17 stond al een tijdje high on my list, maar het kwam er steeds maar niet van. En dan toch eindelijk schoof ik op een mooie vrijdagavond aan bij dit mooie restaurant op de 17e verdieping met awesome view. De gerechten bij Floor 17 zijn de grootte van een uit de kluiten gewassen entrée. Je bestel drie á vier gerechten wat gelijk staat aan een volledig maal. Yay! Dat betekent lekker van vanalles proeven. Vooral als je deelt met je tafelgenoot heb je nog meer om van te snoepen!

floor-17-amsterdam-restaurant

Bij Floor 17 is het fine dining met een hoofdletter ‘f’. Wauw, dit ziet er toch te gek uit? Wat het is? Fijngehakte langoustine (zo zacht en vol smaak) in een rolletje van avocado en op een bedje van yuzu. Ik ga vanzelf wat langzamer eten, want dit wil ik volop proeven want dit is heerlijk.

restaurant-amsterdam-floor-17-west-hotel

Hmm nog zo’n heerlijk gerecht: De kreeft in een bisque. De kreeft is super zacht en de schaaldierensoep een smaakbommetje.

restaurant-amsterdam-floor-17-ramada-apollo-hotel restaurant-floor-17-amsterdam-ramada-hotel

Ha leuk, asperges á la flammande new style. Dit keer geen gekookt eitje met ‘gewone ham’, maar een (perfect) gepocheerd eitje en livar sjink. Oh en ook nog een groene asperge omdat het kan.

asperges-restaurant-floor-17

Eend, I love it. Tenminste als het goed bereid is. En met dit eendenborstfiletje is he-le-maal niets mis. Heerlijk rosé van binnen en crispy van buiten. Wat wil je nog meer?

restaurant-floor-17-amsterdam-dakterras

Super leuk! Bij restaurant Floor 17 hebben ze een heus kaasmenu waarop alle kazen staan, zodat je je eigen kaasplankje kunt samenstellen. Ohhh zo fijn!

restaurant-floor-seventeenrestaurant-floor-seventeen-amsterdam

Net zoals ik nog geen zin om naar huis te gaan? In de bar van Floor 17 shaken ze een kick ass cocktail voor je. Neem een tafeltje aan het raam, zodat je lekker over de stad kunt uitkijken.

restaurant-bar-floor-17-cocktails

 

Jaah wat een fijn restaurant is Floor 17. Heerlijke en mooie gerechten, fijne wijnen, top bediening en killer cocktails. What’s not to like? Ideaal voor een bijzondere avondje.

Floor 17
(in het Ramada Apollo hotel)
Staalmeesterslaan 410
Amsterdam West
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | dinner 

[mapsmarker marker=”209″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Tinner Amsterdam brunch lekker
Tinner top breakfast en brunch spot op het Rokin

Waarom ik nog nooit eerder bij Tinner ben geweest is mij een groot raadsel. Lees verder

Sluiten