BEN COHEN Streetfood de nieuwe Tel Aviv streetfoodtent van de zoons van shoarmakoning van Amsterdam

Ben Cohen was het die de shoarma zoals we vandaag de dag snacken bedacht.

Het is 1978 en de uit Israël afkomstige Ben Cohen opent een Israëlische shoarmatent voor het uitgaanspubliek dat na het bieren nog een fijne snack zoekt. Omdat Nederlanders gek zijn op varkensvlees stopt hij in plaats van lamsvlees en kalkoen dus varkensvlees in de pitabroodjes. In Israël eten ze de shoarma pita met tahini, maar dat vinden de Nederlanders niets. Hij gaat bij zichzelf ter rade wat dan wel? Mayonaise en knoflook dat is lekker, dus hij bedenkt een knoflooksaus. En hoppa het shoarmabroodje zoals we inmiddels allemaal kennen was geboren en Ben Cohen werd een legende, de shoarmakoning als het ware.

BEN COHEN Streetfood van de straten van Tel Aviv

En na al die jaren werd het blijkbaar voor wat nieuws. Ben heeft het stokje overgedragen aan zijn zoons Dalien en Allon. Het alom bekende shoarmabroodje is gebleven en de naam ook, met de toevoeging Streetfood en dat betekent dat er ook andere bites worden geserveerd dan de pita shoarma. Bij BEN COHEN Streetfood vind je ook andere uit-het-vuistje-gerechten die je in de straten van Tel Aviv tegenkomt maar dan wel met een innovatieve twist. Voor de vega’s onder ons heeft BEN COHEN Streetfood ook vegetarische opties.

Oh en er worden ook cocktails geserveerd om je streetfood ervaring extra fijn te maken. En wel lekker met je handen eten hè.

Niet nieuw, maar wel onwijs populair zijn all you can eat restaurants. En Eet.nu heeft de leukste all you can eat Amsterdam spots voor je verzameld. Superhandig!

BEN COHEN Streetfood
Rozengracht 239
Amsterdam Centrum
Snacks | diner

Net geopend: Baohuis Amsterdam. Een nieuwe chille spot in Westerpark waar je fried chicken, bao buns en meer Asian fusion streetfood kunt happen.

Openingstijden BEN COHEN Streefood:
Maandag tot en met zondag van 17.00 uur tot 3.00 uur

Foto: van de Facebookpagina van BEN COHEN Streetfood geplukt

[mapsmarker marker=”196″]

Tags: Tel Aviv streetfood restaurant | nieuw streetfood restaurant op de Rozengracht | zoons eerste shoarmatent van Amsterdam openen Tel Aviv streetfood zaak | streetfoodrestaurant met Israelische snacks | shoarmatent Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
101 Gowrie restaurant Alex Haupt
Hier moet je volgens de sterrenchefs eten

Restaurants genoeg om uit eten te gaan, maar welke restaurants moet je zo snel mogelijk heen volgens de kenners? Lees...

Sluiten