Bij deze nieuwe bagel shop eet je hele fijne handgemaakte bagels

De handgemaakte bagels van Flo’s Bagels & Appetizing zijn zo ongelofelijk goed. En nu openen ze een heuse bagel shop!

De eerste keer dat ik Heather ontmoette was bij Bounce Space op de Overtoom. Destijds maakte de Amerikaanse nog geen bagels, ik kende haar van de gruwelijk fijne granola Granola for Gangsters die ze daar verkocht voor haar vriendin Sarah Napier (Sarah is ook degene die verantwoordelijk is voor het logo van Flo’s). We praatten wat over eten en het was duidelijk dat ze van goed eten hield. Vanaf dat moment ging ik haar een beetje volgen op social.

Bagel pop-up store Amsterdam

Opeens verschenen er bagels op haar feed. Wat bleek? Heather begon met zelf bagels te maken onder de naam Flo’s Bagels & Appetizing!

En haar bagels leken verdraaid veel op de deegringen die ik in New York at. En eerlijk is eerlijk, Amerikanen weten hoe je een verdomd goede bagel moet maken. Ze maakte bagels eerst in kleine batches, daarna wat groter waarmee ze bagel pop-ups deed bij onder andere Lot Sixty One op de Kinkerstraat. Na al die foto’s van bagels móest ik ze proeven, dus ik cruisde naar Lot op de Kinker en daar was Heather met haar bagels en smeersels. Trots fietste ik naar huis om ze op te kunnen smikkelen. En ja deze bagels waren grandioos. Precies zoals ik ze in NYC had gegeten. Een mooie glanzende buitenkant en zacht en chewy tegelijkertijd van binnen. Getopt met zaden en andere fijne dingen. Ook heeft Heather heerlijke smeersels voor op je bagel. Echt goddelijk gewoon! En na al dat pop-uppen gaat ze haar eigen bagel store openen in Amsterdam Oud-West!

Bagelwinkel Jan Pieter Heijestraat

Waar komt Flo’s Bagels & Appetizing precies? Nou weet je waar Voldaan zit op de hoek van de Jan Pieter Heijestraat en de Kanaalstraat? Nou daar komt deze nieuwe bagel shop van Amsterdam. Het grappige is dat ik zo’n 10 jaar lang pal tegenover deze hoek heb gewoond. Vanuit mijn raam keek ik zo op dit hoekje van de J.P. Heije. Heather vertelde me dat ze vanaf september de boel overneemt en hopelijk oktober 2019 haar bagelwinkel gaat openen. En ze gaat alle bagels, smeersels en andere heerlijkheden daar ter plekke in de keuken maken.

Ik kan niet wachten totdat Flo’s Bagels & Appetizing open gaat. Jij ook niet? Ze is deze hele zomer tot en met 17 augustus iedere zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur te vinden bij Flora in het Bilderdijkpark met haar bagels. Je kunt de bagels bestellen op haar website en oppikken bij Flora.

Nieuw in Amsterdam: Ben Cohen Streetfood je one stop voor Israelisch streetfood.

Flo’s Bagels & Appetizing
Jan Pieter Heijestraat 121
Amsterdam West | Oud-West
Ontbijt | lunch | take out

Openingstijden Flo’s Bagels & Appetizing:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”199″]

Tags: bagel shop Amsterdam | bagels Amsterdam | waar eet je de beste bagels? | handgemaakte bagels Amsterdam | bagelwinkel Jan Pieter Heijestraat Amsterdam | bagels eten in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Gay pride Amsterdam 2019. Dates and route Canal Parade

Amsterdam Gay Pride Pride Amsterdam is a festival in Amsterdam that takes place each year. Being who you want to...

Sluiten