Wat te eten met warm weer?

Wat kan je het beste eten met warm weer?

Het warme weer komt er weer aan! Volgende week stijgt het kwik naar dertig graden en dat betekent dat het weer lekker tropisch gaat worden. Maar wat te eten bij 30 graden? Hieronder tips wat je het beste kunt eten met warm weer en zomerse recepten die lekker en simpel zijn.

Gegrilde courgette feta hazelnoot recept

Warm hé? Eet frisse salades

Knapperige blaadjes sla, tomaten, komkommer, salades zijn heerlijk met warm weer. Of wacht dacht je van een salade van watermeloen? Lekker met zwarte olijven en feta. Je hebt het zo op tafel staan en het is ook nog eens licht verteerbaar. Wil je wat meer vulling? Maak dan een pastasalade. Of een Thaise vleessalade zoals larb moe. Net zo lekker en je blijft wat langer verzadigd. Ook heerlijk, een salade van gegrilde groenten. Zoals deze salade van gegrilde courgette met feta, hazelnoot en munt. Supermakkelijk om te maken en ontzettend lekker met warm weer.

Eet koud eten

Help je lichaam om af te koelen en eet lauw of koud eten. Wat dacht je van een poké bowl of een sushi sandwich? Superleuk om zelf te maken en nog lekkerder om op te eten.

Eet lekker veel vers fruit met warm weer

In de zomer heb je lekker veel fruit voor handen dat in de winter minder beschikbaar is. Dus neem het ervan! En al dat fruit is ook nog eens gezond. Aardbeien, watermeloen, honingmeloen, mango, frambozen combineer je gek. Al dat fruit is heerlijk ‘s morgens in je kom met yoghurt. Wat ook heerlijk is om te eten met warm weer: een acai bowl. Superlekker, verkoelend en ook nog eens bomvol met antioxidanten. Dus gezond! Zo maak je zelf een acai bowl.

Simpele zomerse recepten

Als het zo warm is wil je uiteraard niet uren in die warme keuken staan. Dus ga voor de makkelijke en lekkere recepten. Wat dacht je van deze pittige Chinese noedels? Zo op tafel en zo lekker!

Tropische gerechten met warm weer

Pineapple fried rice met garnalen in een ananasboot? Mexicaanse tacos met vis? Mango sticky rice. Allemaal tropische gerechten die je een instant zomer gevoel geven.

BBQ gerechten

Tropisch weer is natuurlijk bbq weer bij uitstek. Dus steek dat houtskool maar aan en grillen of slow roasten maar. Supertof om een keer zelf te maken is beer can chicken. De hele kip wordt hierbij geroosterd op een bierblik. Het resultaat een heerlijk mals kippetje. Zeker een aanrader!

Beer Can Chicken bbq kip
beer can chicken

Tags: Wat te eten met warm weer? | recepten warm weer | wat kan je het beste eten met warm weer? | wat eten bij 30 graden? | zomerse gerechten snel klaar | zomerse recepten lekker en simpel | zomerse gerechten met vlees | wat eten we op een warme zomerdag? | zomers hoofdgerecht vlees | wat eten met warm weer? | bbq recepten | barbecuen met warm weer | fruit eten met heet weer

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Flo's Bagels & Appetizing Amsterdam bagel shop
Bij deze nieuwe bagel shop eet je hele fijne handgemaakte bagels

De handgemaakte bagels van Flo's Bagels & Appetizing zijn zo ongelofelijk goed. En nu openen ze een heuse bagel shop!...

Sluiten